Welke functies heeft een slimme wasmachine?

Welke functies heeft een slimme wasmachine?

Een wasmachine is niet langer meer de grote witte machine in een washok of een badkamer, waarmee je de was kunt doen. Natuurlijk heeft de wasmachine nog steeds een primaire functie om kleding en textiel te wassen, maar de techniek heeft in de afgelopen jaren niet stilgestaan. In ons artikel “Een nieuwe wasmachine kopen? Lees onze tips” hebben we iets verteld over de slimme functies die een wasmachine kan hebben, maar wat zijn en doen die slimme functies precies?

Wasmachine met Wi-Fi

Een wasmachine met slimme functies is te verbinden met het Wi-Fi netwerk thuis en dat brengt wat voordelen met zich mee. Via de app van de wasmachine kun je namelijk je wasmachine in de gaten houden. Ieder merk heeft een eigen app ontwikkeld en hiermee kun je bijvoorbeeld de wasmachine op afstand aanzetten. Je krijgt ook een notificatie als de wasmachine klaar is met draaien. En dat zijn slechts enkele functies die een slimme wasmachine heeft.

Wasmiddel bijvullen

Een slimme wasmachine is doorgaans uitgerust met een reservoir voor wasmiddel en de slimme wasmachine kan zelf beoordelen hoeveel wasmiddel er nodig is om het wasprogramma dat je via de app hebt geselecteerd te voltooien. Als het wasmiddel bijna op is, krijg je hier ook een notificatie van. Op die manier hoef je niet continu in de gaten te houden of je het wasmiddel moet bijvullen en je hoeft er dus ook rekening mee te houden hoeveel wasmiddel je voor een wasbeurt in de machine moet stoppen.

Automatische selectie van wasprogramma’s

Een wasmachine is doorgaans uitgerust met verschillende wasprogramma’s. Dat is bij een slimme wasmachine niet anders, maar het verschil zit in dat een slimme machine zelf het meest ideale wasprogramma kan selecteren. Bijvoorbeeld op basis van hoe energiezuinig de wasbeurt is. Op die manier kun je dus ook nog eens op de stroomkosten besparen, want een slimme wasmachine verbruikt nooit meer stroom dan nodig is. Wat toch als een groot voordeel mag worden gezien.

Planning en timing

Een andere belangrijke functie van de slimme wasmachine, is dat je een planning kunt maken. Met behulp van de timers in de app bepaal jij wanneer de wasmachine zijn werk doet. Handig als je bijvoorbeeld op bepaalde momenten van de dag met behulp van zonnepanelen de meeste energie opwekt en dus vrijwel gratis je wasmachine kunt laten draaien of als je bijvoorbeeld een daltarief in de avond hebt. Ook dan kun je relatief goedkoop een wasje draaien.

Software-updates

Ieder slim apparaat heeft software aan boord om ervoor te zorgen dat je ook alle functies kunt blijven gebruiken. Dat is bij een slimme wasmachine niet anders. Via de app krijg je een melding als er een software-update nodig is en je kunt die uitvoeren met een simpele druk op de knop. Op die manier is je slimme wasmachine altijd geüpdatet en kun je de functies die het apparaat heeft blijven gebruiken. Software-updates zijn overigens gratis en worden door de fabrikant vrijgegeven wanneer het nodig is.

Categorieën
Witgoed Witgoed
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs