Hoe kies je de perfecte eettafel voor je huis?

Hoe kies je de perfecte eettafel voor je huis?

Gefeliciteerd met je beslissing om een nieuwe eettafel te kopen! Nu komt het moeilijke gedeelte - het kiezen van de perfecte! Winkelen voor een eettafel is meer dan alleen het vinden van een stijl die goed staat in je ruimte; je wilt er ook zeker van zijn dat hij comfortabel en praktisch is. Hier zijn 8 stappen om je te helpen de juiste eettafel voor je huis te kiezen. Laten we meteen van start gaan! 

#1 Meet je ruimte

Voordat je gaat winkelen, zorg ervoor dat je je ruimte opmeet, zodat je weet welke maat tafel comfortabel past. Vergeet niet rekening te houden met eventuele stoelen of andere meubels die de tafel zullen omringen, en ook met eventuele deuropeningen of gangen die je moet doorkruisen als het om bezorging gaat. Een goede eettafel kopen kan veel energie kosten, maar haastige spoed is zelden goed. Neem dus de tijd voor het vinden van een eettafel die perfect in jouw kamer past! 

#2 Bepaal je zitcapaciteit

Hoeveel mensen wil je aan je nieuwe eettafel hebben? Een gezin van vier heeft misschien een eettafel ovaal of rechthoekige tafel nodig, terwijl grotere gezinnen misschien een extra lange rechthoek of een uitbreidbare ronde optie nodig hebben. Zorg dat je aan elk uiteinde van de tafel genoeg ruimte overlaat, zodat iedereen er gemakkelijk in en uit kan. 

#3 Overweeg je levensstijl

Bedenk hoe vaak je gasten ontvangt, of het nu gaat om informele maaltijden met vrienden of grote vakantiediners met uitgebreide familie. Als je een idee hebt van wat voor soort bijeenkomsten er bij jou thuis plaatsvinden, kun je bepalen welk type eettafel het beste bij jouw levensstijl past. 

#4 Kies een materiaal

Geef je de voorkeur aan hout, metaal, steen, glas? Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en kan bijdragen aan een bepaalde ontwerpstijl in je huis. Een houten eetset zou bijvoorbeeld goed passen bij een klassieke inrichting, terwijl glas perfect kan werken in een modern interieur. Je wilt natuurlijk iets vinden dat er mooi uitziet en bij je inrichting past, maar ook een comfortabele plek is om aan te dineren. Als je de tijd neemt en begrijpt wat elk materiaal je te bieden heeft - letterlijk! - zul je snel de mogelijkheden beperken en het perfecte stuk voor je huis vinden. 

#5 Kijk naar opties voor tafelonderstellen

Het onderstel van een eettafel ondersteunt het gewicht en bepaalt de stabiliteit tijdens activiteiten tijdens het eten, zoals kaarten of het verplaatsen van gerechten over het blad. Populaire opties zijn voetstukken (één centrale steun), schragen (meerdere steunen) en poten (vier afzonderlijke steunen). 

#6 Onderzoek het ontwerp van het tafelblad

De vorm van het tafelblad moet zowel de inrichting van de kamer als de individuele persoonlijkheden eromheen aanvullen; ronde tafels zijn meestal intiemer, terwijl rechthoeken veel elleboogruimte bieden bij het ontvangen van grote groepen. Denk ook aan voorzieningen als bladen (uitschuifbare delen) die veelzijdigheid toevoegen doordat de tafels naar behoefte kunnen worden uitgebreid bij grotere gezelschappen. 

#7 Vergelijk prijzen

Zoek uit wat de prijzen zijn van verschillende winkels en vergelijk ze met elkaar op basis van constructiekwaliteit, gebruikte materialen en algemene uitstraling - het loont op de lange termijn als je investeert in een stuk van goede kwaliteit dat niet snel na aankoop vervangen hoeft te worden! Gemaakt van de beste materialen, zijn deze tafels ontworpen om er in elke kamer geweldig uit te zien en jarenlang gebruik te doorstaan. Bovendien kun je het uiterlijk van je tafel aanpassen met verschillende bladen, afwerkingen en pootstijlen - zodat hij helemaal uniek wordt! Dus hoewel een goede eettafel aanvankelijk misschien meer geld kost, is het ongetwijfeld een investering die je levenslang zult hebben.

#8 Test het uit

Voordat je een definitieve beslissing neemt over welk model het beste past bij de behoeften van je gezin, bezoek je een showroom waar je verschillende modellen van dichtbij kunt bekijken voordat je je volledig vastlegt - misschien vind je wel iets dat beter is dan wat je oorspronkelijk had gepland!  

Het kiezen van de juiste eettafel hoeft niet moeilijk te zijn als je van tevoren wat tijd neemt om alle betrokken elementen te overwegen - van de grootte en de behoefte aan zitplaatsen tot de materiaalkeuze, prijsoverwegingen, het uitproberen  - het is belangrijk dat je niet overhaast iets koopt zonder eerst echt goed rond te kijken! Met deze 8 stappen onder je riem voordat je de sprong waagt om er zelf een te kopen, is het vinden van "de juiste" nu veel gemakkelijker dan ooit tevoren!

 

Categorieën

Meubels Meubels

Recente blogartikelen

Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
Tips voor een heerlijk Paasweekend met de familie
27-03-2023
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
Waar let je op bij het kiezen van een traplift?
24-03-2023
Lees meer blogs