Webshops logo speelgoed

Het leukste speelgoed om cadeau te geven (2023)

/storage/img/knowledge-base-articles/het-leukste-speelgoed-om-cadeau-te-geven-2023/1.png

Als kinderen jarig zijn of als het Sinterklaas of kerst is, verwachten ze cadeautjes. En dan geen sjaals en truien die zelf zijn gemaakt of kleding, wat ze wel hard nodig hebben. Nee, ze verwachten speelgoed. Maar wat is nu het leukste speelgoed om cadeau te geven? In ons artikel vertellen we meer over speelgoed voor kinderen, wat het leukste speelgoed is om cadeau te geven en we geven handige tips over hoe je altijd de beste keuze maakt.

Inhoud

Speelgoed voor kinderen

Speelgoed is een breed begrip, want wanneer je een speelgoedwinkel in het winkelcentrum of online bezoekt, kom je ook tot de ontdekking dat het assortiment gigantisch is. Je hebt speelgoed voor jongetjes en meisjes en voor iedere leeftijdscategorie. Welk cadeautje de beste keuze is, is natuurlijk grotendeels afhankelijk van het kind en zijn of haar interesses. Een meisje dat dol is op poppen en nog specifieker Barbies, geef je natuurlijk geen My Little Pony cadeau.

Verschillende speelgoed categorieën

Speelgoed is een verzamelnaam voor alles wat onder speelgoed valt. Speelgoed zijn producten om mee te spelen. Dat kan dus zowel een bouwpakket van LEGO zijn als de Sony PlayStation 5 spelcomputer. Daarom is speelgoed opgedeeld in categorieën. De belangrijkste categorieën zijn elektronisch speelgoed, gezelschaps- en bordspellen, gaming, bouw- en constructie speelgoed, action figures en poppen.

Elektronisch en educatief speelgoed

Als we dieper inzoomen op de specifieke categorieën, kun je bij elektronisch speelgoed bijvoorbeeld denken aan leer computers en laptops voor kinderen. Het merk VTech is enorm gedreven in deze speelgoed categorie en maakt verschillende soorten producten die baby’s, peuters en kleuters helpen om kleuren, figuren, cijfers en letters te begrijpen. Fisher-Price is een merk dat zich eveneens focust op de productie van educatief speelgoed, wat niet altijd elektronisch is.

Bordspellen en puzzels

Kinderen vinden het leuk om spelletjes te spelen en nee, dan hebben we het niet zozeer over de games voor op de PC of spelcomputer, maar echt bordspellen die je aan tafel speelt. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er geschikte bord- en gezelschapsspellen te vinden. Denk aan populaire spellen, zoals Cluedo, Monopoly, Spookslot en Ticket to Ride Europe. Daarnaast zijn kinderen ook dol op puzzelen.

Puzzels zijn in verschillende soorten en afmetingen te koop. Kies voor puzzels met bijvoorbeeld een specifiek thema, zoals de favoriete superhelden of Disney prinsessen van je kindje. Of ga voor een mooie 3D puzzel, waarbij er een bekend bouwwerk of een voertuig in elkaar kan worden gepuzzeld. Er zijn echt legio mogelijkheden om je kindje een puzzel cadeau te geven.

Spellen en spelcomputers

Gaming is een populaire categorie, die dan ook in iedere online en fysieke speelgoedwinkel goed vertegenwoordigd is. Spellen en spelcomputers vallen tevens onder speelgoed en dan spreken we over games die je op de PC of op de console kunt spelen, alle accessoires die je voor de console kunt kopen en natuurlijk de spelcomputers zelf. Kies bijvoorbeeld voor wat oudere kinderen voor de PlayStation 5 of Xbox Series X of voor de Nintendo Switch als je kindje dol is op Super Mario. Lees ook ons artikel “Waar moet je op letten bij het kopen van een spelcomputer?” als je meer informatie wilt over de beschikbare consoles.

Bouw- en constructiespeelgoed

Bouw- en constructiespeelgoed valt altijd in de smaak. Ga bijvoorbeeld voor populaire bouwpakketten van merken zoals K’NEX of LEGO. Voor ieder kind is er wel een geschikt bouwpakket te vinden. Of ze nu fan zijn van reusachtige bouwkranen met werkende onderdelen of juist een tof ruimteschip of gebouw uit de Marvel-films en series willen nabouwen. Het is ook een feit dat er ook heel veel bouwpakketten voor zowel jongetjes als meisjes zijn.

Action figures en speelsets

Action figures en speelsets zijn ook nog steeds razend populair. Denk bijvoorbeeld aan interactieve actiefiguren, zoals Iron Man, Batman en Spider-Man of kies juist voor toffe figuren van bekende series, zoals Jurassic Park en Transformers. Er zijn zelfs complete speelsets met specifieke thema’s verkrijgbaar. Denk aan thema’s, zoals Fortnite, Piraten en de Middeleeuwen. Het merk Playmobil spendeert veel aandacht aan het samenstellen en het aanbieden van veelzijdige speelsets die in de regel een specifiek thema hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een speelset of een actiefiguur te koop dat ook bij de interesses van je kind aansluit.

Poppen

Meisjes spelen graag met poppen, maar ook jongens lopen steeds vaker met een pop onder de arm. Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn enorm veel poppen verkrijgbaar. Denk aan de bekende poppen van beroemde merken, zoals Barbie, Baby Born en Na! Na! Na! Surprise. Naast de poppen zelf is er ook een groot assortiment aan accessoires en kleding, die je in combinatie met de pop kunt gebruiken en ook een compleet poppenhuis met poppetjes en accessoires kan een enorm leuk cadeau voor Sinterklaas en kerst zijn.

Leeftijdscategorieën speelgoed

Wat belangrijk is om in de gaten te houden, is de leeftijd van het kind waar je een cadeau voor koopt. Veel speelgoed is geschikt vanaf een bepaalde leeftijd en dan is het ook wel zo slim dat je speelgoed koopt dat op de leeftijd van het kind is afgestemd. Dat heeft vooral te maken met het feit dat bijvoorbeeld losse onderdelen voor verstikkingsgevaar kunnen zorgen.

Een actiefiguur van Transformers dat voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt is, is geen geschikt cadeau als het kindje jonger is. Dan kan het misschien voor hem of haar net te moeilijk zijn om met de Transformer te spelen. Het speelgoed kan ook losse onderdelen bevatten die voor verstikkingsgevaar kunnen zorgen. En dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben! Veiligheid boven alles.

Gelukkig is er voor iedere leeftijdscategorie geschikt speelgoed te vinden. Of je nu een cadeautje wil kopen voor een baby of een peuter of juist op zoek bent naar speelgoed voor tieners. Webwinkels spenderen ook veel aandacht aan duidelijk verschaffen over de leeftijdscategorieën. Je kunt vaak filteren op de geschikte leeftijd van het kindje, zodat je ook alleen het aanbod voor die specifieke leeftijd of leeftijdscategorie krijgt te zien. Op die manier kun je ook nooit een fout maken. In de fysieke winkel is die filtering er niet en moet je dus zelf in de gaten houden of het speelgoed dat je koopt ook geschikt is voor de leeftijd van het kindje.

De juiste keuze maken

Ondanks dat we je nu een aantal handvatten hebben gegeven om het beste en leukste speelgoed voor Sinterklaas en kerst te kopen, kan het nog steeds een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Maar we hebben nog een aantal tips voor je, waarmee je altijd de juiste keuze maakt.

Tip 1) Toon interesse in het kind

Het belangrijkste is om interesse te tonen in het kind. Alleen als je weet waar hij of zij dol op is, kun je ook het juiste speelgoed kopen. Is hij of zij helemaal dol op het spelen met DUPLO of LEGO? Dan scoor je punten als je een leuke bouwset koopt.

Tip 2) Bepaal het budget

Cadeautjes kunnen vrij prijzig zijn. Vooral speelgoed kan duur zijn, maar je hebt het zelf in de hand. Het is een feit dat er in iedere prijscategorie wel iets te vinden is. Bepaal dus voor jezelf een budget en kijk alleen naar producten die in het budget passen.

Tip 3) Houd rekening met de leeftijd van het kind

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar let ook op de leeftijd van het kind. Koop alleen cadeau’s die ook voor zijn of haar leeftijd geschikt zijn, zodat het niet alleen veilig is, maar dat het kindje er ook enorm veel plezier van heeft.

Tip 4) Kies voor de veilige weg

Laat je in speelgoedwinkels en webshops ook inspireren door het speelgoed wat populair is. Populair speelgoed wordt veel verkocht en de kans is dus groot dat ook veel kinderen het speelgoed hebben. Op die manier bewandel je de veilige weg en weet je zeker dat het kindje er enorm veel plezier van heeft.

Tip 5) Gebruik websites en webshops

Webwinkels roepen vaak een tool in het leven waarmee je op basis van een aantal antwoorden op vragen een voorstel krijgt in wat een goed idee is om te kopen. Op die manier kun je heel snel geschikte cadeautjes vinden en maak je de juiste keuze.

Tip 6) Gebruik een wensenlijst

Wil je echt geen flater slaan en de juiste keuze maken? Dan kun je ook aan het kindje vragen om een wensenlijstje te maken. Op die manier weet je zeker wat het kindje wil hebben en kun je vrij makkelijk keuzes maken. Het is ook een leuk idee om het ouderwetse speelgoedboek te gebruiken, waarin het kindje kan omcirkelen of kan aankruisen wat hij of zij graag wil hebben.

Speelgoed kopen

Wil je speelgoed kopen? Dan zijn er legio winkels en webshops waar je terechtkunt. Door het reusachtige aanbod is het lastig om uit te zoeken welke shops en winkels nu het beste zijn. Op basis van de reviews van onze bezoekers hebben wij een selectie gemaakt van aanbieders, waarvan wij denken dat ze betrouwbaar zijn.

AliExpress

Je moet misschien wel wat geduld hebben als je bij AliExpress wat bestelt, maar het is wel een zeer goede webwinkel die een gigantisch assortiment heeft in speelgoed. Een groot voordeel van de aanbieder, is dat ze relatief goedkoop zijn. Zeker in vergelijking met webshops in Nederland. Je kunt er ook afrekenen met beveiligde en betrouwbare betalingsmethodes, zoals iDEAL. Echter kan de levertijd oplopen tot wel 6 en 8 weken, waar je dus wel rekening mee moet houden als je iets bestelt.

AliExpress logo
AliExpress
4,7  / 10

LEGO

Is het kindje een fan van LEGO en wil je een toffe bouwset kopen? Bijvoorbeeld een bouwset die gebaseerd is op Harry Potter, Star Wars of Marvel? Dan kun je op de officiële website van LEGO een mooie bouwset aanschaffen. In de webwinkel van de speelgoedfabrikant vind je alle beschikbare sets en je kunt gratis punten sparen voor korting. Wat meer dan welkom is, omdat het constructiespeelgoed doorgaans wel prijzig is.

LEGO logo
LEGO
7,5  / 10

De Grote Speelgoedwinkel

De Grote Speelgoedwinkel heeft een breed assortiment aan speelgoed. Of je nu op zoek bent naar Playmobil, LEGO of bekende actiefiguren. De webshop is overzichtelijk en ze bieden ook speelgoed aan van bekende merken, zoals VTech, Mattel en Baby Born. Je kunt met alle bekende en veilige betalingsmethodes betalen en de webshop heeft ook het Webshop Keur keurmerk.

De Grote Speelgoedwinkel logo
De Grote Speelgoedwinkel
9,5  / 10

Beoordeeld door consumenten

De (web)winkels die wij aanprijzen, zijn overwegend positief beoordeeld door de bezoekers van onze website. Op basis van hun reviews denken wij dus ook dat de winkels die we bespreken betrouwbare shops zijn die je kunt bezoeken en waar je kunt bestellen. Wil je meer weten over de shop? Lees dan de reviews van onze bezoekers en oordeel zelf of de winkel ook de beste keuze voor jou is.

Help jij ons mee?

Wij zijn altijd op zoek om de verhalen over de (web)winkels compleet te maken en jij kunt daaraan bijdragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om een review te schrijven over de winkel waar je iets hebt besteld.

Schrijf een zo eerlijk mogelijke review en bespreek belangrijke zaken, zoals hoe snel en goed de levering was, of de winkel een groot assortiment heeft en of het makkelijk was om te bestellen. Op die manier help je ons de verhalen compleet te maken en je helpt onze bezoekers om een goede overweging te maken voor welke winkel ze kiezen. Wij willen je alvast hartelijk bedanken voor de genomen tijd om een review te schrijven.