Waarom een wasmachine met een stoomfunctie kopen?

Waarom een wasmachine met een stoomfunctie kopen?

Een nieuwe wasmachine kan mooie functies hebben, zoals een digitaal display en slimme functies waarmee je meer controle hebt over je wasprogramma’s, wasmiddel verbruik en energiekosten. In ons artikel hebben we daar meer over verteld. Een andere mooie functie is de stoomfunctie, maar waarom zou je een wasmachine met stoomfunctie aanschaffen? In deze blog leggen we het uit.

Minder strijkwerk met een wasmachine met stoomfunctie

De belangrijkste reden om in een wasmachine met stoomfunctie te investeren heeft te maken met het strijkwerk. Strijken is voor veel mensen geen leuke bezigheid en het kan ook een tijdrovende bezigheid zijn als je veel was moet strijken. Je kan dit beperken met een wasmachine met een stoomfunctie. Door deze functie komt de was minder gekreukeld uit de machine en hoef je dus niet of nauwelijks meer te strijken.

De was ruikt frisser

Minder strijken is natuurlijk al een groot voordeel van een wasmachine met stoomfunctie, maar je geniet ook van een frisse was. Natuurlijk zorgt wasmiddel en wasverzachter ervoor dat je was lekker schoon is en fris ruikt, maar stoom zorgt daar ook voor. Dus je hebt minder wasmiddel en wasverzachter nodig om je was lekker fris te laten ruiken. Het is dus in dat opzicht ook een kostenbesparende oplossing.

Daarnaast hoef je niet direct te reageren als het wasprogramma is voltooid. Normaliter moet je gewassen kleding en textiel binnen enkele uren uit de wasmachine halen, omdat het anders muf gaat ruiken. De stoomfunctie zorgt ervoor dat de was droger wordt na het wasprogramma en dat je de was ook tot wel 6 uur in de trommel kan laten zitten, zonder dat je kleding muf gaat ruiken.

De was komt schoner uit de wasmachine

De was ruikt niet alleen frisser, maar je kleding wordt ook schoner. Dat heeft alles te maken met het feit dat stoom diep doordringt in de vezels van je kleding en vuil en viezigheid oplost. Dus de was wordt vele malen schoner als je het in een wasmachine met een stoomfunctie wast. Een goede reden dus om voor een machine met deze functie te kiezen.

Stoom is minder schadelijk voor je kleding

Stoom is ook minder schadelijk voor je kleding en daarom blijven je kleren ook langer goed. Door te wassen met water, wasmiddel en -verzachter, slijt de kleding veel sneller. Terwijl water kleding zwaarder maakt en dat zorgt voor meer wrijving met de trommel aan de binnenzijde. Met als gevolg dat de vezels beschadigen. Dit is een geleidelijk proces, maar uiteindelijk ga je het zien. Zeker bij bepaalde stoffen die rafelen of gevoelig zijn voor beschadigingen, zoals nylon en zijde.

De prijs van een wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met een stoomfunctie is dus uitgebreider dan een ‘normale’ wasmachine en nu denk je misschien dat een wasmachine met meer functies ook duurder is. Dat is ook zo, maar het prijsverschil is niet immens groot. Wasmachines met een stoomfunctie zijn ook in een prijsrange van € 500,- tot € 1500,- verkrijgbaar. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de mogelijkheden, het merk en het type dat je kiest.

Categorieën
Witgoed Witgoed
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs