Welke streamingdiensten zijn het beste voor kinderen?

Welke streamingdiensten zijn het beste voor kinderen?

Streamingdiensten zijn er in overvloed en in ons artikel “Welke streamingdiensten zijn beschikbaar in Nederland?” hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Een goede reden om een abonnement bij een streamingdienst aan te schaffen, is om je kinderen te vermaken. Kinderen kijken graag naar films en tekenfilms om zich te vermaken, maar welk abonnement heb je dan nodig? In deze blog geven we je de gouden tip.

Met stip bovenaan

Er is een streamingdienst die met stip bovenaan staat als we het hebben over de beste streamingdiensten voor kinderen. Disney+ is namelijk een streamingdienst die zich in eerste instantie richt op het jonge publiek. Ondanks dat is er ook genoeg aanbod voor jongeren en volwassenen, omdat ze ook de rechten hebben over films en series uit bijvoorbeeld het Marvel Cinematic Universe en het Star Wars-universum.

Dat gezegd hebbende is het een feit dat alle films en series die Walt Disney Studios ooit heeft uitgebracht op Disney+ te vinden zijn. Denk aan de authentieke Disney Classics, zoals Aladdin, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen en De Leeuwenkoning, maar ook aan de korte animatiefilmpjes waarin Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy een hoofdrol opeisen.

Netflix is een goed alternatief

Netflix investeert in zowel eigen produceerde cartoons als in de rechten van bekende tekenfilms en -series die door de jaren heen zijn verschenen. Voor klassieke animatiefilms en animatieseries hoef je geen abonnement te nemen, want die vind je nagenoeg niet terug. Echter scoort Netflix op het gebied van moderne cartoons vreselijk goed en is er een ruim aanbod voor jonge kijkers en tieners. De Spongebob-liefhebbers hebben zeker een abonnement op Netflix, omdat de vrolijke gele spons die in een ananas woont, goed vertegenwoordigd is. Een ander voordeel is dat je met ouderlijk toezicht gevoelige content voor je kinderen kan beschermen, zodat ze Netflix ook veilig kunnen gebruiken.

Videoland voor kinderfilms

Op het gebied van cartoons en tekenfilms scoort de Nederlandse streamingdienst Videoland helemaal niet zo goed, maar op het gebied van kinderfilms des te meer. Vooral Nederlandstalige kinderfilms zijn er in overvloed en op die manier kan je kind zich uren vermaken met een abonnement op Videoland. De streamingdienst heeft zelfs in het menu een speciaal gedeelte “kids” ingericht, zodat je direct te zien krijgt waar kinderen naar kunnen kijken.

Je vindt hier ook films en series van bekende tekenfilmfiguren. Denk dan ook aan Spongebob Squarepants en Peppa Pig, maar ook aan Jokie en Paw Patrol. Vrijwel alle films en series van Studio 100, met bekende personages, zoals K3, Samson & Gert en Mega Mindy, zijn op Videoland te vinden. En natuurlijk Nederlandstalige kinderfilms, zoals Minoes, De Schippers van de Kameleon en Abeltje.

Specifiek voor kinderen?

Is er ook een streamingdienst specifiek voor kinderen? Dat (nog) niet. Het zal ongetwijfeld in de toekomst gaan komen, maar op dit moment zijn de films en series voor kinderen via de bekende platforms te zien. Een voordeel is dat vrijwel iedere streamingdienst een speciaal gedeelte voor kids heeft ingericht en dat je als ouder ouderlijk toezicht kan inschakelen, zodat je kinderen ook niet geconfronteerd worden met materiaal dat niet voor hen geschikt is.

Categorieën
Diensten Diensten
Gerelateerde bedrijven
Videoland logo
Videoland
4 beoordelingen
5,3
Recente blogartikelen
De belangrijkste functies op een airco
De belangrijkste functies op een airco 15-07-2024
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? 12-07-2024
Lees meer blogs