Wat zijn aanvullende zenderpakketten?

Wat zijn aanvullende zenderpakketten?

In ons artikel ‘Internet en televisie voor thuis: hoe maak je de beste keuze?’ hebben we iets verteld over aanvullende zenderpakketten. Wanneer je een abonnement met televisie afsluit, krijg je toegang tot het standaard zenderpakket. De bekendste zenders, zoals NPO 1, 2 en 3, RTL 4 en 5 en SBS6, zitten in dit zenderpakket. Een aanvullend zenderpakket bevat extra zenders bovenop het standaard pakket. Daarnaast heb je keuze uit meerdere aanvullende zenderpakketten, zodat je zelf het aanbod van zenders kunt samenstellen.

Het aanvullende zenderpakket

Het standaard aanvullende zenderpakket wordt door providers, zoals KPN, het Pluspakket genoemd. Dit pakket bevat een groot aantal extra zenders voor jong en oud. Denk dan aan zenders, zoals Boomerang en NickToons, maar ook andere zenders, zoals Eurosport 1 en 2. De meeste pluspakketten bevatten 25 extra zenders in HD-kwaliteit. Die dus bovenop de ruim 50 zenders in het standaardpakket beschikbaar komen en via de app of de mediabox van je provider zijn te selecteren.

Ziggo Sport en ESPN

Sportliefhebbers hebben behoefte aan extra sportzenders, zodat ze hun favoriete sporten en competities live kunnen volgen. Voor het kijken naar de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioendivisie, heb je het aanvullende zenderpakket van ESPN nodig. Je krijgt dan toegang tot meerdere zenders waarop livewedstrijden en sportprogramma’s zijn te zien. Liefhebbers van golf en de Spaanse La Liga hebben dan meer behoefte aan de zenders van Ziggo Sport. Ziggo Sport is gratis voor klanten van Ziggo, maar klanten van andere providers moeten extra betalen om deze zenders te kunnen ontvangen.

Film1

Film1 is ook een aanvullend zenderpakket dat te kiezen is. Je kunt ook kiezen om via de app Film1-films te streamen, maar er worden ook 2 extra zenders aan je overzicht toegevoegd. Op deze zenders worden 24 uur per dag en 7 dagen per week nieuwe films uitgezonden. Die nog maar kort via de schermen thuis te zien zijn en nog kort geleden in de bioscoop hebben gedraaid.

Zenders uit het buitenland

Wil je meer zenders uit Duitsland, Turkije of India ontvangen? Dan kun je ook kiezen voor aanvullende zenderpakketten, zoals het Duitse, Turkse of Hindi zenderpakket. Je ontvangt dan 6 tot 10 extra zenders die in die regio populair zijn. Welk aanvullend zenderpakket je kan kiezen en hoeveel zenders je extra ontvangt, is per provider verschillend. KPN biedt bijvoorbeeld het Duitse zenderpakket als aanvullend pakket aan, maar Ziggo heeft dit pakket dan weer niet.

Special interest

Misschien heb je wel interesse in andere soorten zenders. Zoals Gay TV of erotiekzenders. Je kunt aanvullende zenderpakketten afnemen met zenders die speciaal voor de LGBT-gemeenschap zijn samengesteld of met verschillende erotiekzenders. Doorgaan bevat het Gay TV aanvullende zenderpakket 2 erotiekzenders voor mannen, terwijl het erotiekpakket 5 erotiekzenders heeft.

Streamingdiensten

Naast de aanvullende zenderpakketten kun je ook kiezen voor abonnementen op populaire streamingdiensten. De bedragen voor deze abonnementen worden aan je abonnementsprijs voor internet en televisie voor thuis toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement afsluiten voor Viaplay, Disney+, Netflix en Videoland. De abonnementsprijzen zijn doorgaans iets goedkoper dan wanneer je zelf een los abonnement afsluit.

Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs