Webshops logo webshops

Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel?

/storage/img/knowledge-base-articles/waar-moet-je-op-letten-bij-het-kopen-van-een-bureaustoel/1.png

Wil je een goede bureaustoel kopen, maar heb je nog geen flauw idee waar je moet beginnen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen, want bureaustoelen zijn in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar. Welke keuzes je maakt zijn ook afhankelijk van je persoonlijke smaak, hoe intensief je een bureaustoel gebruikt en wat je budget is. In ons artikel vertellen we meer over bureaustoelen en vooral over waar je op moet letten als je een bureaustoel wilt kopen.

Inhoud

Verschillende soorten bureaustoelen

Het is in ieder geval goed om te weten dat er verschillende soorten bureaustoelen zijn. Dan hebben we het niet zozeer over het uiterlijk, maar over het type stoel. Feitelijk kun je onderscheid maken in traditionele bureaustoelen en bureaustoelen voor gamen. Gaming bureaustoelen hebben doorgaans een andere vormgeving dan traditionele bureaustoelen en ze hebben ook extra opties die speciaal voor gamers zijn ontwikkeld. De eerste stap is dus om te bepalen of je meer baat hebt bij de normale stoel of bij een gaming bureaustoel.

Waarom zijn er verschillende soorten modellen verkrijgbaar?

Nu vraag je jezelf misschien af waarom er verschillende soorten bureaustoelen zijn, maar het antwoord is relatief simpel. Een goede stoel of liever gezegd de juiste stoel, is namelijk van essentieel belang als je lichamelijke klachten wilt verhelpen of wilt voorkomen. Vooral als je wat langer op een bureaustoel zit is het nog belangrijker dat je in de juiste zithouding zit, zodat je vervelende klachten kunt voorkomen, zoals rug-, nek- en schouderklachten. De meeste bureaustoelen zijn er natuurlijk op gemaakt dat je er ook lang op kunt zitten. Voor als je uren aaneengesloten spelletjes speelt of fulltime of voor een groot deel vanuit huis werkt. Deze stoelen zorgen ervoor dat je in een goede zithouding spelletjes speelt of werkt.

Wat zijn populaire bureaustoelen?

Populaire bureaustoelen zijn natuurlijk de stoelen die ook het vaakst worden verkocht, maar qua type zijn vooral ergonomische bureaustoelen populair. Een ergonomische bureaustoel zorgt er namelijk voor dat je als gebruiker in een goede zithouding en pijnvrij achter een bureau of werktafel zit. Een ergonomische bureaustoel is dan ook altijd verstelbaar en is erop gebouwd dat je in verschillende zithoudingen kunt zitten. Nu bestaat er de misvatting dat deze stoelen doorgaans zijn dan 'normale' bureaustoelen, maar dat valt echt reuze mee. Ook ergonomische bureaustoelen zijn voor een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

Kantoorstoel, vergaderstoel of bureaustoel?

Tijdens je zoektocht kom je verschillende termen tegen, zoals kantoorstoel, vergaderstoel en bureaustoel. Het verschil tussen vergaderstoelen, kantoorstoelen en bureaustoelen is niet heel groot, maar ze zijn er wel. De naam verklapt eigenlijk al een beetje waar de stoel geschikt voor is. Vergaderstoelen zijn doorgaans stoelen die in vergaderkamers staan en minder intensief worden gebruikt dan een bureaustoel. Terwijl kantoorstoelen bijvoorbeeld ook producten kunnen zijn die je op kantoor in een wachtruimte neerzet. Een bureaustoel heeft doorgaans ook wielen, terwijl de andere soorten die niet hebben.

Een bureaustoel voor op kantoor

Op kantoor staan vaak meerdere bureaustoelen en vaak zijn het ook dezelfde modellen, omdat een werkgever ze grootschalig heeft ingekocht. Vaak wordt er voor een leverancier van kantoormeubilair gekozen om de kosten te drukken, wat ook logisch is. Als werknemer ben je wel een beetje afhankelijk of de stoel ook voor je lichaam geschikt is en of je er dan ook een hele dag op kunt zitten. Hier heb je weinig invloed op. Het advies is wel om met je werkgever in gesprek te gaan als je niet prettig zit en lichamelijke klachten krijgt. Dan kan er namelijk gericht naar een oplossing worden gezocht. Een werkgever is daar ook toe verplicht.

Een bureaustoel voor thuiswerken

Als je fulltime of gedeeltelijk thuiswerkt, heb je eveneens een goede en verantwoorde werkplek nodig die doorgaans uit een bureau met een computer, toebehoren en een bureaustoel bestaat. In de regel richt je zelf de werkplek in en heb je dus ook de vrij keuze in welke bureaustoel je aanschaft. Bij het aanschaffen van een bureaustoel is het van groot belang dat je investeert in een goed product waar je ook enorm veel profijt van hebt. Je wilt immers geen rugklachten, want een pijnlijke rug is vervelend. Je voelt het vooral in de onderrug als je op de verkeerde en niet op de juiste bureaustoel zit.

Wat ook van belang is, is dat je een product kiest met verstelbare armleuningen en die ook in hoogte verstelbaar is. Op die manier kun je de bureaustoel zodanig verstellen dat je er ook comfortabel op kunt zitten. Wieltjes zijn dan weer wat minder van belang, maar een bureaustoel met wielen is wel praktischer als je jezelf makkelijker wilt verplaatsen. Bijvoorbeeld om makkelijker van het bureau op te staan of als je bijvoorbeeld iets uit archiefkasten die achter je staan moet pakken. Dan wil je niet telkens op te hoeven staan om bijvoorbeeld de nodige documenten te pakken. Het is dan wel van belang dat je voor een bureaustoel met wieltjes kiest die ook voor je vloer geschikt is. Bepaalde modellen zijn geschikt voor zachte vloeren terwijl anderen juist weer meer geschikt zijn voor harde vloeren. Er zijn zelfs stoelen die speciaal zijn gebouwd voor bijvoorbeeld een vloer bedekt met tapijt.

In je zoektocht is het ook belangrijk om de rugleuning te beoordelen, want een goede rugleuning zorgt voor optimaal comfort en voorkomt rugklachten. Sommige producten hebben zelfs een ingebouwde massage in de rugleuning, zodat je spieren en pezen worden gemasseerd terwijl je aan het werk bent. Andere producten hebben vaak weer meerdere kussens met memory foam, zodat de rugleuning zich ook meer naar de vorm van je ruggengraat vormt. Wat eindelijk ook weer voor zitcomfort zorgt en waarmee je klachten kunt voorkomen.

Wanneer kies je voor een gaming bureaustoel?

Een gaming bureaustoel heeft doorgaans de beste specificaties, omdat ze een verstelbare armleuning en rugleuning hebben, ze zijn vaak voorzien van meerdere kussentjes en zelfs een hoofdsteun, zodat je ook een goede zithouding kunt aannemen. Gaming bureaustoelen zijn ook altijd verstelbaar en je kunt ze ook prima aanschaffen voor thuiswerken. Het is wel een feit dat gaming bureaustoelen vaak qua vormgeving er anders uitzien en zijn voorzien van flitsende motieven en felle kleuren, omdat ze doorgaans toch voor een jongere doelgroep worden gemaakt. En die zitten natuurlijk het liefste op een stoere in plaats van een ietwat saaie bureaustoel.

Handige tips voor het aanschaffen van een goede bureaustoel

Heb je een nieuwe bureaustoel nodig en wil je weten hoe je de beste keuze maakt? Dan hebben wij nog een aantal goede tips voor je.

De eerste tip is om altijd te kiezen voor een verstelbare bureaustoel. Is de stoel helemaal verstelbaar of kun je alleen de armleuningen verstellen of is die alleen in hoogte verstelbaar? Een stoel die helemaal verstelbaar is zal ook zodanig aangepast kunnen worden dat je comfortabel zit. Ook als je de stoel intensief gebruikt.

De tweede tip is om de stoel altijd even te proberen. Ook al is dat slechts een momentopname, maar op die manier kun je al vrij snel ontdekken of de stoel wel op je lichaam aansluit. Neem hier ook echt even de tijd voor, want je moet hoogstwaarschijnlijk de stoel wel verstellen wil je echt comfortabel kunnen zitten. Je zou ook altijd kunnen vragen of het mogelijk is om tijdelijk een proefstoel te proberen, zodat je het exemplaar uitvoerig kunt testen.

De derde tip is om altijd om deskundig advies te vragen als je niet zeker weet of je de beste keuze maakt. De meeste aanbieders kunnen je gericht advies geven en meedenken in de oplossingen die er zijn. Laat je vooral niet leiden door de prijs, de beschikbaarheid of een snelle levering. Het is mooi meegenomen als de stoel binnen het budget past en binnen dag achter je bureau staat, maar je moet niet genoeg nemen met minder, omdat de stoel die je eigenlijk wil of zelfs moet hebben een langere levertijd heeft of duurder is.

Bureaustoel kopen

Je hebt nu een goed beeld van bureaustoelen, welke bureaustoelen het beste zijn en dat je eigenlijk voor gamen of voor thuiswerken een ergonomische bureaustoel moet kopen. Het staat buiten kijf dat er een ruime keuze is en dat het assortiment uit honderden verschillende stoelen bestaat. Maar waar kun je dergelijke bureaustoelen kopen? Wij hebben op basis van de reviews van onze gebruikers de beste partijen voor je op een rijtje gezet.

Bureaustoelshop

Bij de internetwinkel Bureaustoelwebshop zit je goed! De webshop is een specialist op het gebied van bureau- en kantoorstoelen en het assortiment bestaat uit honderden modellen die je kunt kopen. Ze maken duidelijk onderscheid in ergonomische bureaustoelen, stoelen waar je de hele dag op kunt zitten en andere handige kantoormeubelen die je ook voor thuis kunt kopen. De voordelen van de shop zijn dat je deskundig advies kunt krijgen en dat alle stoelen gratis worden verstuurd.

Bureaustoelshop.nl logo
Bureaustoelshop.nl
9  / 10

LoyalBrand

LoyalBrand is een specialist op het gebied van zowel design als ergonomische bureaustoelen. Het assortiment bestaat uit een aantal mooie modellen die in verschillende kleuren te bestellen zijn en je kunt ook bij ze terecht voor advies over welke stoel je nu het beste kunt kopen. Ze focussen zich voornamelijk op de stoelen van Herman Miller en in alle eerlijkheid moet je wel aardig in de buidel tasten als je een mooie bureaustoel wilt bestellen. Maar daar krijg je ook weer een hoop voor terug.

LoyalBrand logo
LoyalBrand
10  / 10

FlexiSpot

FlexiSpot is een specialist op het gebied van kantoorinrichting en verkoopt niet zozeer producten, maar oplossingen. Zodat mensen verantwoord en zonder problemen kunnen werken. Ook voor het inrichten van een thuiskantoor ben je bij FlexiSpot aan het juiste adres. Ondanks dat ze geen webshop hebben en je een offerte moet aanvragen als je een product of meerdere oplossingen wilt bestellen.

FlexiSpot logo
FlexiSpot
10  / 10

Beoordeeld door consumenten

De webshops en aanbieders die wij aanprijzen, zijn overwegend positief beoordeeld door de bezoekers van onze website. Op basis van hun reviews denken wij dus ook dat de aanbieders en internetwinkels die we bespreken betrouwbare partijen zijn waar je een bestelling kunt plaatsen. Wil je meer weten over de aanbieder? Lees dan de reviews van onze bezoekers en oordeel zelf of de winkel waar je wilt bestellen ook de beste partij voor jou is.

Help jij ons mee?

Wij zijn altijd op zoek om de verhalen over de aanbieders en internetwinkels compleet te maken en jij kunt daaraan bijdragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om een review te schrijven over de shop, de aanbieder of het bedrijf waar je zaken mee hebt gedaan. Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en bespreek belangrijke zaken, zoals levertijd, bestelgemak en klantvriendelijkheid. Op die manier help je ons de verhalen compleet te maken en je helpt onze bezoekers om een goede overweging te maken bij welke winkel of aanbieder ze gaan bestellen. Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor de genomen tijd om een review te schrijven.