Hoe kun je Halloween vieren?

Hoe kun je Halloween vieren?

Zoals we in ons artikel "Wanneer is Halloween en hoe vier je deze feestdag?" hebben besproken, is Halloween een feest dat vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid naar Nederland. In de VS wordt sinds jaar en dag Halloween gevierd. Maar ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die deze griezelige feestdag vieren. Vooral jonge mensen en kinderen hechten veel waarde aan Halloween. Maar hoe kun je Halloween vieren?

Halloween tour en speurtocht

In de VS is het gebruikelijk dat verklede kinderen langs de deuren gaan om snoep op te halen. Dit wordt ook wel trick or treat genoemd. In Nederland is trick or treat nog niet heel populair, maar ieder jaar worden er in wijken Halloween tours en speurtochten georganiseerd, waarbij kinderen dus verkleed over straat gaan en met een emmertje de deuren langs gaan om snoep op te halen. Je kunt dus als ouder even checken of er in je wijk een dergelijke activiteit met Halloween plaatsvindt, je kind verkleden en schminken en in het donker snoepjes ophalen.

Enge films kijken

Een andere manier om Halloween te vieren is om natuurlijk enge films te kijken. Op populaire streamingdiensten, zoals Netflix en Prime Video, vind je een behoorlijke selectie van horrorfilms die je kunt kijken. Er zijn zelfs griezelige films die je met het hele gezin kunt kijken. Zorg er dan ook voor dat er veel lekkers op tafel staat en dat het huis eng versierd is. Bij veel winkels, zoals de Action, kun je volop Halloween versieringen vinden, waarmee je het huis of een kamer omtovert in een echt spookhuis.

Het huis versieren

Het huis versieren is sowieso een goed idee als je Halloween niet stilletjes aan je voorbij wilt laten gaan. Bij meerdere winkels en legio webshops kun je volop Halloween versieringen en decoraties aanschaffen, waarmee je het huis kunt omtoveren in een echt spookhuis. Kies voor opblaasbare mummies, zombies en skeletten, gestoffeerde spinnen, vleermuizen en andere griezelige wezens en spookachtige ballonnen en slingers waarmee je laat zien dat je Halloween viert.

Een Halloweenfeest organiseren

Vooral jongvolwassenen vinden het leuk om met Halloween te feesten. Het feest staat compleet in het thema van boze geesten, heksen, tovenaars, monsters, mummies, zombies en alle andere huiveringwekkende figuren die je maar kunt verzinnen. Van je gasten wordt verwacht dat ze natuurlijk verkleed komen en de avond bestaat grotendeels uit feesten op lekkere en soms spookachtige tunes, heerlijke snacks en lekkere drankjes. Ook een Halloween kinderfeest organiseren behoort tot de opties en omvat vrijwel dezelfde activiteiten als het Halloweenfeest voor volwassenen. Met natuurlijk wel het grote verschil dat er dan geen alcoholische dranken aanwezig zijn en de muziekkeuze wellicht net iets anders is.

Uitgeholde pompoenen maken

De uitgeholde pompoen die uiteindelijk met een spookachtig gezicht wordt neergezet, is al jarenlang een traditie op Halloween. Mensen maken de zogenaamde Jack-o'-lanterns zelf en ook in Nederland zien we steeds vaker dat mensen op Halloween creatief bezig zijn met het uithollen van een pompoen. Het is een leuke activiteit om mee bezig te zijn en je houdt er ook een leuke feestdecoratie aan over.

Gerelateerde bedrijven
Action logo
Action
4 beoordelingen
5,8
Recente blogartikelen
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau
Een persoonlijk tintje in de keuken: gepersonaliseerde schorten als kerstcadeau 01-12-2023
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen
Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen 21-11-2023
Lees meer blogs