Welke auto kopen als je weinig kilometers maakt?

Welke auto kopen als je weinig kilometers maakt?

Veel mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde auto. Er zijn specifieke voorkeuren voor een bepaald merk en een bepaald model terwijl de ander juist meer kijkt naar hoe goedkoop een auto is. Het is ook belangrijk dat je een auto koopt of least die optimaal rijcomfort biedt terwijl je ook voldoende ruimte nodig hebt als je bijvoorbeeld vaak meerdere personen vervoert. Of je hebt juist een klein autootje nodig als je veel in de binnenstad rijdt en eenvoudig wilt kunnen parkeren. Er zijn in ieder geval genoeg zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je een auto aanschaft of least, maar welke auto is nu echt de beste keuze als je weinig kilometers maakt? In onze blog geven wij hier antwoord op.

Verschillende soorten auto’s te koop

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. De keuze wordt voor een deel bepaald door de persoonlijke smaak en door het budget, maar het is ook belangrijk om te kijken naar hoe comfortabel en praktisch een auto is. In ons artikel “Waar moet je op letten bij het kopen van een auto?” geven wij meer handige tips en trucs over het aanschaffen van een auto.

Verschillende motoren

Tijdens het oriënteren kun je niet alleen de keuze maken uit verschillende merken en modellen, maar ook of een auto een verbrandingsmotor of een elektrische motor heeft. Daarnaast heb je ook nog keuze uit een verbrandingsmotor die op benzine of op diesel werkt. En dan kun je ook nog kiezen voor een hybride auto die zowel op brandstof als op de accu kan rijden. De keuze voor de juiste aandrijving is grotendeels afhankelijk van wat je aan vermogen nodig hebt en hoeveel kilometers je op jaarbasis maakt.

Veel kilometers

Als je veel kilometers maakt heb je weinig aan een auto die of enorm veel brandstof verbruikt of een elektrische auto met een kleine actieradius. Voor veel kilometers heb je een goede en comfortabele auto nodig die probleemloos de nodige kilometers kan afleggen. Een auto met een benzine- of dieselmotor is dan de beste keuze. In de aanschaf zijn deze wagens in de basis goedkoper dan elektrische auto’s en je hebt ook meer keuze uit verschillende merken en modellen. Een nadeel is dat benzinemotoren meer onderhoud vergen en dat de frequentie van het onderhoud ook hoger is als je veel kilometers maakt. Maak je meer dan 15.000 kilometers per jaar? Dan is het zeker een overweging waard om een auto met een dieselmotor aan te schaffen of te leasen. Diesel auto’s vergen namelijk minder onderhoud en diesel is ook goedkoper dan benzine.

Weinig kilometers

Maak je juist weinig kilometers? Dan is een dieselauto niet de meest voor de handliggende keuze. Je hebt eerder baat bij een benzineauto of een elektrische auto. De grote vraag is natuurlijk of je een super luxueuze auto nodig hebt als je er nauwelijks gebruik van maakt. Je kunt een flinke euro besparen als je voor een kleiner en minder luxueus model kiest. Waarom zou je dan enorm veel geld uitgeven als dat helemaal niet nodig is? In dat opzicht is de benzineauto dan de meest voor de hand liggende keuze, omdat de meeste EV’s duurder zijn in de aanschaf en ook groter en luxueuzer zijn. Ondanks dat er ook steeds meer kleinere en aantrekkelijk geprijsde elektrische auto’s op de markt verschijnen.

Categorieën
Autos Autos
Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie?
Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie? 14-05-2024
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland 13-05-2024
Lees meer blogs