Fitness oefeningen voor thuis

Fitness oefeningen voor thuis

Je wil weer fit worden en in shape komen. Dat hoeft niet veel geld te kosten. Hoe raar dat misschien ook klinkt. Maar je kunt gewoon thuis fitness oefeningen doen waarmee je vet kunt verbranden en je lichaam sterker kunt maken. Je hebt dus helemaal geen duur abonnement voor de sportschool nodig om weer fit te worden. Maar welke fitness oefeningen voor thuis zijn dan effectief?

Squats

Wil je gespierde benen en billen? Dan zijn squats ideaal. Je zet je voeten iets van elkaar en op schouderbreedte en je strekt je armen vooruit op schouderhoogte. Buig je benen als of je gaat zitten en houd je billen naar achteren, je borst naar voren en je schouders laag. Houd de positie voor een paar seconden vast en kom dan weer langzaam omhoog. Herhaal dit zo vaak als je kunt. In het begin is het moeilijk en lukt het misschien om maar een paar squats te doen, maar je zult zien dat je na verloop van tijd er steeds meer kunt doen.

Dips

Dips zijn ook goed voor je spieren en je hebt hier alleen je lichaam en een stoel voor nodig. Ga op het puntje van de stoel zitten en zet je handen met de vingers naar voren naast je billen. Strek je armen en kom los van de stoel. Buig je armen, zodat je naar de grond zakt en druk jezelf weer omhoog door je armen te strekken. Herhaal deze oefening zo vaak als mogelijk is. Dezelfde tip geldt voor squats, want in het begin is het zwaar. Maar oefening baart kunst.

Push-ups

Push-ups zijn ook goed voor het trainen van je lichaam. Het is een intensieve workout die wel wat kracht vereist. Je hebt hier alleen je lichaam en eventueel een matje voor nodig. Een zachte handdoek is ook prima. Je zet je armen op schouderhoogte en met de handen vlak op de mat of op de handdoek en je maakt je lichaam recht. Dat betekent dat je met je tenen de mat aanraakt. Nu druk je met behulp van je armen jezelf omhoog en laat je jezelf weer zakken. Dit blijf je herhalen zolang als het gaat.

Hardlopen

Wil je vet verbranden? Dan is hardlopen een goed idee! Nu denk je dat je met dat vieze weer niet buiten gaat lopen, maar het is heerlijk om na een zweterige sessie thuis te komen en onder een warme douche te stappen. Je kunt via je smartphone verschillende apps downloaden om bijvoorbeeld trainingen te volgen, maar je kunt ook investeren in een goede smartwatch. Die ook bijhoudt hoeveel kilometer je loopt, hoeveel vet je hebt verbrand en de hartslag in de gaten houdt.

Wil je wel hardlopen of joggen, maar heb je echt geen zin om naar buiten te gaan? Dan kun je ook investeren in een goede loopband voor thuis. Dit is wel een iets duurdere optie, maar dan kun je gewoon thuis hardlopen. Terwijl je naar muziek luistert of een serie op Netflix kijkt. Bij winkels, zoals Fitness24.nl, kun je goede loopbanden aanschaffen. Maar ook andere apparaten, zoals crosstrainers, hometrainers en roeitrainers.

Wil je meer tips over fit worden? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen
Goede redenen om een nieuwe wasmachine te kopen 20-02-2024
Wat is HDR?
Wat is HDR? 19-02-2024
Lees meer blogs