Wees goed voorbereid en koop je cadeaus op tijd

Wees goed voorbereid en koop je cadeaus op tijd

Sinterklaas en de Kerst staan weer voor de deur en naast alle gezelligheid en drukke voorbereidingen op het Sinterklaas- en Kerstfeest, is het ook het moment om cadeautjes voor je kinderen, vrienden en familieleden te kopen. Ieder jaar is het weer een ongekende race tegen de klok om niet mis te grijpen en dit jaar is het zelfs een nog grotere uitdaging om de cadeautjes voor pakjesavond of voor onder de Kerstboom op tijd in huis te halen. Maar waarom is dat eigenlijk en hoe voorkom je dat je te laat bent?

Te kort aan zeecontainers

Het transport van en naar China is sinds de coronapandemie in 2020 ontregeld en de fabrikanten hebben sindsdien ook de grootste moeite om de voorraad naar Europa te halen. Gezien het feit dat veel producten in Azië worden geproduceerd. Daaronder populaire producten zoals consumentenelektronica en speelgoed. Door de ontregeling van het transport zijn containerschepen uit de vaart gehaald en zijn zeecontainers op verkeerde plaatsen terechtgekomen. Met als resultaat dat er niet alleen een tekort aan zeecontainers is, maar dat ook de prijs van een container enorm is gestegen. En daar zijn zowel de fabrikanten als de consumenten nu de dupe van.

Tekort aan grondstoffen

Het ontregelde transport is niet de enige boosdoener in een ernstig tekort aan producten. En we kunnen ook niet COVID-19 overal de schuld van geven. Er is namelijk ook een ernstig tekort aan grondstoffen. Veel sectoren hebben hier last van. Ook de fabrikanten van speelgoed die te maken hebben met tekorten. Vooral karton is schaars en veel speelgoedproducten worden natuurlijk in een kartonnen doos verpakt. Ondanks dat kenners zeggen dat het grondstoffentekort nu binnen een paar maanden is opgelost, is het een aan zekerheid grenzende verwachting dat het tekort pas in 2022 en dus na de feestdagen opgelost is.

Hoge prijzen en lange wachttijden

Het ernstige tekort zorgt niet alleen voor leveringsproblemen, maar ook voor een stijging in de verkoopprijs. Waar veel winkeliers ervoor kiezen om de verkoopprijzen te verhogen, zijn er ook winkels en webshops die juist de prijs zo laag mogelijk proberen te houden. Met als kanttekening dat bij deze winkels en webshops de voorraad het eerste op is. Een ander minpunt is dat zij op dit moment nauwelijks tot geen uitspraken doen over verwachte leverdata. Dus als consument loop je een groot risico door af te wachten en niet direct te schakelen. De tip van dit jaar is dan ook om op tijd je Sinterklaas- en Kerstcadeaus te kopen en online te bestellen.

Nu al shoppen

De goedheiligman en zijn Pieten zijn nog geen eens in Nederland aangemeerd of ze doen nu al een beroep op de hulpsinterklazen in ons land. Het is belangrijk om nu al te gaan winkelen voor de Sinterklaas- en Kerstcadeaus die je op het oog hebt. De kans dat je misgrijpt wordt met de dag groter. Het winkelpersoneel, magazijnen van webshops en de bezorgdiensten draaien nu al overuren om aan de grote vraag te kunnen voldoen en de verwachting is dat het allemaal nog extremer wordt. Om dus nu al cadeaus in huis te halen is helemaal geen vreemd idee en misschien zelfs wel noodzakelijk!

Een goede voorbereiding

Voordat het zweet je uitbreekt en de paniek toeslaat hebben wij ook goed nieuws te melden. Want er zijn genoeg tips en trucs voor handen om de drukte voor te zijn en om de cadeaus voor Sinterklaas en Kerst op tijd in huis te hebben. Hieronder geven wij deze handige tips en trucs waar je wellicht wat aan hebt.

Afwachten is misgrijpen

We trappen nu wellicht een open deur in, maar het belangrijkste advies dit jaar is om niet af te wachten. Hoe langer je wacht des te groter de kans is dat je misgrijpt. En dat wil je juist voorkomen. Daarom is het ontzettend belangrijk om op tijd te gaan winkelen en om online je bestellingen te plaatsen.

Wacht niet op aanbiedingen en Black Friday

Natuurlijk zijn er nog altijd interessante aanbiedingen die winkeliers en webshops aanbieden en dan staat Black Friday ook nog voor de deur. Door het ernstige tekort trappen winkels en webshops eerder af met aanbiedingen. Dus wacht niet tot de aanbieding er is of tot Black Friday om je aankopen te doen.

Maak accounts aan en meld je aan voor de nieuwsbrief

Heb je producten bij een webshop op het oog, maar je wilt nog niet bestellen? Maak dan alvast een account aan en meld je aan voor de nieuwsbrief. Zo hoef je alleen nog maar jouw bestelling te plaatsen als het moment daar is terwijl je met de nieuwsbrief op de hoogte wordt gehouden van interessante deals. Een aantal shops bieden ook de mogelijkheid aan om een wensenlijstje aan te maken als je een account hebt. De tip is dan ook om hier gebruik van te maken.

Time je bestelling

Het is ontzettend belangrijk om op het juiste tijdstip te bestellen. Het advies is om dit doordeweeks in plaats van het weekend te doen, want het weekend zijn de drukste dagen voor webshops. Met als resultaat dat ook een bezorgdienst niet voldoende capaciteit heeft om al die bestellingen binnen een paar dagen te bezorgen. Wanneer je doordeweeks bestelt is de kans het grootst dat je de bestelling ook snel in huis hebt en je helpt een bezorgdienst om het werk beter te kunnen verdelen.

Win de race tegen de klok

Cadeautjes kopen is een race tegen de klok en dit jaar nog extremer dan ooit tevoren. Shoppen is leuk, maar kan dus ook enorm frustrerend zijn door de aanhoudende tekorten van zeecontainers en grondstoffen. Maar probeer er een sport van te maken om als één van de eerste de Sint- en Kerstcadeaus in huis te halen. Met onze handige tips en trucs moet dat wel lukken!

Categorieën

Webshops logo Webshops

Recente blogs

Wat kun je doen bij geluidsoverlast? Laat het meten!
Wat kun je doen bij geluidsoverlast? Laat het meten!
26-11-2021
Wat maakt een woonwinkel leuk?
Wat maakt een woonwinkel leuk?
24-11-2021
Lees meer blogs