De beste antivirusprogramma's

De beste antivirusprogramma's

Een PC of een laptop heeft een goed antivirusprogramma nodig. Zelfs als je denkt dat je het niet nodig hebt. In het verleden waren de programma’s bestemd om virussen en kwaadwillende individuen buiten de deur van je systeem te houden, maar tegenwoordig doen deze programma’s veel meer. Ze beschermen de gebruiker niet alleen tegen virussen, maar ook tegen spy- en adware en ze beschermen je tijdens het surfen op het internet. Ze beschermen je niet alleen van kwaadwillende software en aanvallen, maar ze zorgen er ook voor dat je anoniem en veilig kunt internetten. Maar welke antivirusprogramma’s zijn de beste? In onze blog zetten we ze op een rijtje.

Norton van marktleider Symantec

Norton van marktleider Symantec is al jaren een bekend merk op het gebied van internet security en met een abonnement op Norton 360 is je systeem en vooral je identiteit volledig beveiligd. Virussen, spy- en adware krijgen geen kans terwijl je ook kunt genieten van cloud back-ups, een ingebouwde VPN en een wachtwoordbeheerder. Zo kun je de wachtwoorden die je vaak gebruikt veilig opslaan en gebruiken wanneer inloggen noodzakelijk is. Ook een controle op identiteitsfraude wordt zorgvuldig uitgevoerd. Zo krijg je al snel een melding als iemand onder jouw naam iets wil bestellen of criminele activiteiten op het internet uitvoert. Je hebt keuze uit 4 pakketten en hoe luxueuzer het pakket des te meer functies je hebt en meer systemen je kunt beschermen.

Cyber security oplossingen van Kasperspy

Kaspersky is wat betreft de naam net zo bekend als Norton en evenals de concurrent maken zij zeer innovatieve oplossingen die je beschermen tegen virussen, spy- en adware en andere gevaren die op het internet aanwezig zijn. De Premium Suite van de Total Security oplossing is simpelweg het meest complete en ook het meest voordelige pakket dat je kunt kiezen. Naast alle gebruikelijke beveiligingen geniet je ook van een ingebouwde VPN, password manager en ouderlijk toezicht dat je naar eigen inzicht kunt instellen en kunt beheren. Zo bescherm je ook nog eens je kinderen tegen de gevaren van het internet.

Totale oplossing van F-Secure

F-Secure is een merk dat bezig is aan een opmars en ze timmeren al jaren hard aan de weg om één van de grootste ontwikkelaars ter wereld te worden. Dat houdt ook in dat hun oplossingen effectief zijn. De totaaloplossing van F-Secure is niet alleen aantrekkelijk geprijsd, maar doet vrijwel hetzelfde als de oplossingen van zowel Norton als Kaspersky. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort F-Secure iets beter, omdat de software slim omgaat met de rekenkracht van je PC of laptop. Dat betekent dat je qua prestaties niets merkt wanneer F-secure bezig is of moet ingrijpen wanneer er gevaar dreigt.

Welk pakket kiezen?

De laatste tip die we willen geven is om altijd de totaaloplossingen te vergelijken op prijs en functionaliteiten. Je kunt misschien enkele euro’s tot tientjes besparen door voor een goedkoper pakket te kiezen, maar je mist dan enkele cruciale beveiligingsopties. Met een totaaloplossing ben je vaak niet meer dan € 20,- meer kwijt, maar je krijgt hier wel enorm veel voor terug! Wil je meer weten waar je op moet letten als je een nieuwe PC wilt installeren? Lees dan ons artikel!

Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs