Welke fitnessapparaten voor thuis?

Welke fitnessapparaten voor thuis?

Thuis sporten brengt een hoop voordelen met zich mee. Je hoeft de deur niet meer uit, je bespaart op de kosten van een abonnement bij de sportschool en je kunt direct onder je eigen douche douchen als je klaar bent met je workout. Je hebt ook geen reistijd meer en je kunt je tijd dus veel makkelijker en beter indelen. Je hebt dus ook geen excuus meer om een dagje sporten over te slaan. Maar welke fitnessapparaten voor thuis zijn dan de beste keuze?

Hometrainer

Met een hometrainer maak je eigenlijk dezelfde beweging als wanneer je op een fiets zit. Je traint dus vooral je beenspieren en met name de bovenbeenspieren. Het is ook een perfect apparaat als je vet wil verbranden. De meeste hometrainers zijn ook uitgerust met een boordcomputer met vooringestelde programma’s. Je kunt een van de programma’s selecteren en je workout beginnen. Door het volgen van deze programma’s kun je thuis intensief trainen en werken aan een beter lichaam en een goede gezondheid.

-Compact apparaat
- Goed voor cardiofitness 
- Goed voor het trainen van de beenspieren

Crosstrainer

Een crosstrainer is een mooi apparaat als je met zowel cardio als krachttraining aan de slag wilt gaan. Je traint namelijk meerdere spieren en je kunt met behulp van de boordcomputer, ingebouwde hartslagmeter en vooringestelde programma’s de gewenste training volgen en intensiveren als je daar de behoefte aan hebt. Een crosstrainer is ook ideaal voor het verminderen van impact op spieren en gewrichten tijdens het sporten. Dat maakt het apparaat geschikt voor mensen met overgewicht en beginners die nog weinig aan sport hebben gedaan.

- Weinig impact op gewrichten
- Traint het hele lichaam
- Zowel cardio- als krachttraining

Roeiapparaat

Als je meerdere spiergroepen wil trainen, is een roeiapparaat een zeer goede keuze. Je traint zowel je benen als je armen, rug- en buikspieren en je kunt met het apparaat ook je uithoudingsvermogen verbeteren. Ook voor vetverbranding is een roeiapparaat een zeer slimme keuze. Bij de aanschaf van het fitnessapparaat heb je de keuze uit een vast of opklapbaar model. Dus ook als je weinig ruimte hebt kun je kiezen voor een apparaat dat je na gebruik kunt inklappen en kunt opbergen, wat als een voordeel gezien mag worden.

- Traint het hele lichaam
- Geschikt voor jongeren ouderen
- Ook geschikt voor het trainen van rug- en buikspieren

Loopband

Ook bij de aanschaf van een loopband heb je keuze uit een vast of opklapbaar model. Als je weinig ruimte hebt, maar toch thuis wil sporten, is het slim om te kijken naar fitnessapparaten die weinig tot geen ruimte in beslag nemen. Met een loopband kun je natuurlijk je uithoudingsvermogen verbeteren en verschillende workouts volgen. Met behulp van de ingebouwde boordcomputer met een breed scala aan vooringestelde sportprogramma’s. Bij de loopband is het van belang dat je een model kiest dat ook geschikt is voor jouw gewicht. Bij een overbelasting kan het apparaat namelijk defect raken.

- Uithoudingsvermogen verbeteren
- Compact apparaat als je voor een inklapbaar model kiest
- Verschillende vooringestelde sportprogramma’s om te volgen

Wil je meer weten over hoe je fit wordt? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Sport & fitness Sport & fitness
Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs