Wat is een wasmachine abonnement?

Wat is een wasmachine abonnement?

We huren huizen, auto’s, films en gereedschap, maar wist je ook dat je een wasmachine kunt huren? Of een was- en droogcombinatie of zelfs koffiezetters? Vast niet en in de regel koop je ook huishoudelijke apparaten om bijvoorbeeld de was te kunnen doen. Maar een gloednieuwe wasmachine kan behoorlijk prijzig zijn. Hoe duur een nieuwe wasmachine is, is afhankelijk van welk apparaat je kiest en voor welke functies je kiest. In ons artikel bespreken we dat ook uitgebreid.

Een grote uitgave voorkomen

Om te voorkomen dat je opeens voor een grote uitgave staat, kun je ervoor kiezen om een wasmachine te huren. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en kun je gebruikmaken van een premium wasmachine. Dat scheelt behoorlijk in de kosten, maar je moet er wel rekening mee houden dat de machine nooit jouw eigendom wordt. Na de looptijd moet je de wasmachine weer inleveren of je moet het huurcontract verlengen.

Abonnementsvorm

Ondanks dat je een wasmachine huurt, sluit je een abonnement af bij een aanbieder, zoals BlueMovement. Je huurt dan premium wasmachines van toonaangevende merken, zoals Bosch en Siemens. Voor een vast en relatief laag bedrag per maand kun je een wasmachine minimaal een jaar gebruiken. Je hebt keuze uit verschillende abonnementsvormen en hoe langer de looptijd, des te goedkoper het maandbedrag wordt.

Een voordeel is dat je na je huurcontract de huur maandelijks kunt opzeggen. Het contract loopt gewoon door tot je zelf aangeeft dat je de machine niet meer nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je genoeg geld hebt gespaard om zelf een wasmachine aan te schaffen.

Wat is inbegrepen bij een wasmachine abonnement?

Als je een wasmachine abonnement afsluit, profiteer je van meer voordelen dan alleen het huren van een machine voor een relatief laag maandbedrag. Tijdens het contract profiteer je van service en onderhoud, de machine wordt gratis bij je geleverd en aangesloten en bij een defect krijg je een vervangend apparaat als het probleem niet op locatie kan worden verholpen door een monteur.

Keuze uit verschillende wasmachines

Wanneer je voor een wasmachine abonnement kiest, kun je ook kiezen uit verschillende soorten machines. Op die manier kun je een wasmachine uitzoeken die aansluit op je situatie. Je hebt bijvoorbeeld een groter vulgewicht nodig als je een groter huishouden hebt en meer toeren is handig als je de wasmachine de natte was wil centrifugeren. Er zijn ook machines met extra opties, zoals slimme functies, zodat je via de app op een smartphone het verbruik en de programma’s van de wasmachine in de gaten kunt houden.

Kopen of huren?

De hamvraag is of het verstandiger is om een wasmachine te kopen of te huren? Als we een snelle rekensom maken voor een wasmachine van een premium merk, is de eenmalige aanschaf ongeveer € 800,-. Dezelfde wasmachine kost ongeveer € 14,99 per maand om te huren. Dat betekent dat je na iets meer dan 4 jaar € 800,- aan huurgeld hebt betaald, terwijl de gemiddelde leeftijd van een wasmachine 8 jaar is. Huren is dus niet goedkoper, maar het zorgt er wel voor dat je gedurende de looptijd service en onderhoud hebt en dat je niet opeens voor een grote uitgave komt te staan.

Categorieën
Witgoed Witgoed
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs