Waar moet je op letten als je een wasmachine gaat verhuizen?

Waar moet je op letten als je een wasmachine gaat verhuizen?

Een wasmachine is een product dat je nodig hebt. Vooral als je een gezin hebt en veel vieze kleding en textiel te wassen hebt. In ons artikel hebben we verteld waar je op moet letten als je een nieuwe wasmachine wil kopen en wanneer het een goed moment is om een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Een van de redenen om je wasmachine te vervangen heeft te maken met een defect. Wat bijvoorbeeld kan optreden na een verhuizing. Dat kan je eventueel voorkomen als je in deze blog onze tips opvolgt als je een wasmachine gaat verhuizen.

Wasmachine leeg laten lopen

Een wasmachine verbruikt logischerwijs water, wat nodig is om je was weer fris en schoon te krijgen. Na gebruik blijft er altijd wat restant water over in de machine en als je de wasmachine gaat verhuizen is het slim om ‘m ook echt goed leeg te laten lopen. Dat is niet alleen beter voor de machine, maar je voorkomt er ook andere problemen mee, zoals een natte vloer als er tijdens het vervoer water uit de wasmachine loopt. Daarnaast zorgt water ook voor extra gewicht en een wasmachine is al zwaar van zichzelf. Dus er zijn meerdere redenen te bedenken waarom het zo belangrijk is dat er geen water meer in de wasmachine zit.

Voorkom schade aan de wasmachine

Een wasmachine is lomp en zwaar en dus ook niet handzaam. Je kan met z’n tweeën of drieën gaan stoeien met de wasmachine, maar gebruik handige gereedschappen, waarmee het verhuizen van een wasmachine een stuk makkelijker wordt. Huur bijvoorbeeld een goede steekwagen of een traploper als de machine op de eerste of tweede etage staat en gebruik draagbanden om het gewicht niet alleen met je armen, rug en benen, maar met het hele lichaam te dragen.

Het is ook van belang dat je een wasmachine in een verhuisbus of vrachtwagen goed vastzet met bijvoorbeeld spanbanden. Op die manier voorkom je dat de wasmachine gaat schuiven, of erger nog, omvalt. De behuizing van een wasmachine is eigenlijk heel erg kwetsbaar en deuken en krassen treden sneller op dan je denkt. Je kan ook investeren in een rol bubbeltjesplastic en de wasmachine goed inpakken voordat je ‘m in een busje of een vrachtwagen zet.

Vergeet de transportbouten niet

Waarschijnlijk heb je bij de levering van je wasmachine een aantal bouten, pinnen en beugels overhandigd gekregen en dat is niet zo vreemd. Een wasmachine heeft namelijk altijd zogenaamde transportbouten en trommelbeveiliging, zodat de trommel kan worden vastgezet. Dat is cruciaal, zodat het mechanisme en de trommel in tact blijven en niet beschadigd raken.

Voordat je begint met het verhuizen van je wasmachine, is het dus slim om de transportbouten, pinnen en beugels weer terug te zetten. De kans is zeer groot dat een wasmachine zonder transportbouten en na het transport niet meer goed functioneert. Dan is het aanschaffen van een nieuwe machine ook onvermijdelijk, want een reparatie is vaak duurder dan de machine zelf.

Categorieën
Witgoed Witgoed
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs