Handige tips voor je date op Valentijnsdag

Handige tips voor je date op Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde en de romantiek, maar veel mensen hebben geen partner en zoeken dus naar een date. Via de datingapps die beschikbaar zijn is het heel goed mogelijk om voor Valentijnsdag een date te regelen. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook spannend. Vooral als je elkaar voor het eerst ontmoet. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat je eerste date op Valentijnsdag een succes wordt.

Wat trek je aan?

De eeuwige vraag is wat je aantrekt op je eerste date. Mannen willen graag stoer en zelfverzekerd voor de dag verschijnen, terwijl de vrouwen willen verleiden. Maar ook niet gelijk alles prijs willen geven. Het gaat er in ieder geval om dat je jouw outfit zorgvuldig kiest en dat je vooral zelfverzekerd en in mooie kleding op je date verschijnt. Probeer je date ook te matchen met de avond die jullie gepland hebben. Gaan jullie samen naar een escape room? Dan is het bijvoorbeeld niet zo slim om in een jurkje ten tonele te verschijnen.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Natuurlijk draait het om het innerlijke, maar mensen zijn in de basis visueel ingesteld. Dus het is belangrijk dat je voor je date op Valentijnsdag extra aandacht besteed aan je uiterlijk. En dat is dus niet alleen je mooiste kleren aantrekken. Mannen doen er verstandig aan om zich nog even te scheren of de baard te trimmen en naar de kapper te gaan. Voor vrouwen geldt natuurlijk dat een beetje make-up wonderen verricht en dat ze on fleek op een date verschijnen. Datzelfde geldt voor het haar waar voor de date best wel wat extra aandacht aan mag worden besteed.

Wees jezelf

Nu het uiterlijk is getackeld, is het ook belangrijk om te vertellen dat het heel verstandig is dat je tijdens de eerste date gewoon jezelf bent. Maak verhalen niet mooier dan ze zijn en doe je ook niet beter voor dan wie je bent. De ander prikt daar snel genoeg doorheen. Slechte eigenschappen, zoals aan je vingers peuteren, een boer laten of andere hinderlijke eigenschappen mag je best verbergen, want het is ook niet gepast om dat op je eerste date te doen. Maar wees voor de rest jezelf en vooral eerlijk.

Spendeer aandacht aan de ander

Om een goede eerste indruk te maken vinden we het vaak belangrijk om heel veel te vertellen, maar luisteren is pas echt een uitdaging. Wees daarom bewust van hoe het gesprek verloopt en geef ook de ander de ruimte om zijn of haar verhaal te doen. Nog belangrijker is het om echt interesse te tonen en vragen te stellen. Op die manier toon je echt interesse in de persoon en geef je de ander ook voldoende kans om ook een goede eerste indruk te maken. Je zult ook zien dat het toepassen van deze techniek ervoor zorgt dat er geen of in ieder geval nauwelijks ongemakkelijk stiltes vallen.

Vermijd het theater of de bioscoop

Heb je een eerse date op de planning staan? Dan moet je natuurlijk nog samen verzinnen wat jullie gaan doen en er zijn legio mogelijkheden om iets leuks te ondernemen en om elkaar beter te leren kennen. Vermijd in ieder geval het theater of de bioscoop, want tijdens een voorstelling kun je niet met elkaar praten. En op die manier kom je ook nauwelijks iets over elkaar te weten. Ga dus uit eten of doe samen een drankje of doe een leuke activiteit samen, waarbij je elkaar ook kunt leren kennen.

Wil je meer weten over Valentijnsdag en nog meer tips lezen? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie?
Wat is het verschil tussen een all inclusive en een ultra all inclusive vakantie? 14-05-2024
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland
De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland 13-05-2024
Lees meer blogs