Leuke dingen om te doen in plaats van eindeloos scrollen

Leuke dingen om te doen in plaats van eindeloos scrollen

Zit jij uren op je telefoon te scrollen op de tijdlijn van TikTok, Facebook en Instagram en kan je de mobiele telefoon geen moment met rust laten als je een melding binnenkrijgt? Het gaat te ver om dan te spreken over een verslaving, maar het is een feit dat het gebruik van je smartphone je leven kan beïnvloeden. Evenals dat social media platformen zowel een positief als negatief effect op je gemoedsrust kunnen hebben. Daar hebben we ook meer over verteld in ons artikel. In deze blog geven we tips over wat je zou kunnen doen in plaats van eindeloos scrollen op je smartphone.

Zet je meldingen uit

De eerste tip die we willen geven is om je meldingen op je smartphone uit te zetten. Dat doe je heel eenvoudig via de instellingen van je mobiel. Op die manier word je niet continu geattendeerd op nieuwe berichten en heb je zelf de keuze welke apps en berichten je opent en leest. Je hoeft natuurlijk niet alle meldingen uit te zetten als je bijvoorbeeld belangrijke berichten of telefoontjes verwacht, maar een bericht of notificatie via Facebook of Instagram kan best wel even wachten.

Ga lekker naar buiten

Een goede methode om afleiding te zoeken is om even lekker naar buiten te gaan. Oké, geen goed idee als het slecht weer is, maar frisse lucht is goed voor je mentale gezondheid. Ga dus gewoon een kwartiertje of een half uurtje wandelen in plaats van dat je met de smartphone bezig bent. Geloof ons, je krijgt hier veel meer rust door en dat geeft ook weer meer energie om andere leuke dingen te doen.

Ga sporten

Als je niet naar buiten wil, kan je ook gaan sporten. Sluit een abonnement af bij de sportschool en ga lekker aan de gang. Sporten is goed voor lichaam en geest en het zorgt ook voor voldoende afleiding. Je smartphone heb je niet nodig alleen als je oefeningen wil doen en wil bijhouden en als je tijdens het sporten muziek wil luisteren. Voor de rest hoef je niet aan berichten op social media en appjes te denken.

Zoek een leuke hobby

Heb je geen hobby’s? Dan is het een goed moment om een leuke hobby te zoeken. Waar je je ziel en zaligheid in kwijt kan en ook veel tijd aan kan spenderen. Door een hobby te doen hoef je minder vaak aan je smartphone en al die meldingen te denken. Op die manier zorg je voor voldoende afleiding en laat je de smartphone je leven niet meer beheersen.

Spreek wat vaker af met familie en vrienden

We onderhouden graag contacten via social media en apps, zoals WhatsApp, maar het is toch veel leuker om mensen persoonlijk te spreken? Dus spreek gewoon wat vaker af met familie en vrienden en kom gezellig bij elkaar. Dan heb je ook je smartphone niet nodig en voldoende afleiding, zodat je niet urenlang zit te scrollen op TikTok, Facebook of Instagram.

Categorieën
Apps Apps
Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs