Hoe kan ik het beste Formule 1 kijken?

Hoe kan ik het beste Formule 1 kijken?

Sinds 2022 is er veel veranderd binnen de wereld van de Formule 1. De koningsklasse van de autosport is volledig op de schop gegaan. De bolides zijn een stuk breder en zwaarder geworden, het nieuwe fenomeen porposing (het stuiteren van de auto) is voor veel teams een probleem en het nieuwe rubber met 18 inch velgen wordt bij de voorvleugel afgeschermd met een spatbord. Niet alleen voor de teams, toeschouwers en de coureurs is er veel veranderd, maar ook voor de mensen thuis! Want ook de wijze waarop je de trainingen, kwalificaties en de race kunt kijken kan niet meer zoals je dat al die jaren hebt gedaan. Voorheen kon je met een abonnement op Ziggo of Ziggo Sport de Formule 1 op de voet volgen, maar tegenwoordig heb je een abonnement op Viaplay of F1TV nodig. In onze blog vertellen we meer over de mogelijkheden die je hebt om Formule 1 te kijken.

De rechten voor Formule 1-wedstrijden zijn verhuisd

Ziggo Sport heeft 9 jaar lang en met veel plezier de Formule 1-evenementen uitgezonden. Met het vaste team van presentatoren en commentatoren, zoals Rob Kamphues, Olav Mol en Jack Plooij. Sinds 2022 zijn de rechten verhuisd naar de internationale streamingdienst Viaplay. Er werd afscheid genomen van de bekende gezichten waar wij op vrijdag, zaterdag en zondag met veel plezier naar hebben gekeken, maar ook de wijze waarop we kunnen kijken naar de trainingen, kwalificaties en races  is nu anders dan dat je gewend bent.

Viaplay-app 

Je hebt tegenwoordig voor het volgen van Formule 1 de Viaplay-app nodig. Die je voor op de smart TV, smartphone, tablet en computer kunt downloaden. Via de app kun je alle evenementen volgen, beelden van onboards bekijken en de voor- en nabeschouwingen kijken. Voor de mensen die liever geen gebruik maken van een app of simpelweg nog geen smart TV hebben, kunnen zij bij Ziggo terecht op het Viaplay Xtra kanaal 200 en voor de klanten van KPN is de zender bereikbaar op kanaal 225. Een klein nadeel is dat op deze kanalen alleen de derde training, kwalificaties en de race worden uitgezonden. Voor het volgen van de eerste twee vrije trainingen heb je altijd de app nodig.

Extra kosten

In het verleden hadden de klanten van Ziggo geluk, want je kreeg Ziggo Sport er gratis bij en zo kon je dus zonder extra kosten de Formule 1 volgen. De klanten van KPN betaalden een bedrag per maand voor toegang tot de kanalen van Ziggo Sport. Met de komst van Viaplay komen voor beiden klanten additionele kosten, want je hebt voor toegang tot de Viaplay-app en de Xtra kanalen een abonnement ter waarde van € 13,99 nodig. Met een abonnement op Viaplay krijg je niet alleen toegang tot de Formule 1, maar ook tot andere sportevenementen zoals de voetbalwedstrijden uit de Bundesliga en je kunt ook films en series streamen.

Alternatief op Viaplay

Als je niet van plan bent om een abonnement op Viaplay af te sluiten of als je om een andere reden niet via Viaplay naar de Formule 1 wilt kijken, zijn er alternatieven. Daaronder een abonnement ter waarde van € 7,99 per maand op de dienst F1TV. F1TV is officieel van de organisatie achter de Formule 1 en geeft de mogelijkheid om alle sessies live te bekijken. Met commentaar in de taal van jouw keuze. Nederlands commentaar is (vooralsnog) niet beschikbaar. Een pluspunt van F1TV is dat je ook live de tijden op de track kunt bekijken en kunt meerijden met je favoriete coureur. Wanneer de app van F1TV niet beschikbaar is voor jouw smart televisie, kun je de streams vanaf een smartphone of tablet met de ingebouwde cast functie heel eenvoudig naar je televisie streamen.

Gerelateerde bedrijven
Viaplay logo
Viaplay
368 beoordelingen
4,5
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs