Wat kun je allemaal doen met online tegoed?

Wat kun je allemaal doen met online tegoed?

Als je games speelt op de PC, de PlayStation of de Xbox, krijg je ook vroeg of laat te maken met het begrip “online tegoed”. Online tegoed is feitelijk niets meer of minder dan geld, maar dan digitaal. Dat staat in je digitale portemonnee van je account, zoals je online account bij PlayStation of bij Xbox. En wat kun je met het online tegoed?

Online tegoed opwaarderen

Om online tegoed of liever gezegd digitaal geld te kunnen spenderen, moet je natuurlijk wel eerst digitaal geld hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee je een bedrag aan de digitale portemonnee (ook wel de wallet genoemd) kan toevoegen. De meest gebruikelijke manier is om een opwaardeerkaart te kopen. Bij verschillende winkels, zoals bol., Albert Heijn en zelfs de Primera zijn deze tegoedkaarten te koop.

Deze kaarten hebben een vaste waarde en zijn bestemd voor een specifiek platform. Zowel voor PlayStation, Nintendo als de Xbox zijn kaarten met verschillende bedragen te koop. Deze kaarten bevatten een unieke code die je op je systeem en in je account kunt invoeren. Vervolgens wordt het bedrag aan je digitale portemonnee toegevoegd en kun je het uitgeven.

Een andere methode is dat je het tegoed online opwaardeert. Dit kan doorgaans met veilige en erkende betalingsmethoden, zoals iDEAL, creditcard en PayPal. Je kunt zelf selecteren hoeveel geld je aan de wallet toevoegt of je laat alleen het bedrag afschrijven als je bijvoorbeeld iets digitaal koopt.

Digitaal geld spenderen

Digitaal geld en dus het online tegoed kun je ook digitaal uitgeven. Aan verschillende producten die in de digitale winkels van bijvoorbeeld PlayStation, Xbox en Nintendo te koop zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook je PlayStation Plus, Xbox Live of Nintendo Online abonnementen mee aanschaffen. Deze abonnementen heb je nodig om te kunnen profiteren van maandelijks gratis games, kortingen op digitale games en uitbreidingen en natuurlijk om online te kunnen gamen met of tegen vrienden.

Je kunt het digitale geld ook gebruiken om games digitaal aan te schaffen. In de shops van de verschillende platforms vind je de nieuwste games en ook games die niet op disc zijn uitgebracht. Op die manier kun je dus je bibliotheek uitbreiden met mooie en exclusieve games die je ook direct vanaf de harde schijf van bijvoorbeeld je console kunt spelen. Het advies hierin is om wel goed de prijzen te vergelijken, omdat digitale games doorgaans en vreemd genoeg duurder zijn dan fysieke games op disc.

Je kunt ook uitbreidingen, zoals een season pass, kopen voor de games die je speelt. Veel games worden tijdens hun levenscyclus uitgebreid met uitbreidingspakketten die je voor een bedrag tussen de € 10,- en € 20,- kunt aanschaffen. Uitbreidingspakketten bevatten vaak extra levels, karakters en werelden, waardoor de interesse in een iets oudere game weer toeneemt.

Last but not least kun je met digitaal geld ook punten en valuta kopen. Dat vergt wat uitleg. Populaire games, zoals EAFC en Fortnite hebben systemen waarbij je tegen betaling in-game extra’s kunt kopen. Variërend van outfits tot aan wapens en van in-game voordelen tot aan toegang tot exclusieve bonussen. Met deze punten of valuta, zoals V-Bucks in Fortnite, kun je in game aankopen doen. Deze digitale munteenheden zijn niet gratis en moet je dus kopen met echt geld. Ook hier kan een online tegoed voor gebruikt worden.

Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van een spelcomputer? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Games Games
Gerelateerde bedrijven
Albert Heijn logo
Albert Heijn
2 beoordelingen
6
Recente blogartikelen
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen 21-11-2023
Lees meer blogs