Wat heb ik nodig als ik wil voetballen?

Wat heb ik nodig als ik wil voetballen?

Trap je graag een balletje en ben je lid van een voetbalvereniging? Dan sta je ongetwijfeld te trappelen om aan het nieuwe voetbalseizoen te beginnen. Een nieuw voetbalseizoen betekent ook dat je jezelf moet voorbereiden en in ons artikel “Voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen” hebben we in grote lijnen verteld hoe je dat aanpakt. In onze blog zoomen we dieper in op wat je nu echt nodig hebt als je wilt voetballen.

Goede kicks zijn van groot belang

Om te kunnen voetballen heb je goede kicks nodig. Voetbalschoenen zijn in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen te koop en de ene voetbalschoen is de andere niet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor schoenen met extra noppen voor meer grip of om juist meer controle te behouden als je op kunstgras in plaats van natuurgras speelt.

Bij het kopen van voetbalschoenen is het van belang dat je de juiste maat kiest en dat je voeten goed worden omsloten. Kies ook voor een handig sluitsysteem en schoenen met sterke veters en kies bijvoorbeeld voor modellen met een sok, zodat je van optimale steun, grip en controle kunt genieten. Voetbalschoenen van Nike, Adidas en PUMA zijn in de basis de beste voetbalschoenen die je kunt kopen.

Scheenbeschermers zijn verplicht

Als je wilt voetballen, zijn scheenbeschermers verplicht. Zonder scheenbeschermers mag je het veld niet op. Dit is ter bescherming van jezelf. Het scheenbeen is een zwakke plek van het menselijk lichaam en bij het verkeerde contact kun je een vervelende blessure oplopen. Soms zo ernstig dat je weken tot maanden aan de zijlijn staat. Goede scheenbermers zijn dus nodig om te mogen voetballen, maar dus ook om je benen te beschermen. Scheenbeschermers zijn evenals schoenen in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen te koop.

Thermokleding voor voetballen in de kou

Het tenue krijg je vaak van de vereniging of moet je tegen een kleine vergoeding zelf aanschaffen. Zonder tenue kun je natuurlijk het veld niet op, maar het is ook belangrijk om te investeren in goede thermokleding. Zelfs in koude en natte omstandigheden wordt er een balletje getrapt en het laatste wat je wil is dat je een kletsnatte koude leren knikker op je benen krijgt. Geloof ons, dat is geen pretje. Met thermokleding geniet je van optimaal comfort en hoef je niet bang te zijn voor die pijnlijke balafdruk op je benen.

Sporttape voor extra steun

Sporttape wordt steeds vaker gebruikt om lichaamsdelen, zoals de enkels en de dijbenen, te tapen. Door het tapen van ledematen kun je de impact ervan verkleinen en geniet je van meer comfort tijdens het spelen. Met sporttape kun je blessures voorkomen, terwijl je in de regel ook fanatieker en langer kunt spelen.

Handschoenen met fingersafe

Keepers hebben naast alle eerder genoemde benodigdheden ook goede keepershandschoenen nodig. En dan het liefste handschoenen met fingersafe. Fingersave is een techniek waarbij de vingers en polsen worden beschermd. Je vermindert het risico op breuken en andere vervelende blessures, terwijl de impact op je vingers en polsen wordt verminderd. Dat bevordert je spel, terwijl je ook meer controle hebt over de bal.

Categorieën
Sport & fitness Sport & fitness
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs