Is een abonnement voor online gamen verplicht?

Is een abonnement voor online gamen verplicht?

Gamen is ontzettend leuk. Of je nu op een PlayStation 5, Xbox Series X of een PC speelt. Wat veel gamers zich afvragen is of je een abonnement nodig hebt voor online gamen. Onder online gamen verstaan we het spelen van multiplayers waarmee je samen met of tegen je vrienden speelt. In sommige situaties is een abonnement vereist, maar niet altijd.

Free-to-play games

Er zijn enorm veel free-to-play games, waarvan Fortnite er een van is. Rocket League en Apex Legends zijn ook free-to-play games. Je hebt wel een account nodig, maar dat is gratis. Evenals de game die je speelt. Je hebt voor dit soort games dus geen abonnement nodig. Of je ze nu op een console of de PC speelt. Deze games zijn echter niet volledig gratis. Wil je bijvoorbeeld speciale beloningen en skins? Dan moet je betalen met de valuta van de game. Dit zijn vaak punten die je met echt geld moet aanschaffen.

EAFC, Call of Duty en vergelijkbare multiplayers

Wil je het online opnemen tegen andere spelers in games, zoals EAFC (voorheen Fifa), Call of Duty of vergelijkbare spellen die je op een spelcomputer of de PC speelt? Dan heb je doorgaans een abonnement nodig. Voor de Xbox Series X en Windows PC heb je doorgaans het Xbox Live abonnement nodig. Dit abonnement kost € 9,99 per maand en geeft je toegang tot het online netwerk van Microsoft en Xbox. Daarnaast krijg je hoge kortingen in de digitale shop en elke maand gratis games als je een Xbox Live abonnement afsluit.

Voor op de PlayStation 5 heb je het zogenaamde PlayStation Plus abonnement nodig. Met het PlayStation Plus abonnement heb je eveneens toegang tot het online netwerk van PlayStation, gratis cloudopslag en save games op te kunnen slaan en iedere maand gratis games die je aan je bibliotheek mag toevoegen. Het basis PlayStation Plus abonnement kost € 16,99 per maand, terwijl je ook voor duurdere abonnementsvormen kunt kiezen. Bij deze abonnementen krijg je ook meer waar voor je games, zoals toegang tot grotere bibliotheken, hogere kortingen in de digitale shop en zelfs toegang tot alle klassieke games die op eerdere modellen van de PlayStation zijn verschenen.

Andere abonnementsvormen

Er zijn nog meer abonnementsvormen waarop je jezelf kunt abonneren. Een van de bekendste diensten is Apple Arcade. Met Apple Arcade heb je via een Apple device, zoals een MacBook, iPad of iPhone, toegang tot een catalogus met meer dan 200 reclamevrije games. Die je volop kunt streamen en spelen. Het abonnement kost € 3,99 per maand.

Fortnite Crew is een abonnement van Epic Games en bestemd voor de populaire online shooter Fortnite. Fortnite Crew kost € 11,99 per maand. Je krijgt dan iedere maand 1000 V-Bucks om in de item shop te besteden, een gratis skin en iedere 3 maande de Battle Pass.

EA Play kost € 3,99 per maand en met dit abonnement krijg je kortingen op de digitale edities van de games die de publisher uitbrengt. Je krijgt ook toegang tot een uitgebreide bibliotheek van games die je gratis kunt downloaden en spelen. Met het EA Play Pro abonnement krijg je nog meer beloningen en kortingen en toegang tot meer premium games. Echter is dit abonnement wel een stuk duurder, namelijk € 14,99 per maand. Het EA Play abonnement is ook af te sluiten voor zowel PlayStation- als Xbox- en PC-gebruikers.

Wil je meer advies over spelcomputers? Lees dan ook ons artikel "Waar moet je op letten bij het kopen van een spelcomputer?”.

Categorieën
Games Games
Recente blogartikelen
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen 21-11-2023
Lees meer blogs