Waarom je huisdier verzekeren een goed idee is

Waarom je huisdier verzekeren een goed idee is

Je moet er toch niet aan denken dat er iets met jouw huisdier gebeurd. Huisdieren kunnen ziek worden, iets breken of last krijgen van het gebit. En dan heb je natuurlijk ook nog te maken met het feit dat je met jouw dier ieder jaar de benodigde inentingen moet halen. De medische zorg voor een huisdier kunnen aardig in de papieren lopen en daarom is het ook goed om je huisdier te verzekeren! In onze blog vertellen we hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten.

Verzekering voor hond en kat

Bij aanbieders zoals PetSecur kun je alleen een hond of een kat verzekeren. Een hamster, vogel of cavia kun je niet laten verzekeren. De exacte reden waarom dat zo is blijft een raadsel, maar het kan te maken hebben met een feit dat knaagdieren, zoals een hamster een te korte levensverwachting hebben om ze te verzekeren. Toch zijn er ook aanbieders die wel verzekeringen voor vogels, reptielen en knaagdieren aanbieden. Je moet alleen wel goed zoeken om er één te vinden.

Hoe wordt een vergoeding opgebouwd?

Hoeveel geld er door een verzekeraar wordt uitgekeerd is afhankelijk van zowel de behandeling als het pakket dat je hebt gekozen. In de regel heb je keuze uit verschillende pakketten die oplopen van basis tot uitgebreid. Bij de eerder genoemde verzekeraar heb je keuze uit drie pakketten en hoe duurder het pakket des te hoger de vergoeding is. Ook zijn er dan meer behandeling gedekt en is het eigen risico een stuk lager. Bij een basisverzekering zijn vrijwel alle belangrijke behandelingen gedekt tot 50% terwijl bij duurdere pakketten ook zaken zoals alternatieve geneeskunde en operaties aan gewrichten worden gedekt. De dekking is dan ook een stuk hoger, want in de regel wordt dan 70% tot 90% door de verzekeraar vergoed! 

Aanvullend verzekeren voor onderhoud aan het gebit

Veel huisdiereigenaren staan er niet bij stil, maar veel honden en katten krijgen na een aantal jaren problemen met het gebit. Vaak zo ernstig dat er tanden getrokken moeten worden. Dit vindt altijd onder narcose plaats en deze ingrepen zijn dus ook vrij prijzig. De kosten kunnen zelfs behoorlijk oplopen als je huisdier vaker voor een behandeling aan het gebit moet terugkeren. Voor een kleine aanvullend bedrag kun je deze behandelingen laten verzekeren en kun je dus ook flink wat geld op de doktersrekening besparen.

Kosten bij overlijden

Het is al enorm vervelend als je huisdier ziek is en een behandeling krijgt, maar het is nog erger als je de keuze moet maken om het beestje in te laten slapen. Euthanasie is niet alleen een emotioneel zwaar moment, maar ook vrij prijzig. Met een verzekering worden deze kosten tot een bepaald percentage gedekt. De dekking is afhankelijk van welk verzekeringspakket je hebt gekozen. Daarnaast kun je aanvullende verzekeringen afsluiten voor bijvoorbeeld een crematie. Veel eigenaren kiezen ervoor dat hun vriendje of vriendinnetje netjes gecremeerd moet worden en dat ze het as in een urn willen bewaren. Met een aanvullende verzekering kun je dit dus tegen een relatief laag bedrag laten doen.

Gerelateerde bedrijven

PetSecur logo
PetSecur
54 beoordelingen
8,0

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs