Welke laptops kun je zowel zakelijk als privé gebruiken?

Welke laptops kun je zowel zakelijk als privé gebruiken?

Je hebt een nieuwe laptop nodig of je hebt nog niet eerder op een laptop gewerkt. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe computer is het slim om na te denken over waar je ‘m voor nodig hebt. En vooral wat je ermee wil doen. Wil je erop kunnen gamen, is het voor huis-, tuin- en keukengebruik, zoals e-mailen en surfen op het internet of wil je er ook op kunnen werken? Op basis van je behoeftes kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke laptop het beste bij je past en in onze blog geven we je een paar handige tips en trucs om je het makkelijker te maken.

Het verschil tussen een zakelijke en een traditionele laptop

Er zit een verschil in zakelijke laptops en traditionele laptops. Doorgaans verkopen de meeste winkels en webshops geen zakelijke laptops aan consumenten en je koopt dus vrijwel altijd een traditioneel model. Zakelijke laptops zijn vaak voorzien van hardwarematige beveiligingsopties die kans op datadiefstal moeten verkleinen terwijl het besturingssysteem, zoals Windows vaak de professionele versie is. Het verschil tussen bijvoorbeeld Windows Home en Windows Pro is dat op de pro versie geen extra softwarepakketten zijn geïnstalleerd. Zoals proefversies van pakketten, zoals McAfee antivirus en Office 365.

De laptops bij (internet)winkels

De meeste bekende winkels en webshops verkopen dus altijd traditionele laptops. Denk aan winkels, zoals de Media Markt, Electronic Partner en Coolblue. Dat wil nog niet zeggen dat je deze laptops niet zakelijk kan en mag gebruiken. Integendeel! Een aantal laptops zijn uitermate geschikt om er ook op te werken, maar het is wel afhankelijk van de specificaties of de laptop geschikt is om iedere dag gemiddeld 8 uur lang optimaal te kunnen gebruiken. Houdt er ook rekening mee dat een goede laptop met de juiste specificaties gemiddeld tussen de € 1200,- en € 1800,- kost. Dus goedkopere modellen vallen sowieso af wanneer je ook op het systeem wil kunnen werken.

Waar moet een laptop voor werk aan voldoen?

Er zijn een aantal dingen waar een laptop voor werk aan moet voldoen. Het systeem heeft voldoende reken- en geheugencapaciteit nodig en het is meer dan belangrijk dat die ook snel is. Dus kies altijd voor een uitgebreid systeem met de juiste processor, genoeg intern geheugen en andere belangrijke zaken, zoals een kwalitatief goed beeldscherm en een interne modem die Wi-Fi 6 (Wireless AX) ondersteunt.

Voor werkzaamheden die je veel doet, zoals het bekijken van spreadsheets en wanneer je gebruik maakt van webapplicaties, is het belangrijk dat je kiest voor een systeem met minstens een Intel Core i5 processor, 16GB intern werkgeheugen en een SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 256GB of 512GB. Kijk dus ook goed naar de ondersteuning van Wireless AX en kies voor een beeldscherm met minstens een Full HD of 4K beeldresolutie. Heb je een ander beroep, zoals webdeveloper of grafisch designer? Kies dan voor een zwaarder systeem. Zoals een laptop met een Intel Core i7 en 16GB of 32GB intern werkgeheugen. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een nieuwe Macbook met de revolutionaire M2-chip. Wil je meer handige tips over de juiste laptop kiezen? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën

Computer Computer

Gerelateerde bedrijven

Ep logo
Ep
4 beoordelingen
6,8

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs