Waar tweedehandse auto (online) kopen?

Waar tweedehandse auto (online) kopen?

Je bent toe aan een nieuwe auto. Althans, een auto die al een aantal kilometers op de teller heeft staan en die je voor een goede prijs kunt overnemen van een garage, dealer of particulier. Een splinternieuwe wagen kopen is niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig zijn er ook genoeg zogenaamde occasions te koop. Wanneer je een tweedehandse auto wilt kopen moet je wel op een aantal zaken letten. In onze blog geven we dan ook handige tips en trucs. Ook over waar je het beste een occasion kunt aanschaffen.

Tweedehandse auto kopen bij een garage of dealer

Wanneer je een tweedehandse auto koopt bij een garage, dealer of een online aanbieder zoals Autoscout24.nl, is het belangrijk dat je zaken doet met een aanbieder die ook aangesloten is bij de BOVAG. Wanneer de aanbieder aangesloten is bij het landelijk orgaan kun je er van uitgaan dat de aanbieder voldoet aan de hoge kwaliteitseisen en normen die de BOVAG hanteert. Daarnaast profiteer je vaak ook van extra garantievoorwaarden. Het is ook belangrijk om te controleren of bijvoorbeeld het onderhoudsboekje met informatie en stempels en dat de NAP aanwezig zijn. Met een NAP weet je ook zeker dat de kilometerstand van de auto klopt en dat de meters niet zijn teruggedraaid.

Tweedehandse auto kopen bij een particulier

Een auto overnemen van een particulier is nog arbeidsintensiever, omdat je zeker wilt weten dat de auto die je wilt kopen ook goed is. Kijk bijvoorbeeld goed naar het onderhoudsboekje en kijk welke reparaties en werkzaamheden in het verleden zijn uitgevoerd. Check voor de zekerheid ook de laatste keuringsrapporten en controleer tot wanneer de auto ook APK gekeurd is. Je wilt namelijk niet kort na de aanschaf al naar de garage rijden om de keuring te laten uitvoeren en voor onvoorziene kosten komen te staan. Tweedehands auto’s van particulieren kun je vrij eenvoudig vinden en aanschaffen via platformen, zoals Marktplaats.

Maak een uitgebreide proefrit

Of je nu zaken doet met een particulier, een garage of een dealer, het is belangrijk om altijd een uitgebreide proefrit te maken. Neem hier echt de tijd voor, want gebreken moeten dan vrij snel naar voren komen. Maak een proefrit in zowel de bebouwde kom als buiten de bebouwde kom en maak even een ritje over de snelweg. Zo benut je alle versnellingen en voel je precies aan hoe de auto op bepaalde snelheden reageert. Wil je meer informatie over de auto, zoals de geregistreerde kilometerstand, reparatie rapporten inzien en controleren of een auto niet gestolen is? Dan kun je het beste een check uitvoeren via de website Kenteken Check.

Wat is het voordeel van een occasion?

Het grote voordeel van een occasion is dat je in de regel voor veel minder geld een luxueuze auto kunt rijden of voor weinig geld een leuk boodschappenautootje kunt kopen. Natuurlijk heeft een nieuwe auto enorm veel voordelen, maar dan moet je simpelweg ook veel dieper in de buidel tasten. Een occasion is dan een goed alternatief en ook zeker de overweging waard. Als je maar goed de tijd neemt en de juiste keuzes maakt wanneer je een auto wilt aanschaffen. Lees ook ons artikel "Waar moet je op letten bij het kopen van een auto?" als je meer handige tips en trucs over de aanschaf van een auto wilt lezen.

Categorieën

Autos Autos

Recente blogartikelen

Waarom gaat de hypotheek rente omhoog?
Waarom gaat de hypotheek rente omhoog?
08-08-2022
Hypotheek; wat moet je weten
Hypotheek; wat moet je weten
05-08-2022
Lees meer blogs