Hoe val ik verantwoord af?

Hoe val ik verantwoord af?

Gewicht verliezen is iets waar veel mensen mee bezig zijn en veel mensen slagen er ook niet in om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Andere mensen slagen juist enorm goed in afvallen met behulp van een zogenaamd crashdieet, maar komen ook weer razendsnel aan als ze weer terugvallen in het oude patroon. Terwijl dergelijke diëten ook niet goed voor het lichaam zijn. Hoe kun je wel verantwoord afvallen? In onze blog vertellen we er meer over.

Een motor heeft ook benzine nodig

Zie het menselijk lichaam als een motor en wat heeft een motor om te blijven draaien? Juist, benzine! Onze benzine zijn voedingsstoffen vol met vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De eerste stap naar verantwoord afvallen is om gevarieerd, gezond en ook regelmatig te eten. Dat houdt in dat je dus verschillende gerechten in een week moet eten en bijvoorbeeld vegetarische gerechten afwisselt met vlees- en visgerechten. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om ook drie keer per dag te eten. Een goed ontbijt, een goede lunch en een normale bord avondeten zorgt ervoor dat je de motor draaiende houdt en dat je stofwisseling goed werkt.

Kies de juiste producten

We blijven nog even bij het eten van gezond en gevarieerd voedsel en het is belangrijk om de juiste producten te kiezen. Veel mensen denken dat een koolhydraatarm dieet dé oplossing is om snel gewicht te verliezen en daar is ook geen woord aan gelogen. Echter heeft je lichaam koolhydraten nodig en na het dieet kom je ook weer enorm snel aan als je weer gerechten met koolhydraten eet. Je kunt wel het aantal koolhydraten beperken. Kies bijvoorbeeld voor volkoren producten en zilvervliesrijst, mager vlees, witvis en bruin- in plaats van witbrood. En probeer ook om dagelijks een stuk fruit en verse groente te eten. Dat is niet alleen lekker, maar ook goed voor lichaam en geest.

Beweging is cruciaal

Afvallen zonder te bewegen is mogelijk, maar ook moeilijk. Soms lukt het niet of het resultaat laat enorm lang op zich wachten. Het staat buiten kijf dat bewegen helpt om overtollige kilo’s te verliezen. Moet je dan drie of vier dagen in de week naar de sportschool? Nee hoor! Je kunt ook een half uur tot een uur per dag gaan wandelen om calorieën te verbranden. Of koop een hometrainer als je niet naar buiten wilt. Bewegen is goed voor je lichaam, geest en je kunt er ook nog eens op een verstandige manier mee afvallen.

Drink lekker veel water

Wat ook enorm goed is om op een verantwoorde manier af te vallen is om lekker veel water te drinken. Doorgaans wordt geadviseerd om 2,5 liter per dag te drinken, maar dit verschilt per persoon. Je kunt de volgende formule gebruiken om te bepalen hoeveel liter water je per dag moet drinken; 35 ml vermenigvuldigt met je gewicht. Een persoon van 70 kilo moet dus ongeveer 2,5 liter water per dag drinken. Water helpt bij het afvallen, omdat het een hongergevoel en dorst voorkomt en dat je weer meer gaat eten of drinken. En het lichaam kan door water te drinken vrijgekomen afvalstoffen veel beter afvoeren!

Wil je meer handige tips over een gezondere levensstijl? Lees dan ook ons artikel!

Recente blogartikelen

Zet SEO optimalisatie in om gericht je ICP te bereiken: 3 tips om te beginnen
Zet SEO optimalisatie in om gericht je ICP te bereiken: 3 tips om te beginnen
20-01-2023
Hoe kies je de perfecte eettafel voor je huis?
Hoe kies je de perfecte eettafel voor je huis?
28-01-2023
Lees meer blogs