Gaming headset: welk merk is het beste?

Gaming headset: welk merk is het beste?

Gaming headsets zijn in verschillende modellen, kleuren en prijsklassen te koop. De ene headset kun je met 3,5 mm jackaansluiting of USB met je console of computer verbinden, terwijl de ander juist draadloos is. Daarnaast kun je ook kiezen voor gaming headsets met extra functies en ondersteuning van bijvoorbeeld 3D Audio of Virtual Surround Sound. Je hebt ook keuze uit verschillende merken, maar welk merk gaming headset is nu het beste?

Wat is belangrijker: de prijs of de kwaliteit?

Voordat je een mooie headset hebt gevonden en op de bestelknop ramt, is het slim om na te denken over wat je nu echt belangrijker vindt. Speelt de prijs een belangrijke rol, omdat je een bepaald budget hebt? Of kies je toch liever voor kwaliteit en vind je het prima om ook iets meer geld uit te geven? Laten we vooropstellen dat een duurdere headset niet altijd het beste is. Vaak betaal je meer voor extra functies en mogelijkheden, terwijl de prijs dus feitelijk niets zegt over de kwaliteit van het product.

Speelt het merk een rol in de kwaliteit?

Zegt het merk iets over de kwaliteit van een headset? Ja en nee. In principe zijn gaming headsets van de bekende merken beter dan van onbekende merken, maar zij produceren evenals de concurrenten headsets in zowel een lager als een hoger segment. Headsets in het lagere segment zijn goedkoper, omdat ze minder functies hebben en vaak ook niet de beste geluidskwaliteit bieden. In het hogere segment vind je juist gaming headsets met extra functies en een uitstekende geluidskwaliteit.

Dat wil overigens niet zeggen dat goedkopere gaming headsets slecht zijn, maar verwacht ook niet de beste kwaliteit die je je kunt voorstellen. Daar is de prijs ook naar. Staat een goede geluidskwaliteit echt bovenaan het lijstje? Dan moet je dus meer geld uitgeven. Zo simpel is het.

Welke merken zijn echt het beste?

Maar welke merken zijn nu echt het beste? Dat is een goede vraag, die ook niet heel eenvoudig te beantwoorden is. Er zijn zoveel spelers op de markt, terwijl iedere producent ook zijn voor- en nadelen heeft. Toch zien we in het aanbod dat er een aantal merken actief bezig zijn met het aanbieden van hoogkwalitatieve headsets. Denk dan aan merken zoals SteelSeries, Razer, Logitech en Turtle Beach. Als je je focust op de gaming headsets van deze merken, is het haast onmogelijk om een miskoop te doen.

De uitzonderingen die de regel bevestigen

Dan zijn er nog uitzonderingen die de regel bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan het merk Sony dat niet een heel breed assortiment gaming headsets heeft gelanceerd, maar wel topkwaliteit levert als we bijvoorbeeld dieper inzoomen op de Pulse 3D headset voor de PlayStation 5. En wat te denken van HyperX die met de Cloud II een kwalitatief goede en betaalbare headset op de markt heeft gebracht? Ook een merk als ASTRO wordt altijd goed aangeschreven. Je hoeft je dus niet blind te staren op de merken die het grootste aanbod hebben. Ook de relatief ‘onbekende’ spelers hebben zeker een bestaansrecht.

Wil je meer weten over gaming headsets? Lees dan ook ons artikel.

Categorieën
Games Games
Recente blogartikelen
Wat zijn de beste soundbars?
Wat zijn de beste soundbars? 24-04-2024
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision?
Wat is Dolby Atmos en Dolby Vision? 23-04-2024
Lees meer blogs