Tips voor als je gaat vliegen

Tips voor als je gaat vliegen

De vakantie is in aantocht en je hebt er flink zin in. Alleen de vliegreis is niet iets waar je naar uitkijkt. Zeker niet als het een lange vlucht is. Hoe kom je de tijd het beste door en hoe zorg je ervoor dat de reis zo comfortabel mogelijk is? In onze blog geven wij een aantal tips voor als je gaat vliegen.

Neem belangrijke spullen mee in de handbagage

Je koffers met kleding en benodigdheden liggen in het laadruim en tijdens de vlucht kun je daar niet bij. Daarom is het belangrijk om belangrijke spullen in de handbagage te stoppen. De handbagage kun je in het compartiment boven je hoofd plaatsen en daar kun je tijdens de vlucht makkelijk bij. Het is bijvoorbeeld handig om hier tandpasta en een tandenborstel in te doen zodat je na het wakker worden even de tanden kunt poetsen. Dan voel je jezelf al direct een stuk frisser. Het kan ook geen kwaad om een beetje deodorant in te pakken om vieze geurtjes te verbloemen.

Zorg ervoor dat je niet urenlang naar de achterkant van een stoel hoeft te turen

Als je urenlang in het vliegtuig zit moet je wel iets te doen hebben. Vaak kun je wel eventjes de ogen sluiten, maar je bent ook veel wakker. Dan is het belangrijk om iets om handen te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een beetje muziek of een film die je op de tablet hebt gedownload. Je kunt natuurlijk ook een goed boek of een e-reader meenemen. Of een draagbare spelcomputer die je bij bol.com hebt gekocht als je van spelletjes spelen houdt. Zo kom je de tijd prima door.

Maak het jezelf zo prettig mogelijk

Een lange zit is voor niemand prettig, maar je kunt het wel prettiger maken door makkelijke kleding aan te trekken. Kleed je alsof je op een zondag lekker op de bank ploft. Een joggingsbroek en een hoodie kunnen heerlijk zitten. Dus ook in het vliegtuig zijn dit ideale kledingstukken! Vooral de hoodie is een heerlijk kledingstuk dat je ook als een soort dekentje kunt gebruiken. Zorg er wel voor dat je onder de hoodie ook een t-shirt aan hebt, want als je het te warm krijgt wil je misschien de warme trui kunnen uittrekken. Daarnaast kun je ook een sjaal meenemen, want die kun je oprollen en als een kussentje gebruiken. 

Voor en tijdens de vlucht bewegen!

Je doet er goed aan om voor de vlucht even te bewegen. Ga even lekker een stuk wandelen, fietsen of op de hometrainer zitten, want zo voorkom je dat je vol met stress in het vliegtuig stapt. Daarnaast heb je ook iets minder energie en is de kans groter dat je makkelijker in slaap komt als je eenmaal in de lucht bent. Het is ook belangrijk om tijdens de vlucht te bewegen wanneer dat mag. Urenlang stilzitten is niet goed voor je lijf en het kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat er bloedproppen kunnen ontstaan. Dus af en toe even de benen strekken is niet alleen lekker, maar ook cruciaal om de vlucht goed door te komen!

Gerelateerde bedrijven
Bol.com logo
Bol.com
19 beoordelingen
6,2
Recente blogartikelen
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen 21-11-2023
Lees meer blogs