Wat schrijf je in een Valentijnskaart?

Wat schrijf je in een Valentijnskaart?

Het is zeer gebruikelijk dat je op Valentijnsdag een kaartje stuurt. Naar bijvoorbeeld je geliefde, je crush of een goede vriend of vriendin. Bij veel winkels en webshops kun je kiezen uit een gigantisch assortiment aan liefdevolle wenskaarten. Er zijn wenskaarten met een mooie boodschap, die grappig zijn bedoeld of kaarten die geluid maken. Je hebt ook keuze uit verschillende formaten en kleuren. Maar wat zet je in een Valentijnskaart?

Een persoonlijke boodschap

Valentijnsdag is de dag waarop je genegenheid toont. Dat kan in de vorm van een mooie zelf geschreven tekst die je in een Valentijnskaart schrijft. Het is belangrijk om goed na te denken over wie de ontvanger is. Is het een geliefde, iemand waar je verliefd op bent of een goede vriend of vriendin die je door middel van het kaartje wil waarderen. Of wil je juist iemand bedanken, omdat diegene er altijd voor je is en voor je klaarstaat? Als je eenmaal weet aan wie je de kaart richt, is het ook niet zo moeilijk om een mooie boodschap te schrijven.

Het kan moeilijk zijn om de woorden te vinden

Toch kan het moeilijk zijn om je gevoelens op papier te zetten, wat het is soms zoeken naar de juiste woorden. Je wil misschien een duidelijke boodschap overbrengen, maar je wil het ook niet overdrijven. Vooral als de tekst niet bij je als persoon past. Ben je iemand die niet zo romantisch ingesteld is? Dan is het natuurlijk ‘vreemd’ dat je in een kaart opeens heel romantisch een klef verhaal opschrijft. Dus blijf vooral jezelf en laat de woorden die je wil opschrijven tot je komen.

Voor een geliefde

Je geliefde wil vooral horen dat je blij met hem of haar bent en dat kun je dus ook opschrijven in een Valentijnskaart. Laat weten dat je van hem of haar houdt of om hem of haar geeft als de relatie nog pril is. Laat blijken dat je hem of haar waardeert en dat je vooral blij bent met de relatie die jullie hebben. Combineer je kaart met een bos bloemen, chocolaatjes of een ander leuk cadeau en je hebt succes op de meest romantische dag van het jaar.

Voor een vriend/vriendin

In een kaart aan een vriend of vriendin gericht, is het vooral belangrijk dat je waardering uitspreekt dat je de vriendschap waardeert. Zonder dat er romantiek om de hoek komt kijken. Misschien voelt het een beetje onwennig om je gevoelens en dankbaarheid in woorden uit te drukken, maar het is een feit dat warme woorden ook warm worden ontvangen. Wees wel heel duidelijk in je boodschap om eventueel verwarring te voorkomen. Zeker als het een vriendschap tussen een man en vrouw betreft.

Wees lief en grappig

In een Valentijnskaart ben je natuurlijk lief, want je wil je genegenheid naar iemand toe uiten. Dat wil niet zeggen dat de kaart en de boodschap niet grappig mogen zijn. “Weer een jaar aan je vast” klinkt misschien heel cru, maar als je een lange relatie hebt en allebei van zwartgallige humor houdt, kan dit een succes worden als je het in een leuke kaart zet. Humor is natuurlijk heel belangrijk in een relatie en dat hoort dus ook zeker thuis in een mooie Valentijnskaart.

Wil je meer weten over Valentijnsdag en ben je op zoek naar leuke ideeën en tips? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Is een airco energiezuinig?
Is een airco energiezuinig? 08-07-2024
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch?
Barbecueën op gas, met houtskool of elektrisch? 05-07-2024
Lees meer blogs