Heren kleding kopen; hoe pak je dat aan?

Heren kleding kopen; hoe pak je dat aan?

We hebben er allemaal mee te maken; kleding kopen! We willen goed en netjes voor de dag komen. Bijvoorbeeld wanneer je een boodschap gaat doen, naar het terras gaat of wanneer je een belangrijke bespreking op het werk hebt. Het is vrij logisch dat je naar de supermarkt om de hoek een compleet andere outfit draagt dan wanneer je met een belangrijke zakenpartner aan tafel zit. En dan speelt de temperatuur natuurlijk ook een belangrijke rol. Want met hoge temperaturen loop je natuurlijk niet in een vest en je wil het liefste geen colbert aan. Maar hoe pak je dat dan aan en nog belangrijker, waar kun je heren kleding kopen?

Uitgebreide garderobe

Het is niet meer van deze tijd om te denken dat vrouwen meer kledingstukken in de kast hebben hangen dan mannen, want voor mannen is het ook heel belangrijk dat ze een uitgebreide garderobe hebben en genoeg keuze hebben als ze zich moeten aankleden. Zoals gezegd heeft iedereen meerdere outfits nodig. Die zowel op het weer als de situatie zijn afgestemd. In een korte broek naar de supermarkt is oké, maar je werkgever vindt het wellicht minder prettig als je in je shorts naar binnen wandelt. Zeker wanneer je ‘s middags een presentatie moet geven of als je een meeting hebt met een klant. Er zit dus een groot verschil in bijvoorbeeld vrijetijdskleding en kleding dat je naar het werk draagt. Maar daar zijn wel oplossingen voor.

Het tweedelige pak is uit de mode?

Nee hoor, veel mannen lopen nog steeds in een twee- of zelfs driedelig pak rond, maar is het nog wel van deze tijd om in een pak op kantoor te verschijnen? Voor de directeur of voor een collega op een hogere positie is het niet vreemd om in een pak rond te komen. Een pak kan je namelijk enorm zelfverzekerd maken en je komt ook nog eens goed voor de dag. Toch dragen steeds meer mannen en zelfs mannen op topposities business casual. Maar wat is dat? Denk dan bijvoorbeeld aan een chino broeken in combinatie met een overhemd en een colbert. Maar ook een spijkerbroek met sneakers en een overhemd dat los gedragen wordt, kan prima volstaan als een business casual outfit. Met als groot voordeel dat deze kleding ook prima in de vrije tijd gedragen kan worden.

Heren kleding van een merk

Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Armani, PME Legend en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Merkkleding is er in overvloed en de grote vraag is hoe belangrijk het merk van kleding is. Belangrijk! En nee, niet vanwege het logootje dat op een polo of een overhemd staat. Merkkleding is in de regel duurzamer en comfortabeler dan goedkopere merken of de huismerken van grote warenhuizen. Kledingstukken blijven langer mooi, zijn eenvoudiger om schoon te maken en te strijken en zitten ook nog eens veel lekkerder. Daarom is het ook verstandig om iets meer geld uit te geven en om voor outfits te kiezen die niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn. Dat geldt zeker niet alleen voor overhemden, polo’s, t-shirts en broeken, maar ook zeker voor schoenen.

Categorieën
Kledingwinkels Kledingwinkels
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs