Waarom een blokhut kopen een goed idee is

Waarom een blokhut kopen een goed idee is

Een blokhut heeft heel veel voordelen en daarom is ook niet meer dan logisch dat steeds mensen ervoor kiezen om er één in de tuin te plaatsen. Een blokhut kan multifunctioneel zijn. Of je nu op zoek bent naar meer bergingsruimte, een plek waar je onbezorgd kunt klussen of waar je zowel in de winter- als zomermaanden lekker kunt zitten. In dit blog vertellen we meer over waarom het een goed idee is om een blokhut te kopen.

Een blokhut zorgt voor meer sfeer

Een schuur of een tuinhuisje kan de sfeer in een tuin veranderen en een blokhut zorgt zonder twijfel voor meer sfeer. Een blokhut ziet er sfeervol uit, omdat het van hout is gemaakt en hout heeft van nature al een warme uitstraling. Terwijl je niet beperkt bent in voor welke kleur je kiest. Je kunt deze prima schilderen in de kleur die je wenst en als je de mooie nerf wilt blijven zien is het verstandig om de blokhut te behandelen met een olie of met beits

Meer bergingsruimte

Fietsen, gereedschappen, tuinslangen, opblaasbare zwembaden en een setje winterbanden voor onder de auto. We kunnen wel blijven opsommen welke spullen er allemaal in een schuur of een tuinhuis belanden en het is nu eenmaal een feit dat je niet eindeloos de ruimte hebt. Met een mooie blokhut kun je meer bergingsruimte creëren. Vooral als je deze slim indeelt door bijvoorbeeld haken, gereedschapswanden en planken tegen de muur te bevestigen. Je kunt enorm veel ruimte besparen door verticaal in plaats van horizontaal te werken.

Durf groot te dromen

Blokhutten heb je in verschillende soorten, maten en prijsklasse en de keuze die je maakt is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte die je hebt. Wanneer je veel ruimte hebt kun je voor een grotere blokhut kiezen. Zo zou je kunnen kiezen voor een blokhut met overkapping. Dan heb je een ruimte waar je jouw spullen netjes kunt opbergen terwijl je het hele jaar door ook lekker buiten kunt zitten. Een aantal modellen zijn ook geschikt om als garage of als werkplaats te gebruiken. Vooral veel klussers vinden het wel fijn om een plekje te hebben waar ze ongestoord kunnen boren en zagen. 

Een blokhut als kantoor

We werken steeds meer en vaker thuis en de ruimte in huis wordt alsmaar beperkter. Als je toch een extra slaapkamer, zolder of kelder als werkruimte hebt kunnen claimen, heb je geluk. Want niet iedereen heeft die mogelijkheid terwijl een plek om te werken wel cruciaal is om je werk ook goed en geconcentreerd te kunnen doen. Daarom wordt er ook steeds vaker gekozen om een blokhut in de tuin te plaatsen en deze om te toveren tot kantoorruimte. Zo houdt je niet alleen werk en privé prima gescheiden, maar je kunt ook in alle rust jouw taken voltooien. Houdt er wel rekening mee dat je in de blokhut een stabiele internetverbinding en een stroomvoorziening nodig hebt.

De keuze is reuze

Zoals beschreven zijn blokhutten in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar en de keuze die je maakt is afhankelijk van het budget, je persoonlijke smaak en de ruimte die je hebt. Bij specialisten zoals Warentuin kun je blokhutten vergelijken en tot een koop overgaan als je voor jouw gevoel de mooiste blokhut hebt uitgezocht.

Categorieën

Tuin Tuin

Gerelateerde bedrijven

Warentuin logo
Warentuin
6 beoordelingen
8,8

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs