Welke hardware kan niet ontbreken bij jouw nieuwe PC?

Welke hardware kan niet ontbreken bij jouw nieuwe PC?

Je hebt een nieuwe PC gekocht en je kan niet wachten om met het nieuwe systeem aan de slag te gaan. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, maar het is belangrijk om even goed na te denken over wat je allemaal nodig hebt wanneer je een PC aanschaft. Koop je bijvoorbeeld alleen de PC? Dan heb je randapparatuur nodig om je systeem te kunnen gebruiken. In onze blog vertellen we dan ook welke hardware niet kan ontbreken bij jouw nieuwe PC. Heb je meer tips nodig over het installeren van een nieuwe PC? Lees dan ook ons artikel!

Een goede monitor

Nu denk je misschien “dat klinkt logisch”, maar het is helemaal niet logisch dat je een monitor “cadeau” krijgt als je een PC koopt. Sterker nog, in 9 van de 10 gevallen moet je die separaat aanschaffen. Bij de aanschaf van de monitor is belangrijk om jezelf bewust te zijn van de videokaart die in je nieuwe PC zit en koop een goede monitor die hierop aansluit. Heb je een videokaart die 4K HDR ondersteunt? Zorg er dan voor dat je monitor deze kwaliteit kan weergeven. Let er ook op dat de snelheid van de beeldverversing minimaal 144 Hz is. Zeker als je ook op je PC wilt gamen!

Ergonomische muis en toetsenbord

Een toetsenbord en muis moet je in de regel altijd apart aanschaffen, maar er worden PC’s verkocht waar al een muis en toetsenbord bij aanwezig zijn. Echter is de kwaliteit dan vaak niet geweldig en je kunt veel beter extra geld investeren in een goed klavier en een goede muis. Het liefste ook producten die ergonomisch zijn. Zeker wanneer je langer achter je nieuwe PC zit is het belangrijk dat je comfortabele apparaten gebruikt. Met een ergonomische muis en toetsenbord voorkom je lichamelijke klachten en kun je zonder problemen wat langer achter de PC zitten.

Een goede headset met active noise cancelling

Een goede headset is belangrijker dan je denkt! Een headset is feitelijk een hoofdtelefoon met een microfoon en het product heeft meerdere functies. Je kunt ten eerste naar muziek luisteren of het geluid van filmpjes op YouTube horen, maar je kunt ook vergaderen via Teams of Zoom of praten met je teamgenoten wanneer je aan het gamen bent. Wanneer je kiest voor een headset active noise cancelling, kun je jezelf ook goed afschermen van alle omgevingsgeluiden in huis. Wel zo prettig als je ongestoord wilt werken of wilt gamen.

USB-hub als je meerdere apparaten wilt aansluiten

Een beetje PC wordt tegenwoordig wel geleverd met meerdere USB en USB-C poorten, maar het kan nog steeds zo zijn dat je poorten tekort komt. Heb je bijvoorbeeld een draadloze muis en toetsenbord, een headset, een webcam en bijvoorbeeld een USB-stick of een externe harde schijf? Dan heb je feitelijk al 5 tot 6 USB-poorten nodig! Heeft je systeem minder USB-poorten? Dan heb je een uitdaging! Maar niet als je een USB-hub koopt en aansluit. Een USB-hub kun je het beste zien als een verdeelblokje waarmee je via slechts 1 poort meerdere USB-apparaten kunt aansluiten. Zo tackle je het probleem van te weinig poorten dus binnen een handomdraai.

Categorieën
Computer Computer
Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs