Is meespelen met een loterij veilig?

Is meespelen met een loterij veilig?

Loterijen heb je in verschillende soorten en maten. Google voor de grap maar eens op het woord “loterij” en je krijgt een gigantische hoeveelheid aanbieders van loterijen te zien. Maar hoe weet je zeker dat de loterij waaraan je wil deelnemen ook veilig is? En hoe kom je niet in de verleiding om een flink bedrag aan loten te kopen? In onze blog geven we meer tekst en uitleg over hoe je veilig en verantwoord kunt deelnemen aan loterijen.

Alleen meespelen met legale loterijen

Het is een open deur die we intrappen, maar de veiligste manier om te gokken is om met legale loterijen mee te spelen. Maar hoe weet je nu zeker of een loterij legaal is of niet? Het spreekt toch redelijk voor zich dat loterijen, zoals de Nationale Postcode Loterij en loterijen van De Nederlandse Loterij, zoals de Staatsloterij en Lotto, legaal zijn. Maar je kunt ook altijd controleren of een aanbieder legaal is. In Nederland bestaat namelijk de Nederlandse Kansspelautoriteit die aanbieders van kansspelen en dus ook loterijen voorzien van een vergunning. De aanbieder moet ook altijd op een website of lot kenbaar maken of ze de benodigde vergunningen hebben. Je kunt ook altijd op de website van de kansspelautoriteit checken of de betrokken partij een vergunning heeft.

Niet meespelen met een zwarte lotto

In Nederland bestaat het fenomeen dat ook wel de zwarte lotto wordt genoemd. In ons artikel “De leukste loterijen om aan mee te doen” hebben we er al iets over verteld. Een zwarte lotto is feitelijk een loterij die onder vrienden wordt georganiseerd en is feitelijk illegaal. Er zijn ook zwarte lotto’s van een groter formaat die bijvoorbeeld op een vereniging of zelfs in een woonwijk worden georganiseerd. Voor zowel het organiseren als het spelen van een zwarte lotto gelden flinke geldboetes en je riskeert zelfs een gevangenisstraf. Niet doen dus!

Elk lot is interessant

In het enorme aanbod van kansspelen en loterijen is het lastig om jezelf onder controle te houden. Ook de aantrekkelijke geldprijzen bewegen mensen om een lot te kopen, maar je kunt onmogelijk aan alle loterijen meedoen zonder in de financiële problemen te raken. Het beste dat je kunt doen is om een interessante loterij uit te zoeken en alleen aan die loterij mee te doen. Zo kies je voor de Lotto als je bijvoorbeeld elke week een klein bedrag wil gokken en kans wil maken op leuke geldprijzen of je kiest voor een maandelijkse en ook iets duurdere deelname aan de Staatsloterij.

Je kunt eventueel ook afwisselen. Speel bijvoorbeeld 4 weken mee met de lotto of koop elke week een paar krasloten van enkele euro’s. Om de maand erop weer een keer een Staatslot van € 20,- te kopen. Dit vergt wel wat discipline, maar zo verspreid je iets meer je geld en ook je kansen om iets te winnen. Staar je in ieder geval niet blind op de enorme geldbedragen die je kunt winnen, want die kans is zeer klein. Zo klein dat zelfs de kans om geraakt te worden door bliksem drie keer groter is.

Categorieën
Loterij Loterij
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs