Leuke pretparken in Duitsland

Leuke pretparken in Duitsland

Een pretpark is natuurlijk een enorm leuke tijdsbesteding en ook nog eens geschikt voor het hele gezin. Zowel jong en oud kunnen genieten van leuke attracties, fictieve werelden en de leukste figuurtjes die in het park rondlopen. In Duitsland liggen maar liefst zeven grote pretparken en wij kunnen het ons dan goed voorstellen dat je niet weet welk attractiepark je het beste kunt bezoeken. Daarom zetten we de leuke pretparken in Duitsland voor je op een rijtje. Wil je weten welke leuke uitjes er nog meer zijn in Duitsland? Lees dan ook ons artikel!

Movie Park Germany in Bottrop

Bottrop is een Duitse stad die naast Oberhausen ligt. Dat houdt in dat de stad vanaf Utrecht binnen twee uur met de auto te bereiken is. Vlakbij Bottrop vind je het attractiepark Movie Park Germany en de naam verklapt natuurlijk al een beetje wat je van dit themapark kunt verwachten. In ieder geval enorm veel attracties die gebaseerd zijn op de meest bekende Hollywoodfilms. Maar ook de aankleding is volledig in de stijl van grote blockbusters. Daarnaast vind je naast spectaculaire en rustige attracties ook enorm veel iconische figuren waarmee je op de foto kunt! Denk aan de bemanningsleden van de U.S.S. Enterprise uit Star Trek, superhelden zoals Batman en natuurlijk de leuke tekenfilmfiguurtjes SpongeBob en Jimmy Neutron.

Europa Park in Rust

In het plaatsje Rust vind je het Europa Park. Eén van de grootste attractieparken in Europa die slechts een fractie kleiner is dan Disneyland Paris. Het park is opgebouwd in het Zwarte Woud en naast een adembenemende omgeving vind je hier ook geweldige attracties die voor jong en oud geschikt zijn. Europa Park is niet alleen groot, maar ook immens populair bij zowel de Duitse als Nederlandse en Belgische bevolking. Je moet er wel een stukje voor rijden, want vanaf Utrecht ben je ongeveer zes en een half uur onderweg.

Phantasialand in Brühl

Phantasialand mag dan niet het grootste pretpark in Duitsland zijn, het is wel de meest bezochte! En dat is niet zo vreemd als je ziet hoeveel leuke gebieden het park te bieden heeft en hoeveel attracties er zijn. Maak een ritje in één van de spectaculaire achtbanen, krijg een nat pak in de wildwaterbaan of bezoek het angstaanjagende spookhuis! Of doe het iets rustiger aan met een ritje op de draaimolen. Zowel jong als oud kunnen zich hier prima een volle dag (en zelfs meerdere dagen) vermaken! Brühl is ook goed met de auto bereikbaar. Vanuit Utrecht ben je iets minder dan drie uur onderweg! Tickets voor het pretpark vind je op DagTickets

Heide Park in Soltau

Soltau ligt ongeveer op vier uur rijden van Utrecht en bij het Duitse plaatsje vind je het spectaculaire attractiepark Heide Park. Ondanks dat je hier ook van rustige attracties voor jong en oud kunt genieten, is het park grotendeels ingericht voor adrenaline junkies. Hier vind je bijvoorbeeld spectaculaire achtbanen. Daaronder de meest steile houten achtbaan van Europa. En Scream, de hoogste drop-toren van de wereld! Het staat buiten kijf dat je jezelf hier enorm goed kunt vermaken terwijl het park enorm sfeervol en kleurrijk is aangekleed. Mede te danken aan de grote hoeveelheid bloemen die zijn geplant.

Categorieën
Uitjes Uitjes
Gerelateerde bedrijven
DagTickets logo
DagTickets
2 beoordelingen
10
Recente blogartikelen
Alles wat je wil weten over een overkapping met glazen wand
Alles wat je wil weten over een overkapping met glazen wand 29-09-2023
Welke game console heeft de beste games?
Welke game console heeft de beste games? 29-09-2023
Lees meer blogs