Handige tips als je een fotoboek wilt maken

Handige tips als je een fotoboek wilt maken

Het maken van een fotoboek wordt steeds populairder, omdat je een fotoboek per thema kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een boek met foto’s van een bruiloft of een dagje uit maken. Of van die mooie vakantiebestemming waar je onlangs bent geweest. Je kunt natuurlijk een fotoalbum oppikken en met prittstift en andere knutsel toebehoren een leuk fotoalbum in elkaar knutselen, maar je kunt ook heel eenvoudig online een fotoboek maken. In onze blog geven wij handige tips over hoe je dit aanpakt. Wanneer je zelf goede foto's wilt maken is de studioapparatuur van https://hensel-store.com/ zeker aan te raden. Deze apparatuur zul je voornamelijk zien bij een professionele fotostudio maar is ook zeker betaalbaar voor particulieren!

Kies een goede aanbieder

Er zijn legio partijen die de mogelijkheid geven om een fotoboek te maken, maar je wilt natuurlijk wel voor de beste kiezen. Kijk bijvoorbeeld goed naar de mogelijkheden van de aanbieder en welke vrijheid je hebt. Kun je foto’s eenvoudig wijzigen, aanpassen en kun je zaken, zoals teksten en stickers toevoegen? En kun je ook extra bladzijden toevoegen als je meer ruimte nodig hebt? Stuk voor stuk belangrijke zaken die je moet controleren voordat je aan de slag gaat. 

Online of lokaal opslaan

Een belangrijk onderdeel is hoe je het fotoboek tussentijds opslaat, want met een goed fotoboek samenstellen ben je wel even bezig. Wanneer je een webbased tool gebruikt van een aanbieder, kun je het fotoboek vaak online opslaan. Zo kun je wanneer je inlogt vanaf ieder apparaat verder werken aan je boek en je progressie bekijken. Toch is het soms slimmer om de software te downloaden. Veel partijen, zoals de HEMA bieden gratis software aan waarmee je het fotoboek kunt samenstellen. De software is overzichtelijker dan de webbased tool en je hebt ook meer mogelijkheden qua aanpassingen en het verrijken van foto’s.

Voordat je digitaal gaat knippen en plakken

Om het jezelf een stuk makkelijker te maken is het goed om jezelf voor te breiden en dit kun je doen door bijvoorbeeld een selectie te maken van foto’s die niet in je fotoboek mogen ontbreken. Vaak maak je tijdens een uitje, speciale gelegenheid of een vakantie honderden foto’s en niet alle foto’s zijn even mooi of belangrijk. Je kunt het beste een selectie maken van de mooiste en beste foto’s en deze in een aparte map op de computer opslaan. Zo heb je de juiste foto’s altijd binnen handbereik en hoef je niet door de honderden foto’s te scrollen om dat ene perfecte plaatje te kiezen.

Wanneer je ontwerp "af" is

Wanneer je klaar bent met ontwerpen heb je nog wel wat keuzes in het formaat van het boek, maar ook uit zaken, zoals de binding en het soort papier dat wordt gebruikt. Veel mensen kiezen omwille van de prijs voor een vrij standaard fotoboek, maar dan heb je ook een beperkte keuze in de soort binding en verschillende soorten kaften. Daarnaast is de kwaliteit van het papier vaak ook minder dan wanneer je voor een luxueuzer fotoboek kiest. Het advies is dan ook om hier niet op te besparen en om je herinneringen in een goed fotoboek te laten drukken. Dan weet je zeker dat je voor een lange tijd enorm veel plezier ervan hebt en eindeloos kunt blijven bladeren door je vastgelegde herinneringen.

Gerelateerde bedrijven
Hema logo
Hema
27 beoordelingen
4,6
Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs