Welke mobiele provider is het beste?

Welke mobiele provider is het beste?

Heb je een nieuw abonnement nodig of wil je een nieuw toestel met abonnement? Dan heb je behoorlijk wat keuze uit aanbieders. Of liever gezegd providers die zowel toegang tot hun netwerk verlenen als een telefoon kunnen leveren. Als je dat wenst. Wij snappen heel goed dat het moeilijk is om de juiste keuze te maken, maar in deze blog vertellen we meer over welke mobiele provider het beste is.

De providers in Nederland

In Nederland zijn er ongeveer 10 mobiele providers die allemaal in grote lijnen hetzelfde doen. Echter verschilt het aanbod en de mogelijkheden per provider. Evenals de prijs van de verschillende abonnementsvormen waaruit je kan kiezen. De grootste spelers op de markt zijn KPN, Vodafone en Odido (voorheen T-Mobile). Deze providers domineren de markt, bieden verschillende abonnementsvormen en mogelijkheden aan en kunnen de nieuwste toestellen leveren als je een abonnement met smartphone zoekt.

Stapelkorting

Een groot voordeel van deze providers is dat ze stapelkorting bieden. Dat houdt in dat je meer korting en voordelen krijgt als je bijvoorbeeld meerdere abonnementen combineert. Denk dan bijvoorbeeld aan het internetabonnement voor thuis, een abonnement voor je mobiel en bijvoorbeeld een abonnement voor zenderpakketten, zoals extra zenders of streamingdiensten, zoals Netflix en Spotify. Door alles onder een provider onder te brengen word je als gebruiker beloond. Je krijgt bijvoorbeeld een vaste korting op een van je abonnementen en je kan bijvoorbeeld gratis gebruikmaken van bepaalde diensten, zoals Netflix en Spotify.

Welkomstcadeau

Het welkomstcadeau kan ook een doorslaggevende factor zijn om voor een bepaalde provider te kiezen. De een geeft een korting van 50% op het eerste jaar van je contract, terwijl de ander je bijvoorbeeld een gratis tv of PlayStation 5 geeft. Hoe leuk de extraatjes ook zijn, houd er rekening mee dat het ook vaak een sigaar uit eigen doos is. Je zit bijvoorbeeld langer vast aan het contract of de abonnementsprijs ligt iets hoger dan bij een andere provider die geen cadeautjes geeft. Een aandachtspuntje om extra goed op te letten.

Netwerk van mobiele providers

KPN en Vodafone hebben simpelweg het beste netwerk in Nederland en veel providers maken hier ook gebruik van. Door netwerken te delen kunnen providers een zeer goede dekking garanderen. Zowel op het gebied van telefoneren als mobiel internet (5G). Hier hoef je dus minder scherp naar te kijken, maar er zijn wel reviews te lezen over dat bepaalde providers bijvoorbeeld vaker last hebben van storingen of minder goed bereik dan andere.

BKR registratie

Houd er ook rekening mee dat je bij het afsluiten van een abonnement met toestel geregistreerd wordt bij het BKR in Tiel. Tenzij de smartphone die je kiest niet duurder is dan € 250,-. Een registratie bij het BKR kan invloed hebben op bijvoorbeeld andere leningen, zoals een persoonlijke lening, doorlopend krediet, hypotheek en zelfs rood staan op je betaalrekening. Daarom kan het ook een verstandige keuze zijn om voor een sim-only abonnement te kiezen en het toestel los aan te schaffen. Dan omzeil je de BKR registratie en kom je niet in de problemen als je bijvoorbeeld een andere lening wil aanvragen.

Wil je meer weten over een smartphone kopen? Lees dan ons artikel.

Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs