Hoe kun je het meeste uit je cryptobeleggingen halen?

Hoe kun je het meeste uit je cryptobeleggingen halen?

Cryptocurrency is een middel van uitwisseling dat gebruik maakt van sterk gecodeerde cryptografische algoritmen om financiële transacties te beveiligen. Het wordt gedecentraliseerd vastgelegd en wordt niet door overheden, banken of andere centrale instanties beheerd. Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, werd in 2009 gelanceerd.

Ingewikkelde wiskundige problemen oplossen

Cryptocurrency wordt gedolven door gebruikers die hun computerkracht inzetten om ingewikkelde wiskundige problemen op te lossen die gegevens over transacties in een groot gedecentraliseerd netwerk verzamelen. Nadat een probleem is opgelost, wordt een nieuwe "blok" met transactiegegevens aan de blockchain van bestaande blokken toegevoegd, waardoor een chronologisch register ontstaat van alle transacties die ooit zijn uitgevoerd in het netwerk. Miners ontvangen beloningen in de vorm van cryptocurrency-tokens voor het toevoegen van nieuwe blokken aan het blockchain-netwerk.

Hoe investeer je in cryptocurrency?

Voordat je gaat investeren is het belangrijk om een tijdje de koersen, zoals de dogecoin koers, in de gaten te houden. Nadat je een beslissing hebt genomen welke munt je wilt kopen, kun je dit doen via een online exchange. De meeste exchanges geven je de optie om met fiat-valuta (normale valuta zoals euro’s of dollars) ada of andere munten te kopen. Wanneer je eenmaal cryptocurrency hebt gekocht, wordt deze opgeslagen in een wallet.

Wat zijn alt coins?

Altcoins zijn alle cryptovaluta die niet bitcoins zijn. De term is een samentrekking van ‘alternatieve munten’. Er zijn duizenden verschillende altcoins, met elk hun eigen doel en werking. Sommige zijn gebaseerd op een bepaald protocol, zoals Ethereum en bieden daarmee ontwikkelaars de mogelijkheid om hun eigen decentralized applications (dapps) te bouwen. Anderen, zoals Litecoin en Monero, zijn gebaseerd op het Bitcoin-protocol, maar bieden verbeteringen op het gebied van snelheid en/of privacy.

Verschillende wallets voor cryptocurrency

Er zijn verschillende soorten wallets, maar deze kunnen grofweg onderverdeeld worden in drie categorieën:

 1. Hardware wallets: dit zijn fysieke apparaten, zoals usb-sticks, die je privé-sleutel opslaan. Dit is een van de veiligste manieren, maar ze zijn wel wat prijziger.
 2. Online wallets: hierbij maak je een account aan bij een online dienst, die dan je privé-sleutel bewaart. Dit is minder veilig, maar wel makkelijk in gebruik.
 3. Papieren wallets: je privé-sleutel wordt dan opgeslagen op een stuk papier. Dit is een van de veiligste opties, maar je moet wel zorgvuldig omgaan met het papier. Berg dit dan ook op in bijvoorbeeld een kluis, zodat je zeker weet dat er niemand mee aan de haal gaat als je even niet op let.

Enkele tips om het meeste uit je investering te halen

Natuurlijk geven we je graag een aantal tips, zodat je zo goed mogelijk beslagen ten ijs komt als het aankomt op het meeste uit je belegging halen.

 1. Wees voorzichtig met wat je koopt
 2. Zorg ervoor dat je je houdt aan een budget
 3. Begin met een klein bedrag
 4. Wees geduldig
 5. Doe je eigen onderzoek
 6. Houd je privé-sleutel privé
 7. Gebruik een hardware wallet
 8. Bewaar je cryptocurrency op meerdere exchanges
 9. Spreid je risico’s en wed dus niet op één paard
 10. Houd de koersen in de gaten

Categorieën

Cryptocurrencies Cryptocurrencies

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs