Hoe je het beste onkruid kunt verwijderen

Hoe je het beste onkruid kunt verwijderen

Het is ieder jaar weer een doorn in het oog. Het onkruid dat overal en nergens groeit en jouw tuin met een prachtig terras eruit laat zien alsof er al jaren niets aan gedaan is. Onkruid wil je dan ook het liefste verwijderen, maar het is in de regel een tijdrovend proces waar veel mensen geen tijd en zin in hebben. Toch zijn er methodes die het leven een stuk leuker en makkelijker maken. In onze blog vertellen we dan ook hoe je het beste onkruid kunt verwijderen.

Manueel verwijderen is nog altijd de beste, maar ook minst efficiënte methode

Het manueel verwijderen van onkruid is nog altijd de beste, maar ook de minst efficiënte methode om het onkruid in je tuin of voortuin te verwijderen. Het is ook niet echt prettig om continu op je knieën te zitten terwijl het haast een onmogelijke klus is om het onkruid met wortel en al te verwijderen. Het is wel de meest ecologische methode, omdat je geen onkruidverdelgers met chemicaliën gebruikt. Als je ervoor kiest om met de hand het onkruid te verwijderen, is de aanschaf van een onkruidtrekker zeker geen overbodige luxueuze. Deze hulpmiddelen kun je bij tuincentra, zoals Warentuin aanschaffen.

Een elektrische onkruidbrander is ecologisch en effectief

Een elektrische onkruidbrander is ecologisch en effectief en met het apparaat kun je dus het onkruid wegbranden. Door de hitte sterft zelfs het onkruid tot aan de wortel af en is de kans klein dat het onkruid na verloop van tijd weer terugkeert. Het apparaat is ook een ecologische oplossing om aan de slag te gaan, want ook bij deze methode komen geen chemicaliën om de hoek kijken. Een groot nadeel van de elektrische onkruidbrander is dat je het alleen op tegels kunt gebruiken. Logischerwijs breng je schade aan als je de brander op een gazon of in een bloemenperk gebruikt.

Onkruidverdelger is de meest effectieve manier om onkruid te verwijderen

Het gebruik van een biologisch afbreekbare onkruidverdelger is zonder twijfel de meest effectieve en ook de snelste manier om het onkruid te verwijderen. Maar het middel is zo sterk dat het ook jouw mooie bloemen, planten en het gazon kan aantasten. Als je de verdelger gebruikt is het dus belangrijk om dit alleen te gebruiken in de gebieden waar het onkruid groeit. Heb je onkruid in een mooie bloementuin? Dan is de onkruidverdelger hoogstwaarschijnlijk niet de beste keuze om het onkruid te verwijderen.

Het beste tijdstip om onkruid te verwijderen

Veel tuiniers zijn in de maanden maart tot en met oktober bezig met het verwijderen van onkruid, maar het is een feit dat je het beste in het voorjaar hiermee aan de slag kunt gaan. Zo voorkom je dat onkruid de kans krijgt om te groeien en kan kiemen. De kans is namelijk dan aanwezig dat de zaadjes elders belanden en dat je deze plekken in de tuin of in de voortuin ook moet behandelen. Het is dus een beetje dweilen met de kraan open en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Gerelateerde bedrijven
Warentuin logo
Warentuin
7 beoordelingen
8,6
Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen kabel en glasvezel?
Wat is het verschil tussen kabel en glasvezel? 07-02-2024
Welke internetsnelheid heb je thuis nodig?
Welke internetsnelheid heb je thuis nodig? 06-02-2024
Lees meer blogs