Hoe kom ik gewicht aan?

Hoe kom ik gewicht aan?

Veel mensen zijn liever kilo’s kwijt dan rijk, maar wees jezelf ervan bewust dat er ook veel mensen zijn die graag willen aankomen. Aankomen in gewicht is voor mensen net zo moeilijk als afvallen en ze doen er dan ook alles aan om aan te komen. Er zijn verschillende manieren om meer gewicht te krijgen, maar evenals bij afvallen is het belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen. Dat is immers beter voor je lichaam en geest. Dus dagelijks naar de snackbar lopen en junkfood eten is geen slimme oplossen. Hoe kom je wel op een verantwoorde manier gewicht aan? In onze blog vertellen we er meer over.

Waarom lukt het niet om aan te komen?

Er zijn verschillende oorzaken waarom het niet lukt om aan te komen en één van de meest voorkomende oorzaken is dat het lichaam meer energie verbruikt dan dat je tot je neemt. Simpel uitgelegd; je eet en drinkt te weinig. Gevoelsmatig misschien niet, maar je lichaam krijgt te weinig calorieën en belangrijke voedingsstoffen binnen. Meer eten en drinken is de oplossing, maar dan wel de juiste producten. Zoals gezegd is het niet de bedoeling dat je dagelijks porties friet met dikke klodders mayonaise naar binnen werkt. Hoe lekker het ook is!

Voldoende eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk om gewicht aan te komen en topsporters hebben dan ook vrijwel altijd een dieet dat voor een groot deel gebaseerd is op eiwitrijke producten en gerechten. Als je wilt aankomen zijn eiwitrijke producten ook een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan vette vis, zoals makreel of zalm. Tonijn is ook een goede keuze als je op zoek bent naar eiwitten. Of rood vlees! Het liefste dan wel wat vetter in plaats van mager vlees. Een ander groot voordeel is dat deze producten ook gezonde vetten bevatten en deze heb je onder andere nodig om op gewicht te blijven of om aan te komen.

Meer koolhydraten eten

Koolhydraten zorgen ervoor dat je aankomt en voor mensen die willen afvallen wordt geadviseerd om bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet te volgen. Dat geldt dus niet voor mensen die willen aankomen. Zij moeten juist meer koolhydraten eten, zoals rijst, pasta, brood en andere zetmeelrijke producten. Vette noten, zoals pistache- en cashewnoten zijn ook goede keuzes om op een verantwoorde manier koolhydraten te eten. Aardappelen, peulvruchten, bonen, maïs en havermout zijn ook enkele voorbeelden van producten die helpen om aan te komen.

Meer melk drinken

Melk en andere zuivelproducten bevatten niet alleen eiwitten, maar ook de nodige vitamines, zoals vitamine B en B12. Daarnaast bevatten zuivelproducten ook veel verzadigde vetten. Goede vetten dus waarmee je kunt aankomen. Het is ook bewezen dat het drinken van melk helpt bij op gewicht blijven of aankomen en bevat ook nog eens calcium dat de botten versterkt. Dus een aantal glazen melk drinken helpt zeker om aan te komen en het is ook nog eens lekker. Je kunt ook kiezen voor volle kwark en yoghurt, 30+ kaas en karnemelk. We adviseren niet om elke dag een flink bak schepijs of een overheerlijke toetje te nuttigen. Daar bereik je het doel misschien wel mee, maar het is geen methode om op een verantwoorde manier aan te komen.

Wil je meer handige tips over een gezondere levensstijl? Lees dan ook ons artikel!

Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie?
Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie? 14-05-2024
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland 13-05-2024
Lees meer blogs