De beste programma’s voor jouw nieuwe PC

De beste programma’s voor jouw nieuwe PC

Je hebt net een nieuwe PC gekocht en je hebt jezelf voorgenomen dat je er deze keer netjes mee omgaat. Een systeem wordt natuurlijk alsmaar trager als je er vanalles op installeert. Spelletjes, programma’s en app die je misschien één gebruikt en vervolgens op je systeem laat staan. Niet wetende dat je ten eerste opslagcapaciteit op de harde schijf inlevert en ten tweede dat programma’s ook op de achtergrond kunnen draaien en dus geheugencapaciteit opslokken. Er zijn wel een aantal programma’s die naar onze mening niet op je nieuwe PC mogen ontbreken. In onze blog zetten we ze op een rijtje. Ben je trouwens op zoek naar nog meer handige tips over het installeren van je nieuwe PC? Lees dan ook ons artikel!

Je favoriete webbrowser

De eerste app die je installeert is je favoriete webbrowser. Windows 10 en Windows 11 worden nog altijd standaard met Microsoft Edge geleverd en dit is verre van de meest gebruiksvriendelijke browser die er is. Veel mensen geven de voorkeur aan andere browsers, zoals Mozilla Firefox of Google Chrome. Chrome is ook nog eens de meest gebruiksvriendelijke en gebruikte browser van de wereld. Naar schatting gebruikt ongeveer 70% van de gebruikers Google Chrome als hun favoriete browser.

Appen op je PC of laptop

Nederlanders zijn dol op de app WhatsApp en we kennen het programma natuurlijk van onze smartphone. Waar in 9 van de 10 gevallen WhatsApp op geïnstalleerd is. Je kunt tegenwoordig ook een desktop client voor je PC downloaden. Het grote voordeel is dat je tussen de werkzaamheden door je appjes kunt lezen of berichten kunt versturen. Je hoeft dan niet elke keer je telefoon te pakken. Een nadeel is dat het natuurlijk aantrekkelijk is om wat vaker te appen. En onder kantoortijd zal je werkgever het ook niet kunnen waarderen dat je veel tijd aan de applicatie besteed. Dus ga hier wel verstandig mee om!

Een goed antivirusprogramma

Een goed antivirusprogramma mag niet op je nieuwe PC ontbreken. Of liever gezegd een goede bescherming wanneer je de PC gebruikt en op het internet surft. Er zijn een aantal apps verkrijgbaar en Norton van ontwikkelaar Symantec is nog altijd de beste oplossing die er bestaat. Met Norton 360 kun je jouw systeem volledig beveiligen tegen virussen, spyware, adware, kwaadaardige aanvallen en je kunt ook anoniem internetten met een VPN en je wachtwoorden veilig opslaan in een goed afgeschermde digitale kluis.

Dropbox voor het opslaan van foto’s

Maak jij graag foto’s en heb je jouw mooiste foto’s op een externe harde schijf of een USB-stick staan? Dan ben je al goed bezig, maar het is nog slimmer om je foto’s en nieuwe foto’s in de cloud op te slaan. Dropbox is een dienst die je kunt gebruiken voor het digitaal opslaan van je foto’s en video’s (of andere bestanden als je dat wenst). Er is ook een app voor beschikbaar en je krijgt 2GB opslagruimte als je een account registreert. Heb je meer ruimte nodig? Dan betaal je een vast bedrag per maand om de dienst te gebruiken. Andere goede clouddiensten zijn bijvoorbeeld iCloud van Apple. OneDrive van Microsoft of Google Drive.

Categorieën

Apps Apps

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs