Wat zijn de voordelen van een sport bh?

Wat zijn de voordelen van een sport bh?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe bh kom je tot de ontdekking dat je een gigantische keuze hebt uit verschillende soorten bh’s. Je wilt natuurlijk wel een kledingstuk dat voldoende steun geeft, dat comfortabel zit en dat er ook nog eens leuk uitziet. Als je een grotere borstomvang hebt is het verstandig om voor een bh te kiezen die voldoende steun geeft. Daarom is het ook verstandig om bijvoorbeeld een sport bh aan te schaffen. Dit zijn bh’s die je vrijwel altijd kunt dragen in ons blog vertellen we wat zoal de voordelen hiervan zijn. 

Sport bh’s bieden voldoende ondersteuning

Het grote voordeel is dat een sport bh veel meer ondersteuning biedt dan een conventionele bh. Vooral bij activiteiten, zoals sporten, hardlopen of het huis schoonmaken kan een sport bh enorm prettig zijn. De naam van het ondergoed doet vermoeden dat je ze alleen tijdens het sporten kunt dragen, maar dat is natuurlijk niet het geval. Een sport bh kan net zo goed comfort bieden als je de boodschappen doet, aan het klussen of tuinieren bent of als je het eten aan het koken bent.

Waarom is een goede ondersteuning belangrijk?

Een goede ondersteuning van de borsten is belangrijk om te voorkomen dat je nek- en rugklachten krijgt. Vooral dames met een grotere boezem kunnen na verloop van tijd deze klachten ontwikkelen en dat is mede te wijten aan het verkeerde ondergoed dat zij dragen. Een sport bh zorgt voor meer stabiliteit en ondersteuning en zo kun je dus ook beginnende klachten verhelpen of zelfs helemaal voorkomen als je op tijd begint met het dragen van een sport bh. 

De draaiende hoofden in de sportschool

Vind je het ook zo irritant dat de hoofden draaien als je druk bezig bent op de loopband in de sportschool? En heb je het gevoel dat iedereen je aanstaart als je druk bezig bent? Met een sport bh voorkom je deze gênante situaties. Bij een conventionele bh stuiteren je borsten en dat is niet alleen vervelend, omdat je wordt bekeken, maar het doet ook pijn. Een sport bh voorkomt dat je borsten stuiteren en je kunt dus met veel plezier naar de sportschool gaan om je oefeningen te doen. Zonder de pijn en ongewenste aandacht die je normaliter wel hebt.

Voorkom hangborsten

Na verloop van tijd gaat het weefsel van jouw borsten uitrekken met als gevolg dat je hangborsten krijgt. Hier is vrij weinig aan te doen en als het kwaad eenmaal is geschied valt de schade ook zonder plastische chirurgie niet meer te herstellen. Met een sport bh worden je borsten voldoende ondersteund en het proces van uitrekkend weefsel wordt vertraagd. Het is dus ook slim om op jonge leeftijd al te beginnen met het dragen van sport bh’s.

Voldoende keuze in sport bh’s

Als je denkt dat de keuze in sport bh’s beperkt is heb je het goed mis, want het ondergoed is in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Kijk voor de grap maar eens naar het assortiment van Hunkemöller. Zij bieden ongetwijfeld een exemplaar aan dat helemaal naar jouw wens is. De truc is wel om je bij de aanschaf niet te laten leiden door de kleur of het model, want de primaire reden om een sport bh aan te schaffen is nog altijd om voldoende ondersteuning van de borsten te ervaren en om meer comfort te hebben. 

Recente blogartikelen
PlayStation Portal: alles wat je wil weten
PlayStation Portal: alles wat je wil weten 04-12-2023
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Lees meer blogs