Welke E-reader past bij jou?

Welke E reader past bij jou?

In ons artikel “E-reader kopen? Hier moet je op letten” hebben we uitgebreid besproken welke E-readers er zijn. Het staat buiten kijf dat er enorm veel keuze is en dat het dus ook lastig kan zijn om de juiste E-reader aan te schaffen. Daarom vertellen we in deze blog meer over welke E-reader bij je past en hoe je de beste keuze kan maken.

Welke type gebruiker ben je?

Om een goede keuze te kunnen maken zul je eerst moeten bepalen welke type gebruiker je bent. Ben je iemand die het ene boek na het andere verslind, graag leest op het strandbedje op een vakantieadres of iemand die ‘s avonds voor het slapengaan nog een paar hoofdstukken leest. Als je weet wat voor een gebruiker je bent, is het ook makkelijker om de juiste keuze te maken.

E-reader voor vakantie en onderweg

Als je bijvoorbeeld veel boeken leest op vakantie of als je onderweg bent (naar het werk bijvoorbeeld), is het slim om voor een E-reader te kiezen die niet te zwaar is. Een handzame E-reader die licht van gewicht is, is makkelijker mee te nemen en ook op te bergen als je klaar bent. Daarnaast is het van belang dat je een exemplaar kiest die ook voldoende opslagruimte heeft, zodat je ook de boeken die je op vakantie of onderweg wil lezen kan opslaan. Een E-book neemt gemiddeld 5 MB ruimte in beslag en met een E-reader met een opslagcapaciteit van 8GB zou je dus in theorie 1600 boeken kunnen opslaan.

Andere belangrijke zaken bij een E-reader voor op vakantie zijn de batterijduur en IP-certificering. Op vakantie en onderweg wil je wel een E-reader gebruiken met een behoorlijke batterijduur, zodat je ook urenlang kan lezen of luisteren. Het is dus een goed idee om hier extra aandacht aan te geven als je een E-reader uitzoekt. Een E-reader die een goede IP-certificering heeft en dus (spat)waterdicht is, is handig als je bijvoorbeeld in de buurt van water (zoals de zee of het zwembad) leest of als je de E-reader veel onderweg gebruikt. Je wil natuurlijk niet dat een regenbui je product kapot maakt.

E-reader voor in bed

Mensen vinden het heerlijk om voor het slapengaan een boek of in ieder geval een aantal hoofdstukken te lezen. Maar je wil je partner die naast je ligt ook niet wakker houden met een nachtlampje dat brandt. Daarom kan je het beste kiezen voor een E-reader met een backlight-functie, zodat het scherm iets oplicht en dus ook goed leesbaar is. Zelfs in het donker. Het nachtlampje is dan niet meer nodig en je kan in alle rust je boek lezen, terwijl je ook je partner niet wakker houdt.

E-reader met een hoofdtelefoon aansluiting

De primaire functie van een E-reader is natuurlijk het lezen van boeken en eventueel het lezen van online artikelen die je via de webbrowser van het product kan lezen. Een hoofdtelefoon aansluiting is geen overbodige luxe als je bijvoorbeeld ook wil luisteren naar luisterboeken. In plaats van het boek te lezen, wordt het aan je voorgelezen. Dan heb je dus een koptelefoon nodig, maar ook een E-reader waar je de hoofdtelefoon op kan aansluiten.

Categorieën
Elektronica Elektronica
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs