Tips en trucs om thuis carnaval te vieren

Tips en trucs om thuis carnaval te vieren

Carnaval is één van de meest gezellige feesten in ons land. Om dit te vieren, ga je bijvoorbeeld naar Noord-Brabant of Limburg. Dit zijn de bekendste provincies waar carnaval wordt gevierd. Als je niet in de mogelijkheid bent om carnaval te gaan vieren, bijvoorbeeld door ziekte of door een andere reden, dan kan je altijd nog thuis carnaval gaan vieren. Bouw een feestje in de woonkamer of de tuin. Thuis kan je ook genieten van carnavalsmuziek, feesten met vrienden, lekker eten en verkleedpartijen. We hebben de leukste tips en trucs voor je op een rijtje gezet, zodat carnaval een onvergetelijk en gezellig feest wordt.

Huis versieren in het carnaval thema

Om het thuis ook net zo gezellig te maken als in de carnavalssteden, kun je het huis versieren met bijvoorbeeld zelfgemaakte slingers. Je kan versiering, zoals ballonnen en slingers ook zelf kopen. Wat ook een leuk idee is, is om zelf een confettikanon te maken van verschillende kleuren papier. Pak de perforator en druk de zelfgemaakte confetti eruit. Gebruik een keukenpapier rol en plak de onderkant dicht. Doe de zelfgemaakte confetti erin en doe een ballon aan de andere kant. Maak er een gaatje in en knallen maar. Als dit teveel moeite voor je is, kan je een confetti kanon ook kopen bij bijvoorbeeld de HEMA of Action. Versier de tuin of het balkon ook met slingers en hang gekleurde lampjes aan de schutting of balkonrand.

Verkleden en maskers maken

Als het niet de eerste keer is dat je carnaval viert, kun je de carnavalskleding van zolder halen en die aantrekken. Online kun je ook je carnavalskleding kopen. Als je samen met de kinderen iets wil doen, is het leuk om zelf maskers te maken. Je kan van dik en gekleurd papier een masker maken en dit met glitters en gekleurde stiften of potloden zelf versieren. Je kan ook je gezicht schminken. Op internet kun je verschillende voorbeelden vinden om jezelf bijvoorbeeld als leeuw of prinses te schminken. Trek hier een leuk kostuum bij aan en je outfit is klaar.

Carnavalsmuziek en hossen door de kamer

Tijdens carnaval draait het om gezellige muziek waarop je lekker kan hossen (dansen) met elkaar. Je kan een optocht door de kamer houden en een polonaise. Creëer zelf een playlist met de leukste carnavalsliedjes die je in de woonkamer zelf kan afspelen. Die kun je draaien en gezellig op dansen. Je kan een polonaise door de kamer of de tuin houden. Hou elkaar gezellig vast en lopen door de kamer op feestmuziek. In de meeste steden of dorpen waar carnaval wordt gevierd, kun je vaak ook live meekijken met een optocht of de feesten. Je kan dan meekijken met een livestream via de televisie of computer en gaan mee feesten vanuit je woonkamer.

Lekker eten en drinken

Als je carnaval gaat vieren, ga je vaak dit doen vanuit de kroeg met een lekker drankje. Je kan thuis een carnavalskroeg maken. Haal een boekje in huis om bijvoorbeeld zelf lekkere alcoholische drankjes te maken. Enkele voorbeelden zijn Mojito, Wodka Redbull of Malibu Cola. Als je liever geen alcohol drinkt, dan kan je ook drankjes mixen waar geen alcohol in zit. Een voorbeeld hiervan is een Virgin Mojito die je kan mixen. Kant en klare alcoholvrije drankjes zijn er ook, bijvoorbeeld Crodino of Shandy. In deze drankjes zit geen alcohol verwerkt. Ook zijn er genoeg biertjes zonder alcohol. Deze biertjes herken je aan het 0.0. dat op het flesje of blikje staat. Eten is uiteraard ook belangrijk. Je kan bijvoorbeeld met kinderen cupcakes bakken en deze zelf gaan versieren met een carnaval thema. Haal verschillende toppings, versier ze en daarna kun je lekker smullen. Geniet ook van de lekkere worstenbroodjes of een lekker visje. Een traditioneel drankje in Noord-Brabant tijdens carnaval is de Tilburgse koffielikeur Schrobbelèr. Dit kan je bij de slijter kopen. Op deze manier kan je vanuit huis net zo genieten van carnaval als in de carnavalssteden.

Wil je meer weten over carnaval? Lees dan ook ons artikel.

Gerelateerde bedrijven

Hema logo
Hema
25 beoordelingen
4,7

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs