In welke landen goedkoop een auto huren?

In welke landen goedkoop een auto huren?

Je wil lekker op vakantie en je gaat op zoek naar je eerstvolgende vakantiebestemming. Één van de dingen waar je rekening mee moet houden is hoe je op je vakantieadres rondreist. Ga je met het vliegtuig naar het land van bestemming en pak je daar de taxi of het openbaar vervoer? Of heb je liever de beschikking over een auto? Het is heel normaal om op vakantie een auto te huren, maar het kan ook een flinke hap uit je vakantiebudget nemen. Daarom vertellen we in onze blog in welke landen je goedkoop een auto kan huren.

Hoe huur je een auto op je vakantiebestemming?

Het huren van een auto in het land waarnaar je op vakantie gaat is vrij eenvoudig en je kan dat ook het beste doen voordat je op reis gaat. Via het internet kan je bij tientallen aanbieders een auto reserveren en alvast de betaling verrichten. Dat zorgt ervoor dat je direct in de auto kan stappen als je op de vakantiebestemming bent aangekomen. Je hoeft nog maar weinig papieren in te vullen en je kan de reis weer snel vervolgen. Bij internationale bedrijven zoals Sunny Cars kan je heel eenvoudig voordat je op vakantie gaat een auto boeken.

Belangrijke spelregels

Er zijn wel spelregels verbonden aan het huren van een auto en het spreekt voor zich dat je in het bezit moet zijn van een rijbewijs en dat je aan de minimale leeftijdsgrens voldoet. In bepaalde landen en bij verschillende autoverhuurbedrijven is het alleen mogelijk om een auto te huren als je 24 jaar of ouder bent en al meerdere jaren in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Je doet er verstandig aan om de voorwaarden te controleren voordat je de reservering plaatst, zodat je eenmaal op je vakantiebestemming geen problemen hebt of voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vergelijk prijzen en voorwaarden

Er zijn tientallen aanbieders waarbij je een auto kan reserveren, maar het is heel belangrijk om zowel de prijzen als de voorwaarden met elkaar te vergelijken. Dan weet je ook zeker dat je de meest gunstige deal hebt en dat je niet teveel betaalt voor de auto die je graag wil huren. Via het internet kan je heel eenvoudig de prijzen en voorwaarden vergelijken en tot de beste beslissing komen. Het loont zeker de moeite om hier wat tijd en energie in te stoppen.

In welke landen kan je goedkoop een auto huren?

En dan de hamvraag; In welke landen kan je goedkoop een auto huren? Een goede vraag en ook vrij simpel te beantwoorden. In bepaalde landen is het huren van een auto een stuk goedkoper dan in andere landen en dat heeft enerzijds te maken met het gigantische aanbod of een gebrek hieraan en anderzijds met de economie van dat land. In Servië, Kroatië en omliggende landen betaal je gemiddeld € 50 euro per week terwijl je in landen zoals Griekenland, Brazilië en Litouwen iets meer dan € 100 euro per week kwijt bent. Denemarken is ook een relatief goedkoop land wanneer je een auto wilt huren. De gemiddelde weekprijs ligt hier op een slordige € 120 euro per week. Wil je meer weten over het huren van een auto? Lees dan ook ons artikel “Waar moet je op letten bij het huren van een auto?”.

Categorieën
Autoverhuurders Autoverhuurders
Gerelateerde bedrijven
Sunny Cars logo
Sunny Cars
70 beoordelingen
6,8
Recente blogartikelen
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Heb jij al gehoord van Jotun verf?
Heb jij al gehoord van Jotun verf? 10-04-2024
Lees meer blogs