Wat is het beste moment om een pretpark te bezoeken?

Wat is het beste moment om een pretpark te bezoeken?

Een pretpark is een ontzettend leuk familie-uitje waar je met het hele gezin kunt genieten van leuke attracties en gezelligheid. Helaas ben je niet de enige die op het idee komt om een pretpark te bezoeken en vooral tijdens het hoogseizoen, vakantieperiodes en als het lekker weer is, kan het enorm druk zijn in het attractiepark. Met als resultaat dat je lang in de rij staat om binnen te komen en om een ritje te maken in je favoriete attracties. Gelukkig kun je de drukte ook vermijden als je onze handige tips opvolgt.

Doordeweeks naar het pretpark

In het weekend is het drukker dan op doordeweekse dagen en daarom is het slim om niet op de zaterdagen en zondagen naar het pretpark te gaan, maar juist op maandag tot en met donderdag. De vrijdagen zijn in de regel ook iets drukker, omdat veel mensen bijvoorbeeld die dag eerder vrij zijn van werk en met hun gezin naar het attractiepark gaan.

Buiten het hoogseizoen

Vakanties en feestdagen zorgen ervoor dat veel mensen vrij zijn van werk en kinderen niet naar school hoeven. Tijdens het hoogseizoen is het in het pretpark een stuk drukker en loop je het risico dat je meer in de rij staat dan dat je van het park kunt genieten. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je de kans hebt is het dus slim om het pretpark buiten het hoogseizoen te bezoeken. Vaak is het dan ook weer iets goedkoper, wat een leuke bijkomstigheid is.

Extreem vroeg of wat later

Kun je niet anders dan in het hoogseizoen naar het pretpark? Op zich is dat geen probleem, maar zorg er dan wel voor dat je of extreem vroeg bent of wat later gaat. Doorgaans zijn de pretparken tijdens het hoogseizoen tot laat geopend en je kunt dus prima in de loop van de middag naar het park gaan en tot in de late uurtjes daar blijven. Extreem vroeg is ook een optie. Je voorkomt files op de snelwegen en drukte bij de parkeerplaats en je staat ook in een iets minder korte rij om naar binnen te mogen.

Als het wat kouder en grauwer is

Als de temperaturen aangenaam zijn en het zonnetje schijnt, weet je eigenlijk al dat een bezoek aan een pretpark niet het beste idee is. Iedereen gaat erop uit en veel mensen bezoeken dan een attractiepark. Je kunt de drukte voorkomen als je bijvoorbeeld op wat koudere en grauwe dagen naar het pretpark gaat en als je een lokale regenbui graag voor lief neemt. In ruil daarvoor kun je sneller naar binnen en hoef je niet zo lang in de rij te staan om een ritje te maken in een attractie. De keerzijde van de medaille is dat sommige attracties vaak gesloten worden als het regent en je moet wel rekening houden met je kleding en een nat pak. Neem daarom voor de zekerheid een poncho mee, zodat je toch een beetje beschermt bent wanneer het regent.

Wil je weten welke pretparken in Europa je het beste kunt bezoeken? Lees dan ons artikel.

Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs