Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen

Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen

Een goede wasmachine kost al snel tussen de € 500,- en € 1.000,- of zelfs meer als je voor een high-end model met allerlei functies kiest. Het is een uitgave die je niet graag doet, want een wasmachine is nu niet bepaald het meest sexy product om je geld aan uit te geven. Toch heb je ‘m nodig als je schone kleren, handdoeken en beddengoed wilt. Maar wanneer koop je een nieuwe wasmachine? Wij geven je een aantal goede redenen om toch die hoge investering te doen.

Bespaar op je energiekosten

Als je wasmachine wat ouder is, verbruikt die ook meer energie. Houd er ook rekening mee dat de techniek in de tijd dat je ‘m kocht nog niet zover is als op de dag van vandaag. Dus energiebesparende oplossingen waren er minimaal of zelfs helemaal niet. Nieuwe wasmachines zijn energiezuiniger en op die manier kun je dus flink wat geld besparen op je energierekening. Vooral als je kiest voor een machine met een energielabel A of B.

Wil je echt een verschil maken? Kies dan voor een slimme wasmachine die zelf het meest voordelige wasprogramma selecteert of die je met een timer kunt instellen en laten draaien wanneer bijvoorbeeld zonnepanelen de meeste energie opleveren of als je kunt profiteren van een daltarief.

Minder wasjes draaien

Een goede reden om te investeren in een nieuwe wasmachine heeft alles te maken met het vulgewicht van je huidige wasmachine. Misschien heb je in de afgelopen jaren te maken met een gezinsuitbreiding of zijn je kinderen wat ouder en dragen ze meer outfits. Meer personen en kleding zorgt automatisch ook voor meer was. Wanneer je investeert in een machine met een groter vulgewicht, hoef je ook minder wasjes te draaien om het bij te houden. Dat is goed voor de levensduur van de wasmachine, maar ook goed voor de portemonnee. Je verbruikt namelijk minder wasmiddel en door minder wassen te draaien bespaar je ook op energiekosten.

Zeg vaarwel tegen het lawaai

Zoals gezegd heeft de techniek niet stilgestaan en over het algemeen maakt een wasmachine veel geluid. Dat kan enorm hinderlijk zijn. Een wat oudere wasmachine maakt zonder twijfel meer geluid dan een nieuw model. Dat kan dus een goede reden zijn om afscheid te nemen van je huidige wasmachine en om een nieuw apparaat aan te schaffen. Let er dan wel even op dat de wasmachine ook echt een stuk stiller is dan het model dat je nu gebruikt.

Profiteren van slimme functies

Slimme functies in een wasmachine zorgen ervoor dat je meer mogelijkheden hebt om de was te draaien, om op je energiekosten te besparen en om het wassen een stuk aangenamer te maken. Het kan dus een goede reden zijn om een nieuwe wasmachine aan te schaffen, omdat een slimme wasmachine het leven een stuk makkelijker maakt. Houd er wel rekening mee dat slimme wasmachines over het algemeen prijziger zijn dan wasmachines die geen slimme functies hebben. Maar dat spreekt ook voor zich.

Wil je meer informatie over het aanschaffen van een wasmachine? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Witgoed Witgoed
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs