Welke spelcomputer voor het hele gezin?

Welke spelcomputer voor het hele gezin?

De ene spelcomputer is de andere niet. In ons artikel “Waar moet je op letten bij het kopen van een spelcomputer?” hebben we de modellen op een rijtje gezet en een aantal voor- en nadelen genoemd. Voor iedere soort gamer en gebruiker is er wel een geschikt model te vinden. Of je nu een die hard gamer bent die games verslindt of als je iemand bent die het zo nu en dan leuk vindt om een spelletje te spelen. Je kunt ook de keuze maken op basis van het feit dat iedereen in het gezin er gebruik van kan maken. Daarom duiken we in onze blog dieper in op de modellen die ook geschikt zijn voor alle leeftijdscategorieën.

Samen gamen is leuker

Het is een feit dat samen een spelletje spelen leuker is dan wanneer je alleen speelt. Althans, dat geldt voor een grote groep mensen. Die hard gamers willen het liefst afgezonderd en met een gaming headset op het hoofd verdwalen in de game die ze aan het spelen zijn. Maar grotere gezinnen vinden het leuk om samen te genieten van een spelletje. Bijvoorbeeld om de levels in New Super Mario Bros. te voltooien of om het tegen elkaar op te nemen op de fantasierijke kartbanen in Mario Kart 8 Deluxe.

Wat zijn gezelschapsspelletjes?

Gezelschapsspelletjes waren vroeger de bekende bordspellen, zoals Monopoly, Levensweg en Mens Erger Je Niet, maar tegenwoordig heb je ook leuke gezelschapsspellen voor op de console. Dan kun je samen tegelijkertijd spelen. Bepaalde bordspellen zijn inmiddels ook als digitale versies en voor op consoles verkrijgbaar. Denk dan aan het populaire spel Monopoly dat dan ook volledig interactief is en met meerdere spelers tegelijkertijd gespeeld kan worden. Maar ook games, zoals New Super Mario Bros., Mario Party en Mario Kart zijn tot op zekere hoogte ook leuke gezelschapsspelletjes.

Welke console is voor het hele gezin?

Als we puur kijken naar het game aanbod, dan zien we dat Nintendo met de Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite het grootste aanbod heeft in spelletjes voor jong en oud. Uiteraard bevat hun assortiment de leukste games met de populaire figuurtjes uit de wereld van Super Mario niet, maar ook andere leuke gezelschapsspellen zijn op de consoles van Nintendo te spelen. Door de prijs en de gebruiksvriendelijkheid van de console, is het ook op dit moment de beste keuze als je op zoek bent naar een spelcomputer voor het hele gezin.

Andere behoeften?

Maar het kan ook zijn dat de kinderen willen gamen en de ouders graag een filmpje of een serie kijken. Helaas ondersteunen de modellen van de Nintendo Switch niet het afspelen van bijvoorbeeld dvd’s en Blu-ray Discs of het gebruiken van apps, zoals Netflix. De Sony PlayStation 5 en de Microsoft Xbox Series X doen dat weer wel. In dat opzicht kunnen die consoles dan een betere keuze zijn als de behoeften binnen het gezin anders zijn. En ook voor deze consoles zijn een aantal leuke gezelschapsspellen verkrijgbaar. Ondanks dat mis je hier wel de leuke kleurrijke games met het personage Super Mario, die exclusief voor de Ninendo consoles verkrijgbaar zijn.

Categorieën
Games Games
Recente blogartikelen
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang
Lees onze tips over de lengte van de hogedrukslang 01-05-2024
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Lees meer blogs