Geld lenen zonder bank; hoe werkt het?

Geld lenen zonder bank; hoe werkt het?

Je wil verbouwen, een auto kopen of je wil als starter investeren in je onderneming. In de regel klop je aan bij de bank en zelfs de bank waar je een betaalrekening en/of een hypotheek hebt lopen. Dan kun je in de regel kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het grote verschil is dat een persoonlijke lening een lange looptijd heeft en dat je per maand een bedrag aflost tot de lening is afgelost. Bij een doorlopend krediet kun je het bedrag dat je aflost ook weer opnemen, maar deze kredieten zijn in de regel slechts 3 jaar geldig. Na 3 jaar moet het volledige bedrag zijn afgelost. Soms wil je ook geld lenen zonder de tussenkomst van een bank, maar welke opties heb je dan? In onze blog vertellen we hoe het werkt als je geld wil lenen zonder bank. Wil je meer informatie over geld lenen in het algemeen? Lees dan ook ons artikel "Geld lenen; hoe werkt het?".

Alternatieven op een persoonlijke lening of een doorlopend krediet

Er zijn een aantal mogelijkheden om zonder de tussenkomst van een bank geld te lenen en de meest voor de hand liggende oplossing is om een geldbedrag te lenen bij vrienden of familie. Wees je er wel van bewust dat een lening in de vriendenkring of in de familiesfeer extra druk op een relatie kan zetten. Daarom is het belangrijk om altijd een contract op te stellen waarin de afspraken worden vastgelegd. Denk dan bijvoorbeeld aan een omschrijving van het bedrag, de looptijd en de verschuldigde rente. Zo krijg je nooit discussie over de lening en blijft de relatie in tact. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een minilening of een flitskrediet als je snel wat geld nodig hebt en niet bij familie en vrienden wil aankloppen.

Flitskredieten zonder bank of BKR-toetsing

Met een minilening of een flitskrediet kun je heel snel extra geld op je bankrekening bijschrijven terwijl je het geleende bedrag binnen enkele weken tot maanden weer aflost. Je betaalt evengoed rente over het geleende bedrag, maar je voorkomt de tussenkomst van een bank. Bij hele kleine bedragen omzeil je zelfs een toetsing bij het BKR in Tiel. Handig als je bijvoorbeeld een negatieve BKR registratie hebt en toch geld wil lenen. Let er wel op dat je alleen zaken doet met betrouwbare partijen, zoals Saldodipje.

Op zoek naar investeerders via Crowdfunding

Crowdfunding is een relatief nieuwe mogelijkheid om geld te lenen. Of liever gezegd om investeerders te zoeken. Er zijn een hoop platformen beschikbaar en ieder platform heeft zijn eigen regels. Zo zijn er een hoop platformen die alleen campagnes accepteren voor doeleinden die onbaatzuchtig zijn of voor het inzamelen van geld voor goede doelen. Een aantal platformen accepteren ook campagnes om bijvoorbeeld investeerders te zoeken voor je onderneming. Crowdfunding is niet de oplossing om naar investeerders te zoeken als je bijvoorbeeld een badkamer of een keuken wil renoveren. Daarnaast is er een kanttekening dat mensen die geld geven of investeren er ook iets voor in ruil terug verwachten. Hetzij een bedrag met rente na een aantal jaren of een andere beloning die voor de investeerder voordelen heeft.

Categorieën
Geld lenen Geld lenen
Gerelateerde bedrijven
Saldodipje logo
Saldodipje
11 beoordelingen
5
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs