Webshops logo cadeaus

De leukste Sinterklaascadeaus

/storage/img/knowledge-base-articles/de-leukste-sinterklaascadeaus/1.png

Ieder jaar is het weer een uitdaging om voor Sinterklaas leuke cadeaus voor je familie, vrienden en kinderen te kopen. Waar de één een verlanglijstje maakt met spulletjes die hij of zij graag wilt hebben, zijn er ook genoeg mensen die het zelf moeten bedenken wat zij de ander schenken. Zit jij ook al met de handen in het haar en heb je geen flauw idee hoe je het gaat aanpakken? Wees gerust, want in deze blogpost gaan wij je op weg helpen om super leuke Sinterklaascadeaus in huis te halen!

Sinterklaasfeest

Sinterklaas begint altijd rond medio november, want dan komt de goedheiligman samen met zijn Pieten aan in Nederland. Met Pakjesboot 12 die ergens in een Nederlandse havenstad aanmeert. Het is het moment dat iedereen in rep en roer is. Vooral de kinderen die niet kunnen wachten om die avond hun schoen te zetten. Dat natuurlijk een traditie is tijdens het kinderfeest. Tot 5 december wordt de spanning opgebouwd en iedereen wacht op het moment dat er op pakjesavond wordt aangeklopt of aangebeld en dat de Sint en Pieten een zak met cadeaus voor de deur hebben achtergelaten. 

Cadeaus voor ieder budget

Maar de goede Sint kan niet alles in zijn eentje en ook zijn Pieten hebben hun handen vol aan het inpakken van cadeautjes, het bakken van pepernoten en het strooien van snoepgoed. Daarom wordt ieder jaar de hulp ingeschakeld van de hulpsinterklazen. Die Sint en Piet helpen om kinderen en ook volwassenen cadeautjes te schenken. Natuurlijk speelt dan het budget een grote rol en je wilt de kosten wel een beetje onder controle houden. Daarom zijn er ook genoeg cadeaus te krijgen dat binnen jouw budget past. Het hoeft helemaal niet veel geld te kosten om je familielid, een goede vriend of vriendin of je kroost een leuk Sinterklaasfeest te bezorgen.

Schoencadeaus

Kinderen tot 10 jaar geloven vaak nog stellig in de goedheiligman en zijn helpers en zij zetten dan braaf hun schoen als Sinterklaas weer in het land is. Vaak stoppen ze een wortel in de schoen voor Sinterklaas zijn trouwe paard Amerigo of ze stoppen er een mooie tekening in. Als bedankje voor de mooie cadeautjes die zij eventueel gaan ontvangen. En natuurlijk ontkomen papa en mama er ook niet aan om het spel mee te spelen en hun schoen te zetten. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen genoeg cadeautjes krijgen zonder dat je bankrekening leegloopt? Schoencadeautjes zijn in de basis kleine presentjes die kunnen variëren van kleine speelgoedautootjes of actiefiguurtjes tot aan een chocoladeletter en een zakje met chocolademuntjes. Veel ouders wisselen dit soort cadeautjes af en natuurlijk krijgen de meeste kinderen niet iedere dag een cadeautje in de schoen. Zo houdt je het budget onder controle terwijl je een vrolijk en dankbaar kind hebt rondhuppelen. 

Pakjes voor pakjesavond

Op 5 december en in België op 6 december is het moment dat Sinterklaas weer terugkeert naar Spanje en op de slotdag van het Sinterklaasfeest is het natuurlijk pakjesavond. Het moment dat kinderen en volwassenen iets grotere cadeaus in ontvangst mogen nemen. De hulpsinterklazen die een zak vol met cadeaus moeten voelen zien de rode cijfers op de bankrekening al in het vizier terwijl dat helemaal niet nodig is. Het is gebruikelijk dat er een iets groter cadeau wordt geschonken en dat deze wordt aangevuld met kleinere cadeautjes en snoepgoed. Zo houdt je het budget onder controle en hebben de kinderen toch het idee dat ze een gigantische zak vol met cadeautjes hebben gekregen. Natuurlijk doet iedereen het op zijn eigen manier en het is natuurlijk enorm afhankelijk van het budget in hoeverre de zak gevuld raakt. Er zijn natuurlijk ook genoeg gezinnen die immers niet het budget hebben om een zak te vullen. Terwijl er ook gezinnen zijn die aan 3 zakken niet genoeg hebben. 

Surprises maken en geven

Het is gebruikelijk dat tieners en volwassenen surprises maken en geven tijdens het Sinterklaasfeest. Dat hoeft niet per se op pakjesavond en meestal wordt er een goed moment gekozen om deze gezellige avond te organiseren. Onder het genot van een hapje en een drankje worden er surprises uitgewisseld en gedichten voorgelezen. Een surprise is een knutselwerk waar een cadeautje in verstopt zit en deze surprises bevatten dan ook vaak kleinere presentjes die niet al teveel geld kosten. Variërend van een fles badschuim tot aan een flesje parfum of van een goed boek tot aan een film op Dvd of Blu-ray Disc. Echter ben je ook wat geld kwijt aan de knutselmaterialen om een leuke surprise te maken en je hebt natuurlijk ook de tijd nodig om de surprise te maken en het bijbehorende gedicht te schrijven.

/storage/img/knowledge-base-articles/de-leukste-sinterklaascadeaus/13.png

Cadeautjes voor jongens

Jongens hebben uiteenlopende interesses en jij weet zelf als geen ander wat jouw zoontje graag wilt hebben voor Sinterklaas. Misschien is hij fanatiek bezig geweest door zijn favoriete cadeautjes te omcirkelen in het grote speelgoedboek dat reeds op de deurmat is gevallen. Het staat in ieder geval buiten kijf dat computerspellen - ook wel videogames genoemd - het meest populaire cadeau is. Games, zoals Super Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch of de populaire shooter Call of Duty: Vanguard voor op de Xbox of Sony PlayStation. Ook de populaire voetbalgame Fifa scoort altijd goed tijdens de feestdagen terwijl er ook veel jongens zijn die de populaire online game Fortnite spelen. Als dat het geval is zou je hun ook tegoed voor de Xbox of PlayStation kunnen geven zodat zij bijvoorbeeld nieuwe skins (poppetjes) en wapens in de game kunnen kopen.

Naast computergames zijn bordspellen ook enorm populair onder de jongens. Ze vinden het leuk om het bordspel op de eettafel neer te leggen en om deze samen met papa, mama en eventueel met broertjes en zusjes te spelen. Ticket To Ride Europe, Cat & Mouse en de nieuwe versie van Spookslot zijn op dit moment populaire bordspellen die kinderen graag spelen. Daarnaast zijn er ook jongens die heel graag puzzelen en het voordeel van zowel een bordspel als een puzzel is dat deze in de basis niet heel veel geld kosten. Terwijl het kind toch een groot cadeau mag uitpakken, omdat de dozen van bordspellen en puzzels vaak groot zijn.

Jongens vinden het ook leuk om dingen in elkaar te zetten en dan zit je natuurlijk goed als je hun LEGO of Playmobil cadeau doet. LEGO is nog altijd immens populair onder zowel de jongeren als volwassenen en er zijn uiteenlopende thema’s die wellicht aansluiten bij de interesses van jouw zoontje. Denk dan aan LEGO pakketten die gebaseerd zijn op Star Wars en Minecraft terwijl je hun ook LEGO City bouwsets cadeau kunt doen. Het leuke is dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt, want LEGO en Playmobil pakketten heb je al voor € 20,- en lopen op tot € 300,-. 

Is je zoon helemaal idolaat van Iron Man, Spider-Man of Captain Marvel? Of zijn ze een groot fan van de Transformers of de personages uit de Harry Potter-films? Dan is het ook leuk om ze een actiefiguur cadeau te doen. Actiefiguren zijn leuke poppetjes die gebaseerd zijn op beroemde personages en superhelden en waarmee ze een knotsgek avontuur kunnen spelen. Actiefiguren worden doorgaans geleverd met leuke accessoires, zoals wapens en kleding terwijl ze met aanvullende figuren en voertuigen een compleet avontuur kunnen beleven. 

Cadeautjes voor meisjes

Ook meisjes hebben uiteenlopende interesses en soms is er een overlap met wat hun broertjes interessant vinden, maar meestal zijn de interesses toch net even iets anders. Ook afhankelijk van de leeftijdscategorie. Toch spelen meisjes ook best vaak computerspelletjes. Op bijvoorbeeld de Nintendo Switch, Xbox of de Sony PlayStation. Maar doorgaans spelen zij liever leuke games, zoals Super Mario Bros en Animal Crossing. Ondanks dat is het niet ongewoon dat meisjes ook graag avontuurlijke spellen, zoals Call of Duty en Fortnite spelen.

Ook met leuke bordspellen en puzzels scoor je punten bij jouw dochter, want meisjes vinden het eveneens leuk om bordspelletjes met papa, mama, broertjes en zusjes te spelen. Terwijl ze het ook enorm leuk vinden om te puzzelen. Het grote voordeel van een iets duurder bordspel of een duurdere puzzel is dat je het ‘hoofdcadeau’ als een gezamenlijk cadeau kunt schenken als je bijvoorbeeld de trotste ouders bent van zowel een jongen als een meisje. Zo blijft het ook leuk voor de portemonnee van de hulpsinterklaas.

Het is ook niet ongebruikelijk dat meisjes graag met LEGO en Playmobil spelen en er zijn genoeg bouwsets en speelsets die aansluiten bij de interesses die zij hebben. Zo zijn er bouwpakketten die gebaseerd zijn op beroemde Disney prinsessen of waarbij het verzorgen van boerderijdieren centraal staan. De LEGO Friends bouwsets zijn in de basis specifiek voor meisjes gemaakt. Terwijl jongens met LEGO City bouwsets een stad kunnen bouwen vol met toffe wagens, politiebureaus en brandweerkazernes, kunnen meisjes met LEGO Friends bouwsets een mooie stad maken met bijvoorbeeld kapperszaken, bioscopen en ijssalons.

Meisjes spelen ook nog graag met poppen en dan ligt het natuurlijk voor de hand dat Barbie-poppen de beste keuze zijn. Het immens populaire figuur van Mattel is nog altijd marktleider als we het hebben over modepoppen en accessoires. Terwijl ook babypoppen van bijvoorbeeld BABY born ook immens populair zijn. Het grote voordeel is dat deze poppen in verschillende soorten en prijsklassen verkrijgbaar zijn en een ander groot voordeel is dat je in de toekomst voor bijvoorbeeld een verjaardag, accessoires en voertuigen die bij de pop horen cadeau kan doen.

Cadeautjes voor haar

Wil jij je nicht, tante, moeder, oma, vrouw of vriendin iets leuks schenken voor Sinterklaas? Dan zijn er een aantal populaire cadeaus die altijd wel goed in de smaak vallen. Vooral de geurkaars en geurstokjes zijn nog altijd immers populair bij de vrouwen en deze heb je in verschillende geuren, soorten, maten en prijsklassen. Winkels, zoals Rituals hebben vaak ook wel speciale giftsets tijdens de feestdagen die enorm leuk zijn om te geven. Een iets simpeler cadeau doch minstens net zo effectief is een heerlijke warme fleece deken. Met bijvoorbeeld een leuke opdruk van iets waar jouw familielid of partner interesse in heeft.

Parfum scoort ook altijd goed bij vrouwen, want ze willen natuurlijk lekker ruiken! Het is wel een iets lastiger cadeau, omdat er natuurlijk zoveel soorten zijn. Daarom is het goed om een beetje interesse te tonen in welk geurtje ze het liefst draagt. Of werp eens een goede blik op de kaptafel waar wellicht haar flesjes parfum staan. Vind je parfum te moeilijk? Dan kan je ook sieraden schenken en nu hoor ik je wellicht al denken dat dit veel te duur is. Maar dat hoeft het niet te zijn! Er zijn immers genoeg juweliers die betaalbare sieraden aanbieden terwijl je tegen een kleine bijbetaling vaak ook een boodschap of een bijzondere datum in bijvoorbeeld een ring kan laten graveren. 

Boeken zijn ook populaire cadeaus tijdens de feestdagen en meestal kies je dan voor een boek die op dat moment in de top 10 staat. Let er wel op dat het boek aansluit bij het genre waar jouw partner of familielid interesse in heeft en dat ze het boek al niet in de kast heeft staan.

Cadeautjes voor hem

Wil jij je oom, neef, vader, opa, man of vriend verrassen met een leuk Sinterklaascadeau? Dan heb je volop keuze uit leuke en betaalbare cadeaus waar hij van kan genieten. In de basis zijn mannen geen shoppers dus vaak rennen ze pas naar de winkel als er gaten in sokken en onderbroeken vallen. Wees dat voor en schenk hem een leuk paar sokken of een setje nieuw ondergoed. Mannen vinden het ook leuk als deze leuke personages of figuren bevatten. Sokken van Happy Socks scoren altijd goed tijdens de feestdagen. 

Parfum voor mannen is ook wel een populair geschenk hoewel, mannen een lekkere douchegel of badschuim ook wel kunnen waarderen. Het leuke hieraan is dat het niet duur hoef te zijn, zolang de parfum of de douchegel maar lekker ruikt. Parfumeries hebben vaak tijdens de feestdagen ook speciale geschenksets voor hem in het assortiment. 

Een lekker drankje is ook een goed cadeau. Als je partner of familielid wel van een drankje houdt, kan je hem een lekker flesje drank cadeau doen. Of een speciaal biertje als hij een bierdrinker is. Daar maak je een man altijd wel gelukkig mee. Terwijl de liefde van de man ook door de maag gaat. Dus snoepgoed is in dat opzicht ook wel een goed idee! Vooral luxueuzer snoepgoed, zoals een taaitaai- of speculaaspop die je bij een banketbakkerij koopt, zijn mooie cadeaus om tijdens Sinterklaas te schenken.

/storage/img/knowledge-base-articles/de-leukste-sinterklaascadeaus/32.png

Sinterklaascadeaus kopen

Je hebt nu een goed beeld bij wat je jongens, meisjes, hem en haar kunt geven voor Sinterklaas, maar we hebben nog meer goede tips! Wegens de chaos in de transportwereld, de drukte bij webshops en bezorgdiensten en een tekort aan grondstoffen, adviseren wij om nu alvast je Sinterklaas- en Kerstcadeaus in huis te halen. Hoe eerder des te beter! Zo voorkom je het risico dat je straks op pakjesavond met lege handen staat.