Wijzigingen in PlayStation Plus-abonnementen, dit is wat je moet weten

Wijzigingen in PlayStation Plus abonnementen, dit is wat je moet weten

In 2010 introduceerde Sony Computer Entertainment het PlayStation Plus-abonnement. Dat benodigd is om de online multiplayer te kunnen spelen. Daarnaast krijg je met een abonnement op PS Plus iedere maand gratis games voor zowel de PlayStation 5 als de PlayStation 4, exclusieve kortingen op games en uitbreidingen in de PlayStation Store en je hebt toegang tot de cloud waarin je de progressie in je games kunt opslaan. Na ruim 10 jaar gaat PlayStation Plus op de schop en komen er drie nieuwe abonnementen voor de gebruikers van de spelcomputers van Sony. In onze blog vertellen we meer over de veranderingen die plaatsvinden en wat de voordelen zijn.

PlayStation Now verdwijnt

In 2014 introduceerde Sony Computer Entertainment de dienst PlayStation Now. Een streamingdienst waarmee je ruim 800 games voor de PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4 kon streamen en spelen. Met de introductie van de drie nieuwe abonnementen van PlayStation Plus komt er een einde aan PlayStation Now. De streamingdienst wordt namelijk met het PS Plus-abonnement samengevoegd. Op die manier wil Sony de spelers op de PlayStation 4 en PlayStation 5 beter faciliteren en het is tegelijkertijd een antwoord op de Game Pass van concurrent Xbox.

Drie nieuwe PS Plus-abonnementen

Er komen dus drie nieuwe PS Plus-abonnementen en er vinden dan ook een aantal veranderingen plaats. Voor spelers die al een PlayStation Plus- en PlayStation Now-abonnement hebben verandert er niet heel veel. Tot het einde van je abonnement betaal je niets extra’s voor het nieuwe abonnement. Spelers die een nieuw abonnement willen afsluiten of moeten verlengen, krijgen de keuze uit de abonnementen PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium. De abonnementen zijn nog altijd per maand, per kwartaal of per jaar af te rekenen;

  Prijs per maand Prijs per kwartaal Prijs per jaar
PlayStation Plus Essential € 7,99 € 24,99 € 59,99
PlayStation Plus Extra € 13,99 € 39,99 € 99,99
PlayStation Plus Premium € 16,99 € 49,99 € 119,99

Wat zijn de verschillen?

Het PlayStation Plus Essential-abonnement is het beste te vergelijken met het huidige PS Plus-abonnement. Je krijgt iedere maand een gratis game voor de PlayStation 5 en twee gratis games voor de PlayStation 4, je kunt de online multiplayer spelen en je kunt  savegames opslaan in de cloud. Met het PlayStation Plus Extra-abonnement geniet van je van dezelfde voordelen, maar je krijgt ook toegang tot een goed gevulde bibliotheek met meer dan 400 PlayStation 4 en PlayStation 5 games. Die je kunt downloaden en kunt spelen. Het meest uitgebreide abonnement is het PlayStation Plus Premium-abonnement en heeft alle voordelen van de twee goedkopere abonnementsvormen. Daarnaast kun je meer dan 340 games van de vorige generaties (PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3) spelen.

Welke games komen beschikbaar?

Het is nog onduidelijk welke games beschikbaar komen als je voor het PlayStation Plus Extra- of Premium-abonnement kiest, maar de bibliotheek schijnt gevuld te zijn met populaire titels zoals God of War, Death Stranding, Spider-Man: Miles Morales en Mortal Kombat 11. Het is even afwachten tot juni, want dan zijn de nieuwe PS Plus-abonnementen beschikbaar.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs