Waarom is de witte sneaker zo populair?

Waarom is de witte sneaker zo populair?

Witte sneakers zie je steeds vaker in het straatbeeld. Niet alleen bij jongeren, maar ook bij ouderen. Zowel mannen als vrouwen lopen graag op witte sneakers en de grote vraag is dan ook waarom de witte sneaker zo populair is? Volgens de website Schoenen.nl is het dragen van witte schoenen een trend die al jaren voortduurt. En dat is ook niet zo vreemd, want deze schoenen kun je met veel verschillende soorten outfits uitstekend combineren! In onze blog vertellen we hier meer over.

Witte sneakers in uiteenlopende soorten en maten

Witte sneakers zijn er in uiteenlopende soorten en maten en de verschillen zitten voornamelijk in het model en de kleur van de accenten. Een sneaker bestaat namelijk uit verschillende onderdelen, zoals de tong, de neus, de middenzool, de zool en de hiel. Bepaalde onderdelen kunnen een andere kleur hebben. Dan spreken we wel over een witte schoen, maar met een aantal van deze accenten in een andere kleur. Dat zorgt voor een leuk effect. We zien overigens een verschil tussen een schoen voor mannen en vrouwen. De accenten van sneakers voor vrouwen hebben vaak lichtere en zachtere kleuren terwijl deze bij sneakers voor mannen iets harder en feller zijn. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een compleet witte sneaker en bij een aantal merken heb je zelfs een keuze om jouw eigen gympen te ontwerpen! Nike biedt bijvoorbeeld deze mogelijkheid.

Witte gympen draag je alleen in de zomer

Vroeger was het een trend om witte sneakers alleen in de lente en in de zomer te dragen, maar die regel geldt allang niet meer. Witte sneakers kun je tegenwoordig het hele jaar door dragen. Met de kanttekening dat je in de herfst en de winter meer kans hebt op dat de sneaker sneller vies wordt. Regenachtig weer zorgt ervoor dat gympen veel sneller vies worden, maar door het materiaal kun je sneakers uitstekend schoonmaken en een aantal modellen kun je zelfs wassen in de wasmachine. Zo blijven de witte sneakers mooi en fris. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de aanschaf een speciale spray aan te schaffen. Deze spray met een specifiek soort schoonmaak foam verwijdert vlekken en vuil zonder dat je het risico loopt dat een sneaker alleen maar smeriger wordt.

Witte sneakers voor verschillende outfits

De populariteit van de witte sneaker is vooral te danken aan dat je deze schoenen met verschillende kledingstukken kunt combineren. Sneakers kun je nog altijd prima onder een joggingbroek of trainingspak dragen en ook als je een spijkerbroek met een shirt aantrekt. Je zou ze zelfs kunnen dragen onder een spijkerbroek en een overhemd als je dat wilt. Witte sneakers worden ook vaak gedragen onder jurkjes en rokjes. Voor een casual en sportieve look. Bij mannen zien we steeds vaker dat de witte sneaker zelfs onder een pak gedragen worden. Of als mannen zich casual zakelijk aankleden met een combinatie van een spijkerbroek, overhemd en colbert en daaronder witte gympen. Een andere trend is dat zowel mannen als vrouwen bij het dragen van broeken kiezen voor een kortere broek of de broekspijpen oprollen om de witte sneaker meer te laten spreken.

Categorieën
Schoenenwinkels Schoenenwinkels
Gerelateerde bedrijven
Nike logo
Nike
8 beoordelingen
5,4
Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs